SON DAKİKA



Haber > Spor > Madalya canavarı aile

Madalya canavarı aile

07 Ekim 2016 Cuma - 11:03




Tekvando Poomse Milli Takımı’nın Dünya Şampiyonası’nda elde ettiği 16 madalyanın 6’sını, Yılmaz ailesinin fertleri kazandı.





40 yıldır tekvando yapan ikizler Kemal ve Mustafa Yılmaz ile Mustafa’nın çocukları Elif Aybüke ve Muhammed Emir, Türkiye’ye toplam 6 madalya kazandırdı.

Peru’da düzenlenen 10. Tekvando Poomse Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’nin elde ettiği 16 madalyanın 6’sını, 40 yıldır tekvandonun içinde olan Yılmaz ailesinin fertleri boyunlarına taktı. Dünya Tekvando Federasyonu tarafından başkent Lima’da düzenlenen organizasyonda, Türkiye 5 altın, 4 gümüş ve 7 bronz olmak üzere 16 madalya kazandı. Şampiyonada 16 madalyanın 6’sını 40 yıldır tekvando yapan ikizler Kemal ve Mustafa Yılmaz ile Mustafa’nın çocukları Elif Aybüke ve Muhammed Emir elde etti. 

Armut dibine düşermiş!

Başarı sürecini bir maratona benzeten Mustafa Yılmaz, “Ben 25 seneden beri, kardeşim de 2008’den sonra teknik bölümüyle ilgileniyoruz. Bunu yaşam biçimi haline getirdik. Yoğun tempoda çalışıyoruz ve bunun sonucunda da güzel dereceler elde ediyoruz. Çocuklar tekvando salonunda doğdu, tekvando salonunda büyüdüler. Armut dibine düşermiş” diye konuştu. Altın madalyanın yanı sıra “En Değerli Kadın Sporcu” ödülünü de alan Elif Aybüke de “Ben kendi yarışmama çıkarken ne kadar heyecanlanmıyor, ne kadar gerilmiyorsam onlar çıkarken o kadar heyecanlanıyor, o kadar geriliyorum” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap