SON DAKİKA



Haber > Spor > Geçen sezonki şans tekerrür etmedi!

Geçen sezonki şans tekerrür etmedi!

28 Ağustos 2016 Pazar - 10:05








Birincisi; Ersun Yanal’ın, geçen hafta Kasımpaşa’yı 2-0 mağlup eden kadroyu değiştirmemesi doğru bir tercihti. Hem öyle veya böyle ortada maç kazanmış bir kadro vardı. İkincisi; Trabzonspor’un son yıllardaki en büyük sorunu zaten, neredeyse hemen hemen her maça en az 2-3 tanesi bir önceki maça göre değişik kadro ile çıkması idi ki bu tercih tarzı takım olabilme noktasındaki en büyük handikabı oluşturmuştu. Üçüncüsü; hafta içinde hemen hemen herkesin; “Güray’ın yerine İbanez, Muhammed’in yerine Jun Suk oynar” diye yüksek olasılıklı tahminler yürütmesine rağmen, Ersun Yanal’ın kazanma anlamında oyunculara hiç değilse 2-3 şans vererek ısrarcı olmasına “doğru” demez isek, o zaman geride bıraktığımız sezonların futbolcu öğütme sistemi haline gelinmesine de itiraz hakkımız olamaz. Maçın ilk 20 dakikasında da Kasımpaşa maçına göre daha derli toplu, önde basma ve yüksek tonda hızlı paslaşmalarla futbol adına daha iyi işler yapar gibi bir görüntü var iken, Mehmet Ekici’den bu bölümde aralara beklenen paslar gelmeyip, Muhammed’den de tipik santrafor hareketleri sahaya yansımayınca su molasının ardından ev sahibi ivmesini yükselmeye başladı.

Doğal olarak da bordo-mavililerin paslaşma oranı eski seviyesine indi, hatalı paslar arttı. Ki, bu hatalı paslar Onur’un koruduğu kaleye şutların dalga dalga gelmesine kolaylık sağlamadı değil. Ersun Yanal’ın “acemice” bile denebilecek bu top kayıpları için çok ama çok kulak çekmesi gerekiyor. Yoksa Onur’un kalesinde her an gol ile burun buruna kalacaktır. Hücum adına sağlanamayanlardan söz ederken, Yusuf’un hazırlık dönemindeki formunu bırakıp, geçen sezonki dağınık haline dönüş yapar bir görüntü vermesi, rakip kaleye hızla gitmedeki en büyük avantajın kaybolması anlamına gelir ki, bu kayıp Trabzonspor’u gol yollarında büyük sıkıntıya sokacaktır. Yanal’ın Onazi-Bero değişikliği de, Yusuf’un yerine Suk’u alması da doğru tercihti. Çünkü geçen haftanın golcüsü Onazi sahada yok, Yusuf’da işe yaramadan yanıp sönen mum gibiydiler. Zaten başta da belirttiğimiz gibi, kadro yapısında yapılabilecek değişiklikler konusunda önceden karar verilmiş gibi belirlenen oyuncular değil, maç içinde verime bakılarak bunun yapılması uzun süreli sezonda futbolcuların da demoralize olmalarının önüne geçilmesi demektir. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında, yani 27’nci haftada yine deplasmanda Gaziantepspor’u 1-0 mağlup eden bir Trabzonspor vardı. Hem de tek olumlu hareket yapmadan, rakip kaleye bir kere gidip, duran toptan gelen golle sağlanan bir galibiyet idi. Ama bu kez öyle olmadı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap