Thomas Reis'ten Trabzonspor taraftarına mesaj: "Yeni bir seri başlatacağız"
Yayın Tarihi: 06.11.2026 - 14:37
Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Freiburg mağlubiyetinin ardından açıklama yaptı. Alman teknik adam, yeni bir galibiyet serisi başlatacaklarını söyledi.
Karadeniz Gazetesi İnternet Haber Merkezi
Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, UEFA Konferans Ligi'nde Freiburg karşısında alınan 1-0'lık mağlubiyetin ardından değerlendirmelerde bulundu. Bordo-mavili takımın başında ilk yenilgisini yaşayan Alman teknik adam, karşılaşmanın önlenebilir bir mağlubiyet olduğunu belirterek takıma moral veren mesajlar verdi.
Thomas Reis'ten maçın başlangıcına eleştiri
UEFA Konferans Ligi'nin 3. haftasında sahasında Bundesliga temsilcisi Freiburg'u konuk eden Trabzonspor, mücadeleden 1-0 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla birlikte teknik direktör Thomas Reis, bordo-mavili takımın başındaki ilk yenilgisini yaşadı.
Karşılaşmanın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Reis, takımının maça istediği gibi başlayamadığını vurguladı.
Alman teknik adam, mağlubiyetin kendileri adına gereksiz ve önlenebilir olduğunu ifade ederek, ilk dakikalardaki performansın gelecekte mutlaka geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.
"İkinci yarıda oyunu lehimize çevirdik"
Freiburg karşısında özellikle ilk bölümde yaşanan sorunlara dikkat çeken Thomas Reis, yenilen golün kendi hatalarından kaynaklandığını belirtti.
Reis, değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:
"Çok acı ve 90 dakikanın geneline bakıldığında gereksiz bir mağlubiyet. Bir kez daha maça iyi giremedik. İlk dakikalar yeterince iyi değildi ve bunun gelecekte kesinlikle daha iyi olması gerekiyor. Kendi hatamızla yaptığımız bir kornerden gol yedik."
İkinci yarıda takımının oyun anlayışını değiştirdiğini ve daha etkili bir görüntü ortaya koyduğunu belirten Reis, yakaladıkları önemli gol fırsatını değerlendiremediklerini söyledi.
Trabzonspor'da hedef yeni galibiyet serisi
İlk mağlubiyetin ardından oyuncularına güvendiğini gösteren Thomas Reis, bu sonuçtan ders çıkaracaklarını ve yeniden çıkışa geçeceklerini vurguladı.
Alman çalıştırıcı, açıklamasında şu sözlerle taraftarlara umut verdi:
"İkinci yarıda oyunu tamamen lehimize çevirdik. Yüzde yüzlük bir gol şansımız vardı ancak maalesef değerlendiremedik. Sonuçta bu ilk yenilgimiz. Önlenebilirdi. Ama bundan güç alacağız, analizimizi yapacağız ve yeni bir seri başlatacağız."
Thomas Reis'in bu açıklamaları, Freiburg karşısında alınan yenilginin ardından Trabzonspor'da gözlerin yeniden lig ve Avrupa takvimindeki mücadelelere çevrildiğini gösterdi.