A+ A-
Yorum
10

Trabzonspor'dan Abdullah Avcı'ya 1 milyon dolar tazminat!

Yayın Tarihi: 27.09.2024 - 10:13 | Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 - 10:33
Abdullah Avcı'nın Trabzonspor'daki ikinci dönemi hayal kırıklığıyla sona erdi. Bordo-mavilileri uzun yıllar sonra şampiyon yapan başarılı teknik adam, alınan başarısız sonuçlardan sonra görevi bırakmak zorunda kaldı. Yerine Şenol Güneş geldi. Şimdi merak edilen soru ise Trabzonspor, Abdullah Avcı'ya ne kadar tazminat ödedi?
Kaynak:FOTOSPOR

Trabzonspor yönetimi 30 Ağustos'ta Abdullah Avcı ile yollarını ayırdı... Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* Yapılan anlaşmaya göre Abdullah Avcı, sözleşme kapsamındaki alacaklarının yarısından feragat etmiştir.

ABDULLAH AVCI'YA ZAM YAPILDI

Abdullah Avcı geçen sezon 40 milyon TL kazanıyordu. Trabzonspor yönetimi sezon başında Avcı'nın maaşını 60 milyon TL'ye yükseltti. Avcı'nın menajeri TEFE/TÜFE'de bu sezonun artışının yüzde 71 olduğunu maaşının 68.4 milyon TL olması gerektiğini savundu.

ALACAKLARININ YARISINI BIRAKTI

Trabzonspor'dan yapılan açıklamada; "Avcı'nın alacaklarının yarısından feragat ettiği" ifade edilmişti. Bu da bazı soruları gündeme getirdi.

CEVABINI BEKLEYEN SORU!

1: Avcı'nın sözleşmesi 40 milyon TL üzerinden mi feshedildi? 20 milyon TL'mi bıraktı?
2: Avcı'nın sözleşmesi yeni sözleşme üzerinden mi, yani 60 milyon TL üzerinden mi feshedildi? Öyleyse 30 milyon TL mi bıraktı?
3: Avcı'nın sözleşmesi menajerinin iddia ettiği gibi 68 milyon TL üzerinden mi feshedildi? Avcı 34 milyon TL mi (yaklaşık 1 milyon dolar) bıraktı?

SÖZLEŞME BİTİŞ TARİHİ MESELESİ

Türkiye'de sözleşmeler Avrupa'dan farklı olarak 10 ay üzerinden yapılıyor. Temmuz ve Ağustos ayları boş geçiyor. Sözleşmeler Eylül 1 itibariyle yenileniyor. Avcı'nın sözleşmesinin 30 Ağustos itibariyle feshedilmesi ise yeni bir tartışmaya neden olabilir.