A+ A-
Yorum
10

Lemi Çelik: Dengesiz Transferler

Yayın Tarihi: 12.08.2024 - 10:13
Lemi Çelik Sivasspor maçı sonrası Karadeniz Gazetesine özel açıklamalarda bulundu.
Kaynak:KARADENİZ ÖZEL HABER

Trabzonspor'un efsane isimlerinden Lemi Çelik Trabzonspor'un Sivasspor deplasmanında aldığı beraberliği Karadeniz Gazetesi'ne yorumladı;

Trabzonspor Sivasspor karşısında istediği galibiyeti alamadı, nedenlere bakacak olursak;


1) Trabzonspor’da bir defa hırs yok. Kazanmak için ortaya koyması gereken tam kapasiteyi koyamıyor. Şampiyonluğa oynayabilecek bir takım ruhu ortada yok. Rakibi oynattırmayan, ikili mücadeleleri kazanan, rakibin oynamasına müsaade etmeyen bir Trabzonspor sahada göremedik. Böyle olunca da ister istemez taraftar da bu takımdan önyargılı olarak ‘bir şey olmaz’ diyor. Tabii ki taraftar sabredecek, sabretmeli ama takım da ‘şampiyon olacağız’, ‘biz bu yılın şampiyonuyuz’ mesajını mutlaka taraftara vermeli.


2) Abdullah hoca Rapid Wien karşısında iki tane büyük hata yaptı. Bir tanesi yanlış kadroyla sahaya çıktı, Cihan’ı sol açık oynattı. İkincisi Draguş’u oyundan çıkararak takımı santraforsuz bıraktı. Bu müsabakada ise yine bana göre oyuncu değişimlerinde ve ilk 11’de bir sıkıntı vardı. Cihan, Vişça’nın yedeği olarak sağ önde oynamalı. Orta sahalarda ve ön tarafta şu anki performansı ve fizik gücüyle oynayamaz. Oynayamadığı için bunla başlamamak gerekiyor. Oyuncu değişiminde ise Abdullah Avcı, Enes Destan’ı çok geç oyunu aldı. Enis daha önce girmiş olsaydı en azından orta sahadan gelenlere ve Draguş’a boş alan yaratırdı. Draguş iki kişinin arasında ezilmezdi. Çok daha faydalı olurdu, gol atardı ve gol attırırdı. Oradaki oyuncu değişimi de bana göre çok tercih doğru değildi.

3) Trabzonspor’da maalesef bir santrafor yok. Santrafor ve bir 10 numara kesinlikle transfer edilmeli. Draguş ile olmaz. Orta saha çok zayıf kalıyor. Ozan Tufan on numara oynayamaz. Bir Talisca gibi 10 numara ve bir de Onuachu gibi bir santrafor artık takıma şart. Yoksa bu takımın şampiyonluğa oynaması çok zor. Ayrıca iki tane zayıf orta saha ile maça başlanırken, iki tane ön liberoyu kulübede bekletmek yanlıştı. Dört tane ön libero neden alındı onu da anlamak mümkün değil.
Sonuç olarak Trabzonspor’da eksik olan şu; her zaman söylüyor ve yazıyorum kulübün içerisinde futbolu bilen kulübün gelecekle ilgili kadro planlamasını ve stratejik planlamasını, takımın dengeli transfer anlayışını, doğru transfer mühendisliğini yapacak, eski bir futbolcu o kulübün kimliğini kültürünü değerlerini taşıyan ruhunu bilen mutlaka kulübede bir sportif direktör veya bir menajeri olmalı. Yoksa Trabzonspor dört tane daha aynı özellikli ön libero alır, ondan sonra bu yanlış kadro planlaması yüzünden de dünya kadar parası boşa gider.


Bu yazdıklarımı iyi okuyun, bunlardan ders çıkarın bir şeyler alın ve bunlara göre planlama yapın lütfen.