SON DAKİKA



Haber > Spor > Kupa'da iddianın sürmesi önemlidir

Kupa'da iddianın sürmesi önemlidir

16 Aralık 2015 Çarşamba - 10:36








Nazilli Belediyespor karşısında deplasmanda oynayan Bordo-Mavili ekip, sanırım Cumartesi günü Antalyaspor maçının zorlu geçmesi muhtemel doksan dakikasında bazı futbolcuların yorgun olmaması için özellikle Teknik Direktör Sadi hoca tarafından oynatılmadı. Ki bu denli bir tedbirin dört takımlı ve puan hesabı ile oynanacak bir Kupa maçı uygulamasında olması gereken bir tedbir idi.

Fevkalade bozuk zeminli bir saha. Futbolcuların top sürmekte, pas vermekte, top kontrolü yapmakta zorlandığı bir saha. Bu denli bozuk zeminler, oyunu bozup rakibi karşısında bir nebze daha sahada gol yemeden tutunmaya çalışan ekiplerin işine yarardı. Nitekim Nazillispor takımı da zeminin bu denli bozuk oluşu faktöründen ve zemine alışık olmaları avantajından ilk 45 dakikayı Trabzonspor karşısında üstün oynar gibi gözüktü. İkinci yarıda ise oyundan düşen bir rakip karşısında ‘temposu yükselmiş’ gibi gözüken Trabzonspor, bu maçtan mutlaka galip ayrılmak istiyordu. Sahada Trabzonsporlu oyuncuların rakip karşısındaki oyun tarzlarından maçı pek te fazla ciddiye alamadıkları da belli idi.

Öyle ya; bu tarz maçların arifesinde, önemli maçlar daima birinci planda tutulur ve tüm tedbirler ona göre alınırdı. Fakat bu mazeretlere ve maçın akışındaki ambiyansa rağmen ne yazık ki Trabzonspor gibi bir takımın forvetinde 2. Lig’in sıradan bir takımı karşısında N'doye gibi bir forvetin diğer maçlarda olduğu gibi yine yokları oynaması, Trabzonspor’un bidayette bu gibi oyunculara mahkum edilmesinin resmini gösteriyordu. Kimse alınmasın, kusura da bakmasın, ne yazık ki bu adamlar Trabzonspor forması altında top oynayacak kapasitede oyuncular değildir.

Attığı gol ile kaçırdığını bir araya getirip mukayese ettiğinizde, haklılığımız hemen ortaya çıkar. Sadi hoca bu maçta yine alt yapıdan ilk oyuncuyu sahaya sürerek, gençlere bir nebze umut vermekle en doğru hamleyi yapmıştır. Tüm olumsuzluklara rağmen bu maçtan alınan ‘Kupa’nın 3 puanı’ da, hiç olmazsa bu kategoride iddianın sürdürülmesi bakımından sevindirici olmuştur. Umarız Cumartesi günü oynanacak maçta bu tempoda bir takım sahada görmeyiz. Yoksa işimiz zor...!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap