SON DAKİKA



Haber > Spor > Kaçan 3 puan oldu

Kaçan 3 puan oldu

26 Eylül 2017 Salı - 08:36








Ligin ilk 4 haftasında sükse yapan Rizespor, 5’inci karşılaşmasında kendi seyircisi önünde Ankaragücü’ne 4-1’lik bir skor ile yenilerek süksesini ve yenilmezliğini kaybetmişti. Dün akşam hem bu yenilgiyi telafi etmek hem de yeniden çıkışa geçmek adına Balıkesir karşısına çıktı Yeşil-Mavililer. Karaman, Ankaragücü maçındaki 11 ile kupa maçında denemeye aldığı bazı oyuncularından Miloseviç’e bu karşılaşmada yer verdi. Kadroya baktığımızda ise Kweuke’nın sakatlığında Samudio asıl yeri olan forvette yerini aldı.

Orta sahayı güçlü tutan Rizespor hücum ağırlıklı düşündüğü müsabakada kanatlarda Özgür ve Oğulcan’ı düşündü. Her iki ekip temkinli ve dikkatli karşılaşmaya başladı, evinde iyi sonuçlar alan Balıkesirspor orta alanda daha çok topu tutma amacında bir izlenim verdi. Rizespor 9.dakikada Oğulcan ile 22.dakikada ise Petrucci ile mutlak golleri kaçırdı. Rakip alanda top tutmakta zorlanan Rizespor kanatlardan gitmeye çalıştı. Özgür ile Oğulcan sürekli yer değiştiği kanatlarda ceza alanına pek orta yapamadılar.

Miloseviç’in ilk kez çıktığı karşılaşmada ilk yarıda bu oyuncu üzerine düşen görevi fazlası ile yerine getirdi. İkinci yarıya Rizespor daha üstün başladı, kanatlardan etkili olamayan Rizespor yakaladığı pozisyonları iyi değerlendiremedi. 76.dakikada tartışılır penaltı ile mağlup duruma düşen Yeşil-Mavililer değişiklikler ile rakip kaleyi adeta abluka altına aldı. Net pozisyonların kaçtığı maçta 90’ıncı dakikada Halil İbrahim ile kazanılan penaltıyı Rizespor’da Samudio kullandı. Kaleciyi ters köşeye yatıran oyuncu eşitliği sağladı.

Son dakikalarda süren baskı Rizespor’a yaramadı, iyi kapanan ev sahibi ekip Rizespor’a başka pozisyon vermedi. Burada Hikmet Karaman’ın düşünmesi gerekenler var, kanatlardan ve orta sahadan forvet hattına top gitmemesi, kanatların ceza alanını iyi görmemesi köşe atışlarında futbolcuların iyi yer tutmaması Rizespor açısından dezavantaj olarak görülmekte. Sanırım bu eksikleri Karaman’da gördü. Liderliği yeniden yakalama şansı olan Rizespor, deplasmanda hele ikinci yarıda iyi oynadığı karşılaşmada liderliği eline alamadı. Ligde beraberliği olmayan Rizespor bu maçta aldığı beraberlik ile bunu da yerine getirmiş oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap