SON DAKİKA



Haber > Spor > Moralinizi bozmayın

Moralinizi bozmayın

07 Kasım 2016 Pazartesi - 10:30








Beşiktaş maçı öncesi birçok kesim ‘Trabzonspor yenerse sürpriz olur. Galatasaray karşısındaki şansı yanında olmaz’ şeklinde yorumlar yapıyordu... Bunu söylemelerinde elbette haklı nedenler vardı. Ligde 9 maç oynamışsın, bir haftan diğerine uymaz, aldığın puan da ortada olunca herkes bu yorumu yapabilir. Ayrıca bu kadar hafta geçmesine rağmen yönetimi de teknik heyeti de ‘takım olamamanın sıkıntısını yaşıyoruz’ diyip duruyor. Doğal olarak ‘Galibiyet sürpriz olur’ yorumu neden yapılmasın ki? Lakin Beşiktaş gibi oturmuş ve ligin en iyi futbolunu oynayan bir takımla karşılaşacaksın. Karşılaşma bu düşünceler sarmalında başlıyor. İlk dakikalar, savunma oyuncun sakatlanıp dışarı çıkıyor, peşine kalende golü görüyorsun: 1-0. Ardından ‘uyduruk’ penaltı: 2-0. Hop döndük başa! ‘Biz demiştik’, ‘Fark olur bu gidişle’, ‘Trabzon dağılır’ diyenleri duymadım değil. Ben de maçtayım ya, hani o atmosferi yaşıyorsun saha içerisinde. Tedirginlik ve sezon başı alınan sonuçlar da aklıma gelmiyor değil. Bir gol yiyince dağılan bir takımdı çünkü Trabzonspor. Tribünler ‘Üç.. üç!’ hatta ‘Trabzon kümeye!’ diye bağırmaya başlayınca ‘yeter artık, hep aynı şeyleri mi yaşacağız’ diye düşünüyorum. Ama sahneye çıkan Yusuf, attığı golle o siyah-beyazlı tribünlere ‘Yusuf Yusuf!’ yaptırır ve sonra sahada rakibinden oldukça üstün oynayan Trabzonspor çıkar sahneye.

Oysa hakem Mete Kalkavan hesaba katılmamıştı. Vermediği penaltılar ve Quaresma’nın Yusuf’a tekmesini sarı kartla geçiştirmesi ve dahası... Nihayetinde Trabzonspor, iyi oynadığı bir maçtan yine bir hakem faciasıyla puansız ayrılmak zorunda kaldı. ‘Olan oldu’ deyip geçelim mi yani? ‘Tiyatro izledik’ diyerek bırakalım mı? Asla! Her sezon aynı kabusu yaşamak zorunda değiliz. Yetkililer artık yumruğunu masaya vurmalı ve çalınan hakların hesabını sormalıdır. Bu arada, Beşiktaş maçı sonrası uçakta birlikte Trabzon’a döndüğümüz Trabzonspor kafilesinde maçın kritiği yapıldı. Yöneticisi futbolcusu herkes hakem Mete Kalkavan’a tepkili. Beşiktaş’ı elden kaçırmanın da üzüntüsü yaşanıyordu. Bence üzülmeye gerek yok. Sizler Beşiktaş karşısında elinizden geleni yaptınız; ama farklı nedenlerle puan alamadınız. Moralinizi bozmayın ve böyle oynamaya devam edin. Taraftarlar bile sizleri maçı kaybetmenize rağmen gelip havaalanında karşılıyorsa doğru yoldasınız demektir. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap