SON DAKİKA



Haber > Spor > Henrique'yi arar olduk!

Henrique'yi arar olduk!

16 Kasım 2015 Pazartesi - 12:23




5 forvet transferi yapan Trabzonspor’da bu oyuncular performans olarak Henrique’nin altında kaldılar.





Trabzonspor'da golcüler Henrique'yi yetişemedi... Bordo-Mavililer’de Henrique’yi gönderip yerine 5 forvet transferi yapan Trabzonspor’da bu oyuncular performans olarak Henrique’nin altında kaldılar.

İbrahim Hacıosmanoğlu dönemiyle beraber yapılan transferler ve harcanan paralara oranla ligde ve Avrupa’da başarı yakalayamayan Trabzonspor adım adım bataklığa sürüklenirken, özellikle gönderilen oyuncular ve yerine yüksek maliyetli futbolcuların kadroya katılması kulübü iflas noktasına getirdi. Trabzonspor’da yaklaşık 3 sezondur yapılan transfer yanlışlarına en büyük örnek Paulo Henrique’nin gönderilip yerine 5 forvet futbolcusuna harcanan para ve bu oyuncuların takıma yaptığı katkıların gözler önün serilmesi. 2011-2012 sezonunda Desportivo Brasil takımından 4 milyon euro’ya transfer edilen ve o sezon Süper Lig’e alışma evresi geçiren tecrübeli golcü 44 maçta sadece 3 gol atarken, Henrique ertesi sezon 28 maçta 5 gol atıp kendisine güvenenleri yanılttı.

2013-2014 sezonunda patlama yapan ve hem Türkiye’ye, hem Trabzon’a hem de takıma adapte olan Brezilyalı forvet 46 maçta 21 gol atarken, Henrique’nin bu performansı bordo mavili taraftarları da bir hayli sevindirmişti. 30 Haziran 2014’te Çin’in Shanghai Greeland Kulübü’ne 4 milyon euro’ya transfer olan Paulo Henrique’den sonra gelen 5 forvet oyuncusu da tecrübeli forveti geride bırakamadı. Benfica’dan büyük umutlarla alınan Oscar Cardozo, Henrique’nin yakaladığı gol sayısına (42 maç 20 gol) ulaşırken, Yatabare (25 maç 5 gol), Waris(26 maç 4 gol), Deniz Yılmaz(15 maç 2 gol), N’Doye(9 maç 0 gol) Henrique’nin yanına bile yaklaşamadı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap