Trabzonspor, orta sahaya lider arıyor: Hedef yine Josh Brownhill
Yayın Tarihi: 23.04.2025 - 10:11 | Güncelleme Tarihi: 30.04.2025 - 10:03
Kaynak:KARADENİZ ÖZEL HABER
Yeni sezonda orta sahasını tecrübeli ve lider bir oyuncuyla güçlendirmek isteyen Trabzonspor, rotasını bir kez daha İngiliz futbolcu Josh Brownhill’e çevirdi. Bordo-mavililer, daha önce de transfer listesinde yer alan 29 yaşındaki oyuncuyu bu kez kadrosuna katmakta kararlı.
Sözleşmesi Bitiyor, Fırsat Doğuyor
Sezon sonunda Championship ekibi Burnley ile sözleşmesi sona erecek olan Brownhill, Trabzonspor için önemli bir transfer fırsatı haline geldi. Geride kalan sezonda 19 gol katkısıyla kariyerinin en verimli dönemlerinden birini geçiren İngiliz orta saha, kulübüyle yeni bir kontrat imzalamaya sıcak bakmıyor. Bu durum bordo-mavililerin iştahını kabarttı.
Manchester United Altyapısından Yetişti
Futbol hayatına Manchester United altyapısında başlayan Josh Brownhill, 2012 yılında Sir Alex Ferguson döneminde kulüp bünyesinde yer aldı. Daha sonra Preston North End’e transfer olan Brownhill, kariyerinde Barnsley ve Bristol City gibi takımlarda da forma giydi. Günümüzde Burnley'nin kaptanlığını yapan deneyimli oyuncunun piyasa değeri 13 milyon Euro seviyesinde.
Trabzonspor’un Aradığı Lider
Teknik kapasitesinin yanı sıra saha içindeki liderliğiyle de öne çıkan Brownhill, Burnley taraftarlarının gönlünde taht kurmuş durumda. Trabzonspor’un uzun süredir eksikliğini hissettiği saha içi liderliğini üstlenebilecek profile sahip olan oyuncu, bordo-mavililerin yeni sezon planlamasında önemli bir yer tutuyor.
Muhabir/Editör:İsmail Düzgün