SON DAKİKA



Haber > Spor > Galatasaray ikiye bölündü! Peşkeş mi sat kurtul mu

Galatasaray ikiye bölündü! Peşkeş mi sat kurtul mu

20 Ekim 2016 Perşembe - 10:41




Riva ve Florya arazileri Galatasaray'ı ikiye bölerken, Cumartesi günü yapılacak olan Genel Kurul öncesi Levent Nazifoğlu'nun açıklamaları tepki çekti.





Galatasaray’da Cumartesi günü düzenlenecek olan Genel Kurul öncesinde Riva & Florya arazi konusu sarı kırmızılı kulüpte tam anlamıyla ortalığı karıştırdı.

Levent Nazifoğlu’nun dün yaptığı açıklamada ‘Eğer kurul Riva - Florya arazilerinin satışına izin vermezse bundan hem yönetim hem teknik heyet hem de Florya etkilenir’ demesi camiada tehdit olarak algılanırken, Nazifoğlu’nun aba altından sopa göstermesi şampiyonluğa oynayan takımı da tetikleyeceği şeklinde yorumlar yapıldı.

ARAZİLER SATILIRSA BORÇLAR SIFIRLANACAK!

Riva& Florya arazisinde Galatasaray camiası tam anlamıyla ikiye bölünmüş durumda. Muhalefet bu satışı ‘Miras yedi’ olarak algılarken, kulübün ileri gelenleri Cumartesi günü Riva’ya evet Florya’ya hayır demeye hazırlanıyor. Galatasaray’ın en etkili isimlerinden biri olarak bilinen ve kimilerine göre ‘Galatasaray’ın derin devleti’ olarak lanse edilen İnan Kıraç, başkan Dursun Özbek’e 7 maddelik bir liste verirken, eski yöneticilerden Adnan Öztürk ’150 milyon dolara iki arazinin verilmesi yanlış’ ifadelerini kullandı.

İşte Cumartesi günü Genel Kurulu ikiye bölecek olan Riva & Florya arazisi görüşleri…


İNAN KIRAÇ;

İki arazi hakkında ne başkandan ne de yönetimden gerekli bilgileri almadık, ayrıca Riva arazisi anlaşma dolar üzerinden olmalı. Riva Galatasaray’a kazandırılırken eğitim alanı olacak diye alınmıştı oraya bir Galatasaray Üniversitesi kurulmalı. Riva ve Florya satılırsa Dursun Özbek’e iyi gözle bakılmaz ben Riva’ya şartlı onay veririm ama Florya bu projelerin dışında kalır.

ADNAN ÖZTÜRK;

150 milyon dolar için böyle projeye evet demek mümkün değil. Zaten geçmişten beri kulüp kötü yönetildi bunların üzerine bir de Riva’yı Florya’yı satalım demek doğru olmaz.

AHMET ÖZDOĞAN


Biz daha neyi oylayacağımızı bile bilmiyoruz. Elimizde herhangi bir bilgi belge yok. Emlak Konut halka açık olduğu için sadece sitesinde yayınladığı, yapılan protokolün bir bölümü var. Galatasaray’ın 150 milyon dolarlık sıcak paraya ihtiyacı var öyle bahsedilen 500 milyon falan bunlar yanlış. Riva’yı parça parça kullanmamız lazım Spor tesisleri, Ali Samiyen Yüksek Okulu ve Ali Samiyen Lisesi diye değerlendirmemiz lazım.

ÜNAL AYSAL;

Dursun Özbek ve yönetimi geleceğe yönelik adımlar atmalı, günü kurtarayım derse Galatasaray’a zarar vermiş olur. Benim dönemimde bu araziler GYO ile yapılacaktı fakat genel kuruldan izin çıkmadı.

AYSAL’IN 6 MADDELİK ÖNERİSİ;

1-İnşaat maliyetleri tamamen kulübün kontrolünde olmalı.


2-Riva ve Florya’dan sadece biri için yetki verilmeli.

3-TOKİ veya Emlak Konut’la yapılacaksa ön şart olarak Arena’nın devri ve G.Saray’ın yükümlülükleri netleşmeli.

4-İş Emlak Konut’a verilecek ise peşinen katma değerinin ve sağlayacağı avantajlar taahhüt altına alınmalı. Aksi halde ihale yöntemi yapılmalı.

5-Ödemelerin tümü Türk Lirası değil döviz cinsinden olmalı.

6-G. Saray’ın kontrolünde gayrimenkul satış ortaklığı kurularak yatırımcılar dâhil edilmeli.


SERDAR EDER;

Riva ve Florya için Adnan Polat’a ciddi bir teklif gelmişti. O zaman Acarlar 215 milyon TL vermişti, işler ciddiye binince Acarlardan bir ses çıkmadı. O dönem bu araziler bu paralara gitseydi daha mı iyi olacaktı? Ünal Aysal döneminde ise Aysal Gayrı Menkul Yatırım Ortaklığıyla devlet harici yapalım dedi ama oralar devlet garantisi olmadan asla yapılamazdı. O dönem Genel Kurul’un seçtiği komiteyle şimdi ki komite aynı kişiler. Bu kişiler Aysal döneminde GYO ile yapılamaz dediler şimdi yapılır diyorlar. 4 dev firmanın sahibi olan kişiler Riva ve Florya hakkında hepimizden daha donanımlı bilgiye sahiptirler herhalde!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap