SON DAKİKA



Haber > Spor > Hakem görevini yaptı

Hakem görevini yaptı

08 Şubat 2015 Pazar - 11:55








MHK’nın, geçen sezon yarıda kalan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının hakemini bu maça vermesi büyük hataydı. Bülent Yıldırım daha önceki maçlarda Trabzonspor aleyhine verdiği kararlarla büyük tepki toplamıştı. Dün geceki maçta da Trabzonspor’a öyle komik sarı kartlar gösterdi ki aynı uygulamayı Fenerbahçe için yapmadı. Egemen Aykut’un yüzüne silleyi yapıştırıyor, iki oyuncuyu da sarı kartla geçiştiriyor.

Egemen’e burada kırmızı kart verilmesi gerekiyordu. Mehmet’in ayağına basıyorlar, hakemi aldattın diye sarı kart yiyor ve bunun gibi benzeri komik pozisyonlar... Özellikle savunma bloğuna verdiği sarı kartlar Trabzonsporlu oyuncuların rakibe sıkı markaj yapmasını önledi. Ama eski maçlara nazaran Bülent Yıldırım daha iyi bir maç yönetti diyebilirim, buna da şükür. Yine de ne olursa olsun Yıldırım’ın bu maça verilmesi doğru değildi.

Çünkü boş yere hafta boyunca takım gerildi. MHK bu olanları kestirmemiş olamaz, bunda kasıt olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçeli olarak tanımlanan hakemler başta Fenerbahçe olmak üzere Trabzonspor’un maçını da yönetebiliyor ama Trabzonlu olarak tanınan hakemler hiçbir Fenerbahçe maçını yönetemiyor.

Trabzonspor maça beklenen kadro dışında çıktı. Yusuf sol bekte bekleneni veremeyince Ersun hoca ofansif özelliklerinden yararlanmak için Yusuf’u sağ açığa çekti. Ersun hoca orijini sol bek olan İshak’la oyuna başlamalıydı. Medjani’yi öne, Belkalem’i de savunmaya koymalıydı. Bir kere dün gece 1 puana Trabzonspor maksimum hak edeceği puandı. Ama bu puanda en büyük katkısı olan kaleci Hakan’dı. İnanılmaz yerlerde kritik kurtarışlar yaptı. Bununla birlikte Fenerbahçe hücumda son hareketlerde başarısız olunca seyirci ve hakemin baskısına rağmen Trabzonspor’un sıkı savunma yapması Fenerbahçe’nin 1 puanla yetinmesine neden oldu.

Trabzonspor devre arasında yaptığı 40 milyonluk transfer dün gece 40 kuruş olarak geri dönmedi. Tek aldığı parayı hak eden kaleci Hakan görünüyor. Diğer transfer Erkan sahada yok gibiydi yarım pozisyon oynadı. Diğer transfer milyonlar verilerek alınan Aytaç yedek kulübesine mahkum, Uğur ise sakat. Dün gece 90 dakika bir kabus gibi geçti. Trabzonspor oyuna geride kabullenmiş önde topu tutamıyor, çok baskı yiyor Cardozo’yu topla buluşturmakta zorlanıyordu. Burada Aykut’a bir parantez açmak gerekirse üzerine koyarak geliyor. Her hafta bir öncekinden iyi oluyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap