A+ A-
Yorum
10

Gece gündüz çalışıyoruz

Yayın Tarihi: 19.08.2016 - 08:58 | Güncelleme Tarihi: 19.08.2016 - 09:41
Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman, Konyaspor maçı öncesi önemli mesajlar verdi

Süper Lig’in ilk haftasında sahasında Konyaspor’u konuk edecek olan Çaykur Rizespor’da teknik direktör Hikmet Karaman,  “Geçen sezon hem taraftarı ile hem ligde aldığı sonuçlarla konumu ile saygı duyulan bir takımla oynayacağız. Konyaspor çok ciddi bir takım. Bize dönecek olursak, yeni bir yapılanmaya giden Rizespor” diye konuştu. 

Karaman, “Burada gerçekçi olmamız lazım. Takıma direk katkı sağlayacak 3-4 önemli ismi henüz kadromuza katamadık. Dolayısıyla takımın yükünü çekecek yüzde 70’lik kısım henüz bitmedi. Transferlerin geç kalmasında ana nedenlerden biride ülkemizde yaşanan sıkıntılar, futbolcuların bizim ülkemizi tercih etmemeleri. Diğer yandan kulüp olarak ekonomik anlamda çıkarları koruyalım düşüncesi gibi birçok faktör var” dedi. 

Transferde kulüplerinde işi yokuşa sürdüğünü belirten Karaman, “Bazen bir şeyde çok istekli olduğunuzu görünce o kulüpler çok oynuyor ve işi ağırdan alıyor. Tek gerçek var, Cumartesi akşamı Konyaspor maçına iki yeni oyuncu ile çıkmak çok önemli idi. Her şey olabilir. Normalde ilgilenen topçularda bizim açımızdan bir problem yok. Parası yatmış, biz görevimizi yapmışız. Sıkıntı o kulüplerin işi ağırdan tutması ve istenilen, konuşulan rakamın üstüne çıkması” dedi. 

Politikamız değişti

Karaman, “Transfer politikasını biz bu sene değiştirdik. Bizimde elimizde bol alternatifli oyuncu portföyümüz var. Geçen sezon bu vakitlerde acele yapılan transferlerden 4-5 Milyon Euro zarar ettik. Onlar olmasa idi, zaten şimdi bu duruma düşmezdik. Aynı Hataya düşmek istemiyoruz. Taraftar haklı, herkes haklı, medya haklı ama biz sahada direk oynayan oyuncunun peşindeyiz. En iyisi alınacak, kimse merak etmesin. Allah büyük hayır ve şer Allah'tan. Allah görüyor, bu şehir için gece gündüz çalışıyoruz”

Bel Hassani gerçekleri

Karaman, “Alacağımız oyuncular lig oynuyor ve hazır gelecek. Bell Hassani için kulübün Başkanı “ Pazartesi maçım var, öyle gönderiyim” diyor. Bizim ise cumartesi var. Başkan diyor madem erken istiyorsunuz şu kadar daha verin, gönderiyim! Tamam transferde yetki bende ama, parayı da ben vermiyorum”