A+ A-
Yorum
10

Mame Thiam iddialı konuştu!

Yayın Tarihi: 13.09.2024 - 15:03
Eyüpspor'un Senegalli golcüsü Mame Thiam'dan çarpıcı açıklamalar.
Kaynak:MİLLİYET

Hafta sonu oynanacak maçı kazanarak yollarına kayıpsız devam etmek istediklerini dile getiren 31 yaşındaki tecrübeli golcü, "Öncelikle bu röportajı yapmak benim için bir zevk. Kayserispor eski takımım. Bu hafta onlara karşı çok önemli bir maç oynayacağız. Bu maç sadece benim için değil, takım için de çok önemli. Çünkü olumlu serimize devam etmek istiyoruz. Şu ana kadar 2 galibiyet ve 2 beraberlik aldık. Bu şekilde devam etmek istiyoruz. Kayseri'ye gideceğiz ve inşallah 3 puan için elimizden geleni yapacağız. Ancak kolay bir maç olmayacak" ifadelerini kullandı.

'EYÜPSPOR'UN HEDEFLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN UĞRAŞACAĞIZ'

Süper Lig'in yeni ekiplerinden biri olduklarını ve ilk 4 haftanın kendileri için çok da zor geçmediğine değinen tecrübeli golcü, "4 maçlık periyot iyi geçti, ilk maçlar her zaman zor olur. Adaptasyon süreci var. Yeni oyuncuların uyum sağlaması gerekiyor. Ama teknik ekip ve teknik direktörümüzün hazırlığı sayesinde bu süreç istediğimiz şekilde geçti. Çünkü sahada ne yapmak istediklerini biliyorlar ve buna uygun şekilde bizi hazırladılar. O yüzden bu dört maçlık periyot bizim için o kadar da zor geçmedi. Teknik ekibin, iyi bir sezon ortaya koymamız için gerçekten önemli fikirleri var. Bu dört maçlık arada yeni oyuncular da katıldı. İnşallah onlarla beraber hedeflerimize ulaşmak için, Eyüpspor'un hedeflerini gerçekleştirmek için uğraşacağız" şeklinde konuştu.

'SÜPER LİG'DE NE YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ ŞU ANDA HEPİMİZ ÇOK İYİ BİLİYORUZ'

Teknik direktör Arda Turan'ın geçen yıl şampiyon olduklarında net fikirleri olduğunu, bunun için bu sezona da iyi başladıklarını ifade eden Senegalli futbolcu, "Beklediğim gibi bir sezon başlangıcı oldu aslında. Çünkü hocamızı tanıyordum ve hocanın ekibiyle beraber geçen yıldan iyi bir planı olduğunu biliyordum. Hangi oyuncularla nasıl bir sistemde oynamak istediğini iyi biliyorlar. Süper Lig'de nasıl bir oyun tarzı koymamızın gerektiğini iyi biliyorlar. Geçen yıl şampiyon olduklarında net fikirleri vardı. Bu konularla ilgili bence bu yüzden iyi başladık. Süper Lig'de ne yapmamız gerektiğini şu anda hepimiz çok iyi biliyoruz. Böyle devam etmemiz lazım, daha sezonun başındayız. Umarım Eyüpspor'un hedeflerini gerçekleştirebiliriz" diye konuştu.

'ARDA TURAN, ÇOK BÜYÜK BİR FUTBOLCUYDU VE ÇOK BÜYÜK BİR KARİYERE SAHİPTİ'

Arda Turan'ın futbolcuyken büyük bir kariyere sahip olduğunu, teknik direktörlük konusunda da geleceğinin çok parlak olduğuna dikkat çeken Mame Thiam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aslında gelmeden önce hocayla ilgili çok şey duymuştum. Açıkçası geldiğimde de bunların gerçek olduğunu gördüm. Çünkü ben takıma katılmadan önce teknik direktörümüz Arda Turan ile birkaç toplantı yapmıştık. O toplantılarda futbol ile ilgili birçok fikrimizin ortak olduğunu gördüm. Tabii ki kendisi Süper Lig'de ilk defa teknik direktör olarak çalışıyor. Ancak çok büyük bir futbolcuydu ve çok büyük bir kariyere sahipti. Şu anda antrenmandaki davranışlarından oyuncularına ve ekibine verdiği sinyallerden çok parlak bir geleceği olduğunu söyleyebilirim. Bunu sadece Türkiye için değil bütün dünya için söyleyebilirim."