A+ A-
Yorum
10

Türk futbolunda kritik gün! TFF bugün açıklayacak

Yayın Tarihi: 10.09.2024 - 11:07
TFF Yönetim Kurulu, yeni yabancı sayısı için yapılan resmi başvuruları bugün (salı) karara bağlayacak.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Beşiktaş ve Trabzonspor, yabancı sayısının değişmesi için Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunmuştu. TFF Yönetim Kurulu'nun, bugün (salı) yapacağı toplantıda konuyu karara bağlayacağı bildirildi.

TARTIŞMA KONUSU OLDU

Son Kulüpler Birliği toplantısında yabancı sayısının artması, tartışma konusu olmuştu. Bazı kulüpler, "Biz kurala göre hazırlık yaptık. Sıkıntımız yok" derken, özellikle Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor ise yabancı sayısının 1 artmasını istemişti. Toplantı sonrası Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Federasyonumuz 12'yi 14 yaptı. Bazı kulüplerin hala fazla yabancıları var. Futbolcuların bonservissiz kalması zarar oluyor. Bunu federasyonla istişare edeceğiz. Sorun olmayan kulüplerin sorun olanlara destek olması gerektiğini ifade ettik" demişti.

TFF, geçtiğimiz aylarda açıkladığı yeni yabancı kuralının ileride 11’e düşeceğini de açıklamıştı. 2024-2025 sezonu ve takip eden iki sezonda yabancı sayısının 14'ten 12'ye, 2027/28 ve 2028/29 sezonlarında ise 11'e düşürüleceğini duyurmuştu. 

Etiketler