SON DAKİKA



Haber > Spor > İşte bu olmadı

İşte bu olmadı

20 Eylül 2015 Pazar - 09:56








Bir maçın özellikle ikinci yarısının nerede ise üçte ikisine hakim oyna. Sonra elinize geçen fırsatları; ben diyeyim ‘beceriksizce’, siz deyin ‘şanssızlıkla’ başkası da ‘dikkatsizlik’ desin, maçın inisiyatifini son onbeş dakikada rakibe kaptır, sonra da olmadık bir pozisyonda golü ye. Yemen bir şey değil, geriye oynamaya zaman kalmadı. Ondan sonra rakibini istediğin kadar sıkıştır, maç bitti. İşte buna tastamam “Haybeden yere gitti üç puan” denir.

Oyun içerisinde eleştiri getirilecek oyuncunun olmayışı hem teselli hem de enteresan. Oyunda bir istatistik yapsak; doksan dakikanın belki de 75 dakikası Bordo-Mavili takımın hakimiyetinde, pozisyonlar var, oyun kalitesi Trabzonspor tarafında fakat bu oyunun adı futbol. Şimdi biliyorum bazı arkadaşlar başlıklarına “Atamayana atarlar” şeklinde şekil verecekler. İşin doğrusu ve espri götüren tarafı da bu.

Bilmem kim bugüne kadar bu denli pozisyonlar kaçırdıktan sonra maçı alabilmiştir. Alamazsınız. Zira bu kadar bariz pozisyonları harcadığınızda, rakip takımın maç ambiyansını devreye sokarsınız. Ben Trabzonspor-Galatasaray maçını anlatmadım, futbolun genel kompozisyonundan ve tecrübelerle sabit olan oluşumlardan bahsettim. Şimdi bu maçta verilen üç puan bu anlattığım şablona uydu mu uymadı mı?

Elbette uydu. Neticede şunu anlatmak istedim. Trabzonspor hak etmediği mağlubiyeti alırken, Galatasaray’ı elinden kaçırarak onun adeta devre dışı kalmasını engelleyip, Galatasaray’a yeniden hayat buldurdu. Neyse, olan oldu. Tek teselli Trabzonspor iyi futbolunun gelecek için iyi sinyaller verdiğidir. Bu sonucu görünce “Keşke berabere kalsa idik” demek geliyor içimden. Neyse; üzülüp, moral bozmanın gereği yok. Hatalarımız gözüktü.

Çok şey beklediğimiz Marko biraz acemice oynadı, top kayıpları, pas hataları ona yakışmayan hatalar idi. Savunmamız iyi, kalede Onur tek hatalı çıkış yaptı onda da topu filelerde gördü. Özer’in de çok pas hatalarını belirtmek gerekir. Cardozo’nun oyuna alınışı, Yusuf’un dahil olması, yerinde zamanında hamleler fakat yenilen golün dakikası altından çıkılması zor anlardı. Geçmiş olsun; ileri bakacağız, Trabzonspor’un tesellisi iyi yolda olmasıdır.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap