SON DAKİKA



Haber > Spor > Onun adı sanı Şampiyon!

Onun adı sanı Şampiyon!

10 Haziran 2024 Pazartesi - 12:10




Hem Söğütlüspor’da “başkan” hem de Maçka Belediyespor’da “antrenör” sıfatıyla aynı sezonda iki şampiyonluk sevinci birden yaşayan Hasan Altındaş, ütopik bir başarıya imza attı





Yıllardır Düzyurtspor (yeni adıyla 1461 Trabzon Futbol Kulübü) takımında teknik direktör Ömer Ortakudaş ile birlikte görev alan Hasan Altındaş'ın ulaşılması zor, bir o kadar da ilginç bir başarı hikayesi var.

Trabzon'un köklü kulüplerinden Söğütlüspor'da başkanlık koltuğunda oturan Altındaş, Maçka Belediyespor'un da play-off'larda antrenörlüğünü yaptı.

Altındaş, başkan olduğu Söğütlüspor'u 2. Amatör Küme'den 1. Amatör Küme'ye, antrenör olduğu Maçka Belediyespor'u ise 1. Amatör Küme'den Bölgesel Amatör Lig'e çıkardı.

2. Amatör Küme'de play-off'ların ardından adını 1. Amatör Küme'ye yazdıran Söğütlüspor'da kulüp başkanlığı yapan Hasan Altındaş, sezonun tamamlanmasının ardından Trabzon 1. Amatör Küme Play-off Grubu'nda ilk iki maçı kaybeden Maçka Belediyespor'dan hocalık teklifi aldı.

Başkanlığın  yanı sıra antrenörlük diplomasına da sahip olan Altındaş, bu isteği geri çevirmedi. Üçüncü haftada Sürmenespor maçıyla göreve gelen Altındaş, bu maçı kaybetse de diğer maçların tamamını kazanarak takımı Bölgesel Amatör Lig'e taşıdı.


YOLU BİRAZ UZATTIK AMA MUTLU SONA ULAŞTIK

Söğütlüspor'da yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte 2023 yılının şubat ayında göreve geldik. Benim de yetiştiğim mazisi olan bir kulübün en azından 1. Amatör Küme'de yer alması, altyapı takımların play-off oynaması, Türkiye Şampiyonaları'na katılması hedefiyle yola çıktık. İlk senemizde 2. Amatör'de Beşikdüzüspor, Çaykaraspor, İpekyoluspor gibi takımların yer aldığı grupta son iki haftaya kadar namağlup liderdik.

Sondan bir önceki haftada Çaykaraspor'a kaybederek liderliği kaptırdık. İki maçta da yendiğimiz Beşikdüzüspor lider olarak 1. Amatör'e çıktı, biz ise play-off'lara kaldık. Burada da üç maçta topladığımız 7 puanla 1. Amatör Küme'ye çıkmaya hak kazandık. Hakan Şentürk ve Sabrican Ayvaz hocamla beraber bunu başardık. İlk hedefimize ulaştık.

Bunu yaparken çok zorlanmadık. Genç bir takımımız vardı. En büyüğü 2004 doğumlu, diğerleri 2005 ve 2006 doğumluydu. 2007 doğumlu oyuncumuz da vardı. A takımızda oynayan bir çok oyuncumuz genç takımda da oynuyordu. U18 Ligi'nde 5-6 oyuncumuz her hafta iki maça çıkıyordu. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da U18 takımımız Trabzon şampiyonu oldu. Altyapılarda her grubumuz play-off oynadı. 14 yaş grubumuz Türkiye'de son 20 takım arasına kaldı.

Yeni bir yönetim yaptık. 3 yıl daha Söğütlüspor'da başkanlık görevini sürdüreceğim. Daha önce birlikte çalıştığımız Zafer Cora, Ömer Ortakudaş, Abdullah Malkoçoğlu, Ahmet Murat Başer gibi değerli isimler yönetimde yer alıyor. Gelecek sezon yine genç ağırlıklı bir kadro ile mücadele edeceğiz.

Sadece gençlere şans veren, onların bir aşama daha yukarıya gitmesine hizmet eden bir kadro yapacağız. Gidecek olan futbolcu kardeşlerimizin önünü kesmeyeceğiz, aksine yardımcı olacağız. Şu parayı getir bu parayı getir muhabbetine girme taraftarı değilim. Biz Düzyurtspor'da Ömer hocamla birlikte 15 tane oyuncuyu profesyonel yaptık. Mustafa Eskihellaç bizdeydi. 17 yaşında 2. Lig'de oynattık. Gençler yeter ki bir yerlere gelsinler. Amacımız onlara dokunmak.

FUTBOLDA İMKANSIZIN OLMADIĞINI GÖSTERDİK

Söğütlüspor'da şampiyonluk yaşadım. O sıra Trabzon 1. Amatör Küme'de Play-Off maçları oynanıyordu. Maçka'nın başında takımı play-off'lara lider getiren Emre Kalaycı vardı. Ligi iyi bitirdiler ancak play-off'larda şanssızlıklar yaşadı. İlk maçta İdmanocağı'na 1-0 kaybetti. İkinci maçta da mağlubiyet gelince Emre hocayla yollarını ayırdılar.

Hemen akabinde benimle iletişe geçip hocam 'Bize gelir misiniz' dediler. Ricada bulundular. Oradaki bazı yöneticiler arkadaşım olduğu için bu isteklerini geri çeviremedim. İyi ki de çevirmemişim. İlk maçımda Sürmenespor’la karşılaştık. Sakat ve cezalı oyuncuların fazla olması nedeniyle 12-13 kişiyle maça çıktık. 88’inci dakikada penaltıdan yediğimiz golle maçı 1-0 kaybettik. İşimiz mucizelere kalmıştı. Kalan 4 maçı da kazanmak ikincilik için yeterli olmayabilirdi.

Bizden çok rakiplerin alacağı sonuçlar önemliydi. Bizim her istediğimiz sonuç ortaya çıktı. İlk 3 hafta sonunda yüzde 5’den daha az bir şampiyonluk şansımız vardı, bunu gerçekleştirdik. Dördüncü haftada Faroz’u yendik. Yıldızlıspor maçı öncesi 3 transfer yaptık. Yıldızlı’yı yenince de bir tane daha adam aldık.

Ben inandım ama benden çok inanan yöneticiler vardı. Biz şampiyon olacağız dediler. Üstelik 3’te sıfır yaptıktan sonra bunu söylediler. Takviye yapalım dediler. Puan durumunda nerede olduğumuza bakıyor musunuz, diye sordum. Biraz gerçekçi olalım dedim. Ama onlar hep inandılar ve bana da bunu hissettirdiler. Faroz dahil 4 final maçını kazanınca İdmanocağı lider çıktı, diğer 3 takımın 12 puanı oldu. Bu üçlü averajda eşitlik bozulmayınca bir play-off daha yapıldı.

Burada önce Soğuksu’yu, ardından Esiroğlu’nu yenerek normal sezonu 2. tamamladık. Bölgesel’den gelen takımla baraj maçı oynayacaktık. 1 aylık bir süremiz vardı. Bu 1 ay çok zor geçti. Hazırlık maçı yapamadık. Sebat Gençlik play-off’taydı, Trabzonspor’un U19 ve U17 takımları finallerdeydi. Maç yapmadan 1 ay geçirdik. Arsinspor’la karşılaştık.

Rakibi iyi analiz ettik. Hamlelerine iyi karşılık verdik. Geriye düştük, beraberliği yakaladık. Kırmızı kart yedik, eksik kaldık. Buna rağmen maçı penaltılara taşıdık. Burada da ilk penaltıyı kaçırdık, neticede mutlu sona biz ulaştık. Futbolda imkansızın olmadığını gördük, herkese de gösterdik. Futbolcuların isteği arzusu, müthiş de bir yönetim desteği vardı. Verilen sözler tutuldu.

HEM BAŞKANLIĞA HEM HOCALIĞA DEVAM

Söğütlüspor’da yeni kongremizi gerçekleştirdik. 3 yıl daha bu kulübün başkanlığını yürüteceğim. Başkanlık yaparken, hocalık yapamayız bir kural yok. Yıllardır Ömer (Ortakudaş) hocamla birlikte çalıştık. Her zaman onun desteğini görmüşümdür. Belgem yokken bile beni hiç yalnız bırakmamıştır. Seni yanımda istiyorum, demiştir. 2. Lig’de, 3. Lig’de beraber çalıştık. Yeni dönemde ne olur göreceğiz. Belki yine onunla birlikte çalışabilirim.



İSMAİL DÜZGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap