SON DAKİKA



Haber > Spor > Galatasaray'da hedef Rafa Silva!

Galatasaray'da hedef Rafa Silva!

06 Haziran 2024 Perşembe - 10:13




Benfica ile sözleşmesi sona eren Rafa Silva ile Galatasaray, 2.5 milyon Euro maaş artı imza parası ile pazarlıkları başlattı.





 
Galatasaray'da transfer çalışmaları hız kazandı. Takviyeler konusunda geç kalmak istemeyen sarı-kırmızılılar, Rafa Silva için gaza bastı.

Benfica ile sözleşmesi biten 31 yaşındaki oyuncu ile temas kuruldu. Yönetimin, ilk görüşmede 3 yıllık kontrat düşündüklerini ve 2.5 milyon Euro'luk yıllık ücreti karşılamaya hazır olduklarını bildirdiği öğrenildi. İmza parası için de pazarlık kapısını açan Galatasaraylı yetkililer, yanıta göre harekete geçecek.

TEKNİK DİREKTÖR OKAN BURUK ÇOK İSTİYOR

Forvet arkasında oynayan ve Benfica'dan ayrıldıktan sonra Katar, Suudi Arabistan gibi kulüplerin talip olduğu konuşulan tecrübeli oyuncunun Avrupa'da kalmaktan yana olduğu ifade edildi. 1 yıllık yeni kontrat yapılan 37 yaşındaki Mertens'in yerine düşünülen Rafa Silva, transferi halinde Belçikalı yıldız ile birlikte forma rekabetine girecek. Teknik direktör Okan Buruk'un da çok istediği Portekizli yıldızın, Avrupa'nın önemli takımlarının da radarında olduğu biliniyor.

HER KULVARDA SKORA KATKI

Benfica'da son yılında 37 gole (22 gol-15 asist) doğrudan katkı yapan Rafa Silva, kariyerinin en iyi sezonuna imza atmayı başardı.

Bu sezon Portekiz Ligi, Portekiz Kupası, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Portekiz Süper Kupası ve Portekiz Lig Kupası olmak üzere tüm kulvarlarda skora en az 1 kez etkide bulundu.

Geçtiğimiz sezon hiç sakatlık yaşamazken 56 maçın 52'sinde sahada yer aldı, sadece 4'ünde yoktu. Asıl yeri 10 numara olan 31 yaşındaki futbolcu, zaman zaman sol kanat ve santrforda da forma giydi.

Tecrübeli futbolcu, Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Roberto Martinez tarafından Almanya'da düzenlenecek EURO 2024 aday kadrosuna çağırılmadı. 


KAYNAK: SPORX

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap