A+ A-
Yorum
10

Haklıyız ama tavır çok yanlış

Yayın Tarihi: 30.10.2015 - 07:13 | Güncelleme Tarihi: 30.10.2015 - 07:09
Celil Hekimoğlu, yaşananları ve başkanın açıklamalarını değerlendirdi.

Aralık ayında yapılacak olan Trabzonspor kongresi öncesindeki tek başkan adayı durumundaki Celil Hekimoğlu, Fanatik’e yaşananları ve başkanın açıklamalarını değerlendirdi. Trabzonspor’un sezon başından bu yana sistematik bir şekilde hakem hatalarına maruz kaldığını belirten Hekimoğlu, “Puan kayıpları kadar takımın ve camianın özgüveni, morali de bozuluyor, kayboluyor. Çok kritik kararlar bunlar. Şu anki mücadelemizde, kavgamızda haklıyız ama bunun üslubu yanlış. Bu zamana kadar zaten kavgayla yol almaya çalıştık. Fakat sonuçları ortada. Kavgadan zararlı çıkan hep biz olduk. Uzun zamanın bir patlaması belki ama asla hakemleri statta alıkoymayı makul göremeyiz. Haklı davamızda haksız duruma düşüyoruz. Ayrıca tüm sıkıntının federasyondaki temsilcimize yüklenmesi de doğru değil” açıklamalarını yaptı.

Sadri Şener: Vali Bey ne yapıyordu?

Trabzonspor Eski Başkanı Sadri Şener, olaylara farklı bir açıdan yaklaştı. Yaşananları, “Utanıyorum” diyerek özetlemeye çalışan Şener, kentin güvenliğini sağlamaktan sorumlu kişi olan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e de seslendi ve “Acaba o dakikalarda, hakemler statta mahsur kalmışken vali bey ne yapıyordu!” ifadelerini kullandı.

2 yıldan 17 yıla...

Hukukçular, hakemlerin statta alıkonulması talimatını veren Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu bekleyen hukuki tehlikeyi de gözler önüne serdi. Zorla alıkoymanın çok ciddi yaptırımları olduğunu belirten uzmanlar, “Öyle görünüyor ki, Hacıosmanoğlu sözlerinin nereye gideceğini, nasıl bir sonuç doğuracağını bilmiyor. Ancak kişileri hürriyetin zor kullanarak alıkoymanın cezası 2 yıl 6 aydan yaşananlara göre 17 yıla kadar uzayabilir. Ayrıca eyleme birden fazla kişinin karışması cezayı bir kat artırır” bilgisini paylaştı.

Boykot hazırlığı

Yaşananlar hakem camiasını da çok rahatsız etti. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı, protesto eylemi yapacaklarını, ayrıca her makama giderek gerekli görüşmeleri de gerçekleştireceklerini söyledi. Arıcı, “Eylem şekline karar vereceğiz. Ayrıca Başbakanlıktan ve İçişleri Bakanlığı’ndan randevular aldık. Kendilerine olayları ve isteklerimizi anlatacağız” dedi.