A+ A-
Yorum
10

Kylian Mbappe'den PSG'ye ihtarname

Yayın Tarihi: 21.08.2024 - 12:39
Real Madrid'de transfer olan Fransız yıldız Kylian Mbappe, eski kulübü PSG'ye alacakları için ihtarname çekti.
Kaynak:MİLLİYET

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, uzun bir süre boyunca Fransız devi PSG’nin süperstarı Kylian Mbappe’yi kadrosuna katmak için uğraşmıştı. Eflatun-Beyazlılar, hedefine bu yaz transfer döneminde ulaştı. Madrid ekibi, Fransız yıldızı bedelsiz olarak kadrosuna katmıştı.

PSG, oyuncusunu hem bedelsiz olarak gönderirken şimdi ise bir de üstüne para ödemek zorunda kalacak. Mbappe, PSG’ye ihtarname çekti. Gelen haberlere göre, genç futbolcunun eski kulübünden 55 milyon Euro (2 milyar TL) alacağı ortaya çıktı. Hâl böyle olunca PSG’nin, en kısa süre içerisinde bu ödemeyi gerçekleştirmesi bekleniyor.

TARİHE GEÇMİŞTİ

Mbappe, bu arada Real Madrid’in yolunu tutarken, tarihe de geçmişti. Fransız yıldızın, piyasa değeri 180 milyon Euro olarak açıklandı. Hâl böyle olunca Mbappe, tarihin en pahalı bedelsiz transferi olarak kayıtlara geçti. Paris SaintGermain formasıyla 306 resmi maça çıkan Kylian Mbappé bu karşılaşmalarda 255 gol, 108 asistlik skor katkısı sağlarken 6 kez Ligue 1 şampiyonluğu, 3 Fransa Kupası, 2 Fransa Lig Kupası ve 3 Fransa Süper Kupası kazandı.