A+ A-
Yorum
10

Karambol 04.09.2018

Yayın Tarihi: 04.09.2018 - 13:21 | Güncelleme Tarihi: 04.09.2018 - 13:35

MERHABA...

Daha önce, gazetemizin bir kaç gün önceki sayısında belirttiğimiz gibi.. Karambol sayfası artık Karadeniz’de. Toplam 9 yıl iki ayrı televizyon da program olarak ve toplam 7 yıl, 3 ayrı bölge gazetesinde sayfa olmak üzere, 16 yıldır aralıksız karşınıza gelen ‘’KARAMBOL’’ artık haftanın iki günü, bu sayfalarda karşınızda olacak. Hatamız olursa şimdiden af ola dostlar.

TRABZON-GALATASARAY SONRASI İSTATİSTİKLER 

Trabzonspor ile Galatasaray arasında, son oynanan 4-0’lık karşılaşmada dahil, son 9 Süper Lig maçında toplam 10 kırmızı kart çıktı. İlginç olan bu kartların 7 sini Trabzonspor’un görmüş olmasıydı. Ama son kırmızıyı bu sefer konuk ekip gördü. Bu arada, geçtiğimiz sezon başından beri, tek bir golü dahi olmayan Sosa, bu haftayı da boş geçmedi. Nihayet iyi oynadı ama bu 90 dakikayı yine golsüz kapattı.

Bordo-Mavililerin Kolombiyalı santraforu, Süper Lig’de Sarı-Kırmızılılara karşı değişik takımların formasını giydiği toplam 5 maçta, sadece 1 kez golü bulurken, söz konusu karşılaşmalarda da, forma giydiği o günkü takımları sahadan 4 kez mağlup ayrılmıştı. Bu sefer ise ilk kez Rodallega galip ayrıldı. Trabzonspor ekibi de Medıcal Park’da, Galatasaray ile oynadığı 3. maçından da sahadan galip ayrıldı. Trabzonspor, Medical Park’ta Galatasaray ile oynadığı bu karşılaşma anına kadar, sezon başından beri alınmış 12 bin civarında Trabzonspor kombinesi hariç, kalan tüm biletler satıldı. Her iki takım arasında Süper Lig’de oynanan son karşılaşmada dahil, 35 maçın 31 inde de gol atıldı. Çok ilginçtir golün olduğu 31 maçın 30’ unda ise ilk golü atan takım sahadan da hep galip ayrılan taraf oldu.

Trabzon ile Galatasaray’ın Süper Lig’de oynadığı maçlarda atılan son 36 golün 27’si, bu maçların ikinci yarısında gelirken, 9 gol ilk yarıda geldi. Bu arada Bordo-Mavililerin, Süper Lig’de Galatasaray’a attığı son 17 golün 10 tanesi duran toplardan gelmişti. Son 90 dakikada ise böyle olmadı. Goller, hareketli varyasyonlardan geldi. Galatasaray’ın, Süper Lig’de Bordo-Mavililere attığı son 16 golün 9’u yabancı uyruklu oyunculardan gelirken, Trabzonspor’da bu son maçta ki 4 golü de, kendi yabancıları Onazi, Anthony ve Ekuban’dan geldi.

 

GELENLER, GİDENLER

 

-Katılanlar

1- Abdülkadir PARMAK

2- Luıs IBANEZ-Arjantin

3- Murat Cem AKPINAR

4- Semih KARADENİZ

-Gelenler

1- Vahid AMİRİ-İran-Persepolis Tahran / İran

2- Majid HOSSEİNİ-İran-BF İstiklal / İran

3- Zargo TOURE-Senegal-FC Lorient 2.Lig / Fransa

4- Anthony NWAKAEME-Nijerya-Hapoel Beer Sheva-İsrail

5- Zeki YAVRU-Gençlerbirliği /Türkiye

6-Caleb Ansah EKUBAN-Gana-Leeds United 1.Lig / İngiltere (Kiralık)

-Gidenler

1- Okay YOKUŞLU-Celta Vigo / İspanya

2- Tomas HUBOCAN-Slovakya-Marsilya / Fransa

3- Dame N’DOYE-Senegal-Kopenhag / Danimarka

4- F.Castillo SANCHEZ-Kolombiya-Tijuana / Meksika

5- Jan DURİCA-Slovakya

6- Uğur DEMİROK-Konyaspor

7- Berkay SEFA KAYA-U 21 Trabzon

8- Muhammet BEŞİR-Samsunspor

9- Furkan TAŞ- H.Trabzon FK (kiralık)

10- Ramil ŞEYDAYEV-Azerbaycan / Rusya-K.Sometov Samara / Rusya

11- Alihan TUNCER-Bandırmaspor

12- Yüksel ŞİŞMAN-Adanaspor

13- Ahmet Hakan SEVİNÇ-U 21 Trabzon

14- Arda AKBULUT-U21 Trabzon

15- Cafer TOSUN-1461 Trabzon (Kiralık)

-Kadroya alınmayanlar

1- Aytaç KARA-Bursaspor

2- Abdurrahim DURSUN-Kırklarelispor (kiralık)

3- Ramazan ÖVÜNÇ-Kardemir Karabük

4- Matus BERO-Slovakya-SBV Vitesse / Hollanda

5- Melih KABASAKAL-Erokspor

6- Savaş ÇAKIR-H.Trabzon FK (kiralık)

7- Burak TEMİR-1461 Trabzon (kiralık)

8- Yunus Emre ÇAKIR-1461 Trabzon (kiralık)

9- Furkan ÖDEMİŞ-H.Trabzon FK (kiralık)

10- Bahadır GÜNGÖRDÜ-1461 Trabzon (kiralık)

ÜZÜLMEZ, ÜZÜLDÜ!

Rizespor’un Teknik Adamı İbrahim Üzülmez. Bu aralar soyadında yazanı yapamamanın ezikliğini yaşadı. Bizi de üzdü! Benim Slovenya  Kranjsja Gora kampında bir kaç gün takip etme imkanı bulduğum Yeşil-Mavililer de bir talihsizlik var. Yine son maç, üstelikte deplasmanda Antalya da, 1-0 lehine bitmek üzere iken, uzatma dakikalarında 2 gol yemesi gerçekten Rizespor tribünlerini ve bizleri şok etti. Mağlubiyet ve son dakikada gelen beraberlik golü kabullenebilir ama uzatmalarda yenilen iki golle gelen mağlubiyet asla kabullenilmez. Rizespor da bir şanssızlık var doğru. Bunu görüyorum. Dilerim 2 hafta sonra, kendi evinde Bursaspor’u devirerek şeytanın bacağını kırar. Ama kiminle? Çünkü ben bu satırları yazarken, 44 yaşında aslen Arhavili olan İbrahim Hoca’nın yönetim kararıyla görevine son verildi.

'YAVRU FIRTINA' TRİBÜNÜ

Medical Park’ta yeni hizmete giren ve  velilerin ister yalnız yada çocuklarıyla yer aldığı ‘’Yavru Fırtına’’ tribününde satışa çıkan, Bin 200 kombine biletten, GS maçına kadar 500 civarında satılmıştı. GS maçı öncesi ise bu sayı 700’e yaklaştı. Toplam kombine satışlarının 12 bini bulduğu  ‘’ Yavru Fırtına’’ tribünü için satılan kombineler ile beraber, bu sayının bu hafta içi 13 bini bulduğu açıklandı. Bin 200 koltuklu Yavru Fırtına tribünü Batı tribünü ile Güney tribününün kesiştiği yerde ve alt katta yer alırken, Korner bayrağına yakın olması da ilgi çekiyor. Bu tribüne batı tribündeki kapıdan giriş sağlanırken, özellikle çocukların maç öncesi yada devre arası vakit geçirmeleri için dinlenme salonuna Plat satatio ve langırt oyunları yerleştirlmiş. Söz konusu tribün için kalan 500 civarında kombinenin de, bir dahaki Trabzonspor karşılaşmasına kadar satılması bekleniyor.  

UZUN İNCE BİR YOLDAYIZ

Her zaman savunduğumuz Trabzonspor’un Teknik Direktörünün sonuçları ne olursa olsun kesinlikle Trabzonlu yada Trabzonspor formasını giymiş olması gerektiğiydi. Görev yapan diğer teknik adamlarada saygımız olmuştur. Özellikle hak edenlere. Takip ettiğim Slovenya kampından beri takıma bir hava yakalatmaya çalışan Ünal Karaman, “İşimiz zor. Çünkü uzun ince bir yoldayız. Hedefimiz önce seyir zevki iyi olan futbol”

GÜNÜN SÖZLERİ

“Annem benim en iyi olduğumu söylüyor. Onunla asla iddialaşmam” -Diego Maradona

“ Hayat fena halde futbola benzer. Çünkü; top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi” -Albert Camus

 aa

Etiketler