Vincenzo Montella: "Seneye de Burada Olmak İstiyoruz"
Yayın Tarihi: 07.06.2025 - 16:19
Montella ve Merih Demiral, ABD maç öncesi konuştu:
A Millî Takımımızın Teknik Direktörü Vincenzo Montella, bu akşam hazırlık maçında deplasmanda ABD ile oynayacağımız müsabaka öncesinde millî oyuncumuz Merih Demiral ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
Maçın oynanacağı Pratt & Whitney Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısına Kurban Bayramı'nı kutlayarak başlayan Montella, "İyi bayramlar diliyorum. Uzakta da olsak kalbimiz milletimizle beraber." dedi.
FIFA 2026 Dünya Kupası'nın Kuzey Amerika'da düzenleneceğini hatırlatan Montella, "Arzu edilen bir rakip olduğumuz için bizi davet etmeleri tabii ki mutlu etti. Bu maçlarda en iyi şekilde performansımızı ortaya koymak istiyoruz. Buradayız, seneye de burada olmak istiyoruz. Bizim için iki önemli maç oynayacağız. Farklı bir gerçeklikte iki maç olacak. Rakiplerimizin ligleri devam ediyor. Kondisyon olarak önde olabilirler ama önemli değil, bazı eksiklerimiz olsa da biz kendi performansımıza bakacağız. Hazırlık maçları belki çok fazla önem taşımıyor gibi gözükse de bizim için sonuç almak da en önemli kısım. Bu nedenle en iyi performansımızı vereceğiz." diye konuştu.
"Dünya Kupası elemelerinde adım adım gideceğiz"
İtalyan teknik adam, "'Kamuoyunda zaman zaman eleme grubunu İspanya birinci bitirir, ikincilik mücadelesi veririz' yorumları yapılıyor. Sizin bu yorumlarla ilgili düşünceniz nedir?" sorusu üzerine şöyle konuştu: "Genellikle hazırlığımıza önem veren bir insanım. Avrupalı takımlar olarak eylül ve haziran başındaki maçlar, her zaman daha zorlu geçer. En önemlisi ilk maça konsantre oluyoruz. Elemelerde ilk maçımız Gürcistan'a karşı ve Avrupa Şampiyonası'nda ne kadar iyi bir takım olduklarını gösterdiler, biz biraz daha fazla ilerleyebildik. Tüm maçlar çok önemli. İlk maçımız deplasmanda çok önemli bir rakibe karşı olacak. Hazırlıklarımız ona göre olacak, sonrasında adım adım ilerleyeceğiz. Genelde aday kadro seçimlerinde ligdeki performanslara göre kararlarımızı veriyoruz. Her seferinde en iyi olan hangisiyse onları çağırmaya çalışıyoruz. Sonra da hocanın görevi başlıyor. Eksik taraflar olursa da bizim orada hamlelerimiz olacak. Genel olarak hazırlığımız en iyilerin üzerine olacak. Bazen aynı pozisyonda iki iyi oyuncu oluyor, o zaman zor karar veriyoruz ama bunlar da güzel zorluklar. Yapay zeka kullanarak eksik olan taraflarımızı maalesef çözemiyorum."
"Başkanımızla olan ilişkimiz iyi, burada çok mutluyum"
"Adınız başka kulüplerle de anılıyor. Millî Takım ve kulüp takımını beraber çalıştırabileceğiniz de konuşuluyor? Bu iddiaların gerçekliği var mı?" sorusu yöneltilen Vincenzo Montella, "Futbolcuyken de hocayken de çok fazla televizyon izlemiyorum ve haber takip etmiyorum. O nedenle böyle şeylerden fazla etkilenmiyorum. Burada çok mutluyum, Başkanımızla olan ilişkimiz iyi, futbolcularımızla ortamımızı görüyor. Kendi tutkusunu da yakından takip ediyorum, takım otobüsüyle gelip antrenmanı izledi. Millî Takımda olmaktan çok keyif alıyorum." yanıtını verdi.
Montella, oyuncuların son durumuyla ilgili de "Şu anda Ahmed Kutucu'nun durumunu değerlendiriyoruz. Dün antrenmanda ufak bir şeyler oldu. ABD'ye karşı yedek kulübesinde olur mu olmaz mı hala değerlendirmedeyiz. Herkes için yerimiz var. Sezon sonu olmasına rağmen ne olur ne olmaz diye birkaç kişi fazladan getirdik. Kimseyi dışarıda bırakma fikrimiz yok. Sadece durumlarını değerlendiriyoruz." açıklamasını yaptı.
Merih Demiral: "Dünya Kupası'nın provasını yapacağız"
Basın toplantısında sözlerine "Tüm milletimizin bayramı mübarek olsun." diyerek başlayan millî oyuncumuz Merih Demiral, "Şu an her şey yolunda, bir ABD deneyimi yaşıyoruz. Dünya Kupası'nın provası, çok mutluyuz, her şey iyi gidiyor. Üzerimizde sezonun yorgunluğu var ama her şey çok güzel, takım içi arkadaşlık çok iyi. Önemli bir maçımız var, kimle birlikte oynayacağımı bilmiyorum. Hoca daha iyi bilir ama Çağlar kardeşimle olmaktan dolayı mutluyum. Çok güzel bir takımımız var, inşallah bu birlikteliği her zaman sürdürürüz." diye konuştu.
Eylül ayında başlayacak eleme grubu karşılaşmalarının zorlu geçeceğinin altını çizen Merih Demiral, "Tabii ki grupta İspanya çok güçlü bir takım ama biz de büyük maçları seven bir milletiz. O yüzden her maç bizim için aynı ayarda. Gruptan çıkmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. İlk iki maç, Gürcistan deplasmanı, İspanya da içeride, o maçlar grubun kaderini belirleyecektir. Hazır olduğumuzu ve elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
"İnşallah Allah bize millî forma altında kupa kazanmayı nasip eder"
Merih Demiral, Asya Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadığının hatırlatılması üzerine, "Asya Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ilk Türk oyuncu olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Tabii ki hayallerim ve hedeflerim var, özellikle Millî Takım forması altında. İnşallah Allah bize millî forma altında kupa kazanmayı nasip eder. En büyük hedefim bu. Hedefimiz tabii ki Dünya Kupası'na da katılmak. Özellikle tüm kupalara katılıp, hepsine talibiz. Hayallerimiz her zaman büyük." şeklinde konuştu.