SON DAKİKA



Haber > Spor > Olcay Saral: "İyi ki Mehmet Ali Yılmaz var"

Olcay Saral: "İyi ki Mehmet Ali Yılmaz var"

Karadeniz Özel

10 Ocak 2022 Pazartesi - 13:48




Karadeniz Gazetesi’ni ağırlayan Ofspor Başkanı Olcay Saral, hedeflerini anlatırken, yaşadıkları sıkıntıyı dile getirmeden edemedi...





Hedefimiz tabi ki üst lige çıkmak

TFF 3. Lig 3. Grup’ta ilk yarıyı play-off potasında tamamlayan Ofspor’da Başkan Olcay Saral, Karadeniz’e özel açıklamalarda bulundu.

Sözlerine transfer çalışmalarıyla başlayan Saral, “Antalya’da 1 hafta boyunca çalışan takımımız, ikinci yarı için kalan zamanı kendi tesislerimizde sürdürüyor. Bir taraftan oyuncu arayışlarımız devam ederken, bir taraftan da bize yük olan oyuncularla yollarımızı ayırıyoruz.İkinci yarı öncesi 2 oyuncuyu kadromuza kattık. 2 oyuncu daha almayı planlıyoruz. Fakat devre arası transferleri kolay olmuyor. Devre arasında genelde serbest statüye düşen oyuncular problemli oyuncular oluyor. O yüzden ince eleyip sık dokuyunca da istediğiniz oyuncuyu alamıyorsunuz. Aceleci davranmak istemiyoruz. Hedefimiz tabi ki üst lige yükselmek. Puan aralığına baktığınız zaman makas fazla açılmamış. Yukarıya oynamazsanız, aşağıdakiler sizi yakalar. Bizde yukarıya oynuyoruz.Tutarsa tutar tutmazsa ligde kalırız en azından” dedi.

7 haftalık çöküşten sonra toparlanmak önemliydi

SEZONA iyi başladıklarını ancak devamında düşüş yaşadıklarını vurgulayan Saral, “Biz lige iki galibiyet ile başladık. Sonra 7 maçlık çöküş yaşadık. Bu süreçte kazanamadık. 7’nci maçta ise 6 gol yedik. Buna rağmen hocamızın arkasında durduk, oyuncularımız ile radikal konuşmalar yaptık.  Bir anda tablo tersine döndü Allah da yardım etti bize. Bazı mevkiler hocamız diretiyordu. Hocamızla bir görüşme gerçekleştirdik ve dedik ki, ‘Hocam bu tablo seni gönderir. 7 maç kazanamıyorsun ve ısrar ediyorsun bazı şeyleri düzelt.’ Onun takım içerisinde düzenlemelere gitmesi, takım içerisindeki bazı oyuncularımızın performansını da yükseltti. Şansımızda döndü diyelim. O süreçten sonra 7 maçta 6 galibiyet, 1 mağlubiyet mi ne aldık. Play-off’a yerleştik. Play-off içerisinde olunca üst lige çıkma hayallerinizi diri tutuyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Sıkıntı var ama bu sıkıntı Trabzonspor’dan kaynaklanmıyor

TRABZONSPOR ile aralarındaki ilişkiden de bahseden Saral şöyle devam etti: “Trabzonspor’dan oyuncu alma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bu Trabzonspor ile alakalı değil, oyuncunun kendinden kaynaklanıyor. Son dönemde genç oyuncular biraz fazla şans bulmaya başladı kadronun içerisinde. Orada olabilmeyi umut edince 3. Lig’e gelmeyi tercih etmiyorlar. 1461 Trabzon FK var bölgemizde. Tesisleşmesi bizim önümüzde tabi. Oyuncu hem tesisleşme açısında hem de ekonomik olarak oyuncu orayı tercih ediyor. Orayı tercih etmeyen oyunculardan biz bazen faydalanamıyoruz. O yüzden oyuncu alışverişimiz biraz zayıf. Özellikle son 2-3 yıldır zayıf. Trabzonspor’la bir sorunumuz yok. Ertuğrul Doğan, telefon açıp bir sorununuz var mı diyebilen bir yönetici. Hakan Yeşil’i biz çok istedik. Oyuncu 1461 Trabzon’u tercih etti. Bazı oyuncular da ben U19’da kalıp kendimi göstermek istiyorum diyor. Bir şey diyemiyorsun.”

Deplasmanda daha iyi sonuçlar aldık

SARAL şöyle devam etti: “İlk yarıyı tabi o 7 haftalık çöküş sürecini saymazsak başarılı geçirdik. Sonuç olarak ilk yarı deplasmanda lider olduk. Yani iç sahada kötü sonuçlar aldık. Sanıyorum dışardaki maçlara daha uygun bir oyuncu yapımız var. Belki kapanıyorsun, kontra ataklara iyi çıkıyorsun. Öyle bir yapıya uygunuz, bilemiyorum. İçerdeki maçlarda ise rakip sana kapanıyor. O kilidi çözemiyorsun. O yüzden iç sahada 2 galibiyet alabildik. Lider takım Fethiyespor sezon başında iyi kadro yapan 2-3 takımdan biridir. Açık ara gittiler. İyi puan topladılar. Her takımın 7-8 puan önünde bitirdiler. Onlar birinci olacak, diğer takımlar play-off mücadelesi verecek gibi görünüyor. Bizde o play-off hattının içerisinde ligi bitirebilirsek başarılı olacağız. Bir tur geçip final oynuyorsun onu da kazanırsan üst lige çıkıyorsun.”

Taraftarımızyeteri kadarilgili değil!

TARAFTARA DA değinen Başkan Saral, “Seyirci maalesef maçlara istediğimiz kadar ilgi göstermiyor. 500 kişi falan oluyoruz stadyumunda. Yomra’ya gittim, maça 30 kişi maç izliyor.Biz yine Yomraspor’a göre iyiyiz. Öğrenci kesimi maçlara gelmek istiyor. Hafta içi muhteşem oluyor. Ama hafta sonu sıkıntı. Maçlar da hafta sonu olunca taraftar ilgi göstermiyor. Maça gelmek yerine pikniğe,avm’ye gidiyor.

Mehmet Ali Yılmaz bey bizi her zaman destekliyor

MADDİYATLA ilgili de bilgiler veren Saral şöyle devam etti: “Biz sürekli oyuncu grubuna borçluyuz. Maç oynuyor borç hanesine yazıyoruz. Sürekli borç olunca biz de sürekli para arıyoruz. Bunu da Of’un değerli iş adamları ve bürokratlarıyla çözmeye çalışıyoruz. Bu takımın 25 yıldır profesyonel liglerde oynuyor. Her sene para istiyoruz. Sözüm meclisten dışarı Mehmet Ali Yılmaz bey bizi her zaman destekliyor. Mehmet Ali Yılmaz’a gittik ama gitmeden de yardımcı oluyor. Keşke Mehmet Ali bey gibi insanların sayıları çok olsa. Geçen yıl stadın oradaki billboardlarareklam aldık. 20 tane billboard var, 18 tanesi dolu şu anda. 100 bin TL alıyoruz. Bize katkısı oldu. Senesi doluyor. Biz adama nasıl diyeceğiz ver bize 100 bin lira daha? Bu herkes için geçerli. Arasak mı aramasak mı diye düşünüyoruz. Ofluların yapabilecekleri şeyleri yapmamaları bizi üzüyor. Bizde bırakmıyoruz peşinlerini. Lafımızı söylüyoruz, herkes payına düşeni alsın diye. Oyuncuları seçerken, bize katlanacak oyuncuları bulmaya çalışıyoruz.Oyuncu kazan kaldırmayacak. Burada param kalmaz diyecek ve gelecek.

Videolar amacına ulaştı

SON günlerde Ofsporlu oyuncular tarafından yapılan ve büyük ilgi gören videolarla ilgili de konuşan Saral, “Son video benim şahsıma atıldı. Biz buna espri ile karışık bir cevap bulduk.Dedik ki bizim cevap hazır, paylaşalım bunu. Kendi sitemizden paylaştık videoyu. Ses getirdi. Ülkede gündem oldu. Amacına ulaştı video. Çocukların sitemi de yerine gelmiş olacak onlara bu hafta bir ödeme yapacağız” şeklinde konuştu.

Kendi başarımıza başarma şansımız yok!

SARAL, “Ben 10 yıldır kulüp başkanıyım, vergi borcumuz hiç olmadı. Spor bakanlığına gittiğimde diyorum ki ben vergimi ödüyorum, kiramı ödüyorum. Son ziyaretimizde zaten antrenman sahası istedim. Bakanımız tesisleşmeye önem veriyor. Bakan beye ‘Stadın yanında bir sentetik biri çim saha yaptıracağız. Bizim tesis binamız eskidi. Günün modern koşullarına uymuyor’ dedim. Benim hayallerim var. Ama hep erteleniyor. Sıra bize gelmiyor. TOKİ Başkanımız Ömer Bulut’un bazı sözleri var. Sorumluluğu hep beraber paylaşacağız.Burası bin 500 metre kare bize yetmiyor. Orada yeni yapılacak tesis iki bin 500 metrekare olacak. Bizim kendi başımıza başarmamız imkânsız. Devletimizin desteği ile bunları başaracağız” dedi.

Pandemi dolayısıyla para bulmakta zorlandık

SARAL, “Bizim lig içerisinde yarıştığımız sezon boyunca 5 milyonluk bir bütçe yapıyoruz. 2 milyon yasal gelirimiz var. 3 milyon açık veriyoruz. Oyuncu satışı ile bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Geçen yıl oyuncu satışlarında 1 milyon topladık. Pandeminin çıkışından dolayı para bulmakta çok zorlandık. Bu açığı oyuncu satarak kapattık. Bu yılda devre arasında3 Tane oyuncumuz için 1. Lig ve 2. Ligden güzel teklifler aldık. Vermedik. Bekliyoruz sezon sonunda iyi performans.Stoperimiz Buğrahan, sağ bekimiz Miraç, sol bekimiz Onur…Bunlar hep çok gençler hem de iyi performans gösterdiler. Sezon sonunda satabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Belediyeler bu yörenin takımlarını unutmayacak

SARAL son olarak, “Şimdi bizim burada bizim Otoparkımız vardı. Belediye bize vermişti. Burayı aşağı yukarı 4 yıl kullandık. Şimdi orada TOKİ bir proje yaptı. Ofisler yapacak orada köy evleri gibi çok güzel proje. Biz o projeden dolayı oradan çıkmak zorunda kaldık. Oradan çıkınca başka bir yeri kullanıyoruz.  Orası biterse otoparkını alırsak ciddi bir gelir kapısı olur bizim için. TOKİ yapacak ve orayı satacak zaten. Otoparkını zaten kiralayacaklar. Belediye’de yaparsa TOKİ’de yaparsa bu arazı Ofspor’a yakışır. Onun dışında da bizim stadyumunun arkasında restoran cafe projemiz var. Bunu bizim yapmaya ekonomik gücümüz yok ama. Bunu da yapabilirsek kulübümüze büyük katkı sağlar. Şu an kullandığımız Otoparktan günde 1000 TL gelse elektriğimiz çıkar yarın suyumuz çıkar. Ben şunu söylüyorum bizim Trabzon’a ve Trabzonspor’a yardımcı olma imkânımız yok. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Of’u, Yomra’yı, Hekimoğlu’nu unutmayacak. Ben grubumda en az 8-9 şehir takımıyla yarışıyorum. Başkanlarla sohbet ediyoruz, biri diyor ki bana belediye 3 milyon TL veri, öbürü diyor ki belediye bana 5 milyon TL verdi.  Bu sene Belediye bana 3 milyon TL verdi. Büyükşehir Belediyesi ve Valilikten destek bekliyorum ben. Spora katkı yaptıklarını gözlemleyemedim bugüne kadar. Büyükşehir Belediyesi’nin kulüplere bakması lazım. Sayın valiyi ziyaret ettik. Dertlerini dinledik. Hekimoğlu play-off çıkınca sayın valimiz ve Belediye Başkanımı Hekimoğlu’nu tebrik etti. Ben play-off çıktığımda beni kimse tebrik etmedi. Yomra’da çıktı. Ben eleştirdim sosyal medyadan bizde çıktık diye. Hemen arkasından tebrik ettiler bizi. Demek ki biz akıllarından hiç yokuz. Eskiden şey söylerlerdi. Değirmendere’de ötesini sevmezler. Ben maddi kaynak sıkıntısı çekiyorum. Kömürü alamayınca ben daha ne isteyim?

Trabzonspor stadında Bordo-Mavi kaşkolu takınca görevinizi yapmış mı oluyorsunuz? Bu mu spora hizmet?Birkaç sene önce Trabzonspor kombine kart yapılmıştı. Trabzonspor’a çok güzel bir katkı yapıldı. Sonra bana yapılmadı. Ben dedim ki biz dört tane kulüp ortak kombine yapalım Arsin, Düzyurt, Yomra ve Ofspor hepimizin logolarının olduğu bir kombine kart tasarladık. Valiye gittik dedik ki böyle bir projemiz var bizim. Ne güzel dedi dört takım bir araya gelmişsiniz güzel bir işe imza atmışsınız. Video haber yaptık. Ben bu işi destekleyeceğim gidin Büyükşehir Belediyesi ile de görüşün dedi. Gittik Büyükşehir’e büyükşehir fıs. Önümüzü kesti. Vali’nin de bütün hevesi gitti. O dönem Vali kendi başında 52 bin TL destek verebildi bize. 1000 Tane bilet elimizde kaldı. Orhan Gümrükçüoğlu önümüzü kesti. Gerçek anlamda Büyükşehir belediyesi ve Valilik’ten kulüp olarak destek alamıyoruz. Bu kurumların kulüpleri destelemesi lazım. Bir şeyler çok yerinde kalınca sıradanlaşıyor. İlk çıktığınız noktada kalınca insanlar biraz soğuyor. Heyecan veremiyoruz. Şampiyon olun da geleyim diyorlar, bizde diyoruz ki gelinde şampiyon olalım” dedi.

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap