SON DAKİKA



Haber > Spor > Örnek kongrede kazanan taraf Trabzonspor oldu

Örnek kongrede kazanan taraf Trabzonspor oldu

13 Aralık 2015 Pazar - 10:59








Trabzonspor’un tarihinde gerçekleşen 70. Genel Kurul’u tüm Türkiye’ye örnek oldu. 5-6 Aralık öncesinde kongre ile ilgi olarak önemli endişeler taşıyanlar mevcuttu. Ancak seçimi kaybeden İbrahim Hacıosmanoğlu demokratik tavırlarıyla Trabzonspor kültürüne yakışan bir genel kurulunun yapılmasını sağladı. Geçen dönem Muharrem Usta ile yola çıkan, bu dönemde ise listesiyle seçime giren iş adamı Celil Hekimoğlu ise söylemleriyle "Gönüllerin başkanı" oldu. Seçimin galibi Muharrem Usta’nın, hem genel kurulu hem de yarıştaki diğer 2 adayı kucaklayarak büyük bir kadirşinaslık göstermesi büyük takdir topladı. "Bu kongrenin kaybedeni olmadı" dersek, hata yapmamış oluruz. "Trabzonspor kazandı" diyebiliriz.

A. METİN GENÇ’İN YÖNETİMİ

Trabzonspor’da başkan adayları genel kurul öncesinde en doğru kararı Ortahisar Belediye Başkanı Avukat Ahmet Metin Genç’i ‘Kongre Divan Başkanı’ olarak aday göstermeleriydi. Bordo-Mavili kulüp, tarihinin en yüksek katılımlı kongresini gerçekleştirdi. 9 binin üzerinde üye oy kullanma hakkına sahip kongrede, 7 binin üzerinde oy çıktı 20 sandıktan. Bunun için bu kongreyi yönetmek çok önemliydi. Kongre Divan Başkanı Genç, kendine ve Trabzonspor’a yakışan bir seçim yapılmasında çok önemli bir görevden başarısıyla adından söz ettirdi. Adil ve hakkaniyetli uygulamasıyla kongrenin sakin ve nezih ortamda cereyan etmesine katkı sağladı.

İBRAHİM ETHEM HACIOSMANOĞLU

Trabzonspor’da 3 yıllık görevi kongreyle son bulan İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, başkanlığı sürecinde elbette önemli hatalar yapmadı değil. Trabzonspor’un adeta ‘teknik adam ve futbolcu öğüten bir değirmen’e döndürülmesinin faturasını ödeyen eski Başkan’ın Hayri Gür’de gözyaşlarını tutamaması, onun bir ‘Trabzonspor sevdalısı’ olmasının dışa vuruşuydu. Seçildiği gün, "Ya ben kupayı alacağım ya da kupa beni" diyen Hacıosmanoğlu’nun Trabzonspor Genel Kurulu tarafından görevden alınması demokratik bir vakaydı. Trabzonspor’da seçimle gelen bir başkanın yine seçimle gitmesi camia açısından önemliydi.


CELİL HEKİMOĞLU

3 yıl önce Muharrem Usta’nın Asbaşkanı olarak çıktığı yola bu kez kendi listesiyle devam etmeyi tercih eden Trabzon’un önemli iş adamlarından biri olan Celil Hekimoğlu 13 oyla seçimi kaybetti ama gönüllerin kazananı oldu. Hekimoğlu, bir yıllık adaylık sürecinde Trabzon’un tabanına inerek gerek Genel Kurul üyeleriyle, gerekse vatandaşlarla buluşarak önemli yol aldı. Bunu kongreye yansıttı. Önemli bir oy almasına rağmen çok az bir oyla başkanlığı kaybeden Hekimoğlu, gelecek dönemin en güçlü başkan adaylarından biri olduğunu ispatladı. Hekimoğlu, artık Trabzonspor’da başkan Usta ve ekibinin önemli bir takipçisi olacak.

VE MUHARREM USTA...

Trabzonspor’da ilk kez bir doktor başkan oldu. Kadrosunu İstanbul, Trabzon ve Ankara’dan oluşturan Muharrem Usta, seçimi özellikle taraftarların ve genç üyelerinin ağırlıklı olduğu sandıklarda aldığı oylarla önde tamamladı. Genel Kurul’da yaptığı konuşması da oyların kendine atılmasını sağladı. Türkiye’de önemli bir sağlık kurumunun CEO’su olan Trabzonspor’un yeni başkanını zor günler bekliyor. Kulübün ekonomik yapısı ve sportif başarı ise Usta’nın olmazsa olmazlar arasında önemli bir yer tutacak.

KONGRE SÜRECİ


İbrahim Hacıosmanoğlu seçildiği kongrede Muharrem Usta ve Celil Hekimoğlu ikilisi ile yarışırken, "Haksız elimizden alınan şampiyonluk kupasını Trabzonspor Müzesi’ne getireceğim" diyerek, seçimi aldı. O seçimin ana damarı, 'şampiyonluk kupası' olmuştu. Siyasetin de seçimlerin de halkın da ortak noktalarda buluştuğu damarlar vardır. En önemlisi ana damarı yakalamak. Bu seçimlerde de en ağırlıklı ana damarı Muharrem Usta yakaladı: ‘50. yılda şampiyonluk’. Ama bu Lucescu ile olur veya bir başka hoca ile. Söz şampiyonluk. Muharrem Usta’nın bu başkanlık döneminde şampiyonluk kupası gelmezse rakibi hazır. Nasıl ki, İbrahim Hacıosmanoğlu şampiyonluk kupasını getiremedi, az farkla başkanlığı kazandığı rakibi bu kez karşısında kendinden üç kat fazla oy alarak başkanlığı kazandı. Muharrem Usta’nın da ‘50. Yıl: Şampiyonluk Yılı’ ilanı şehrin hafıza kayıtlarına yazıldı. Gelecek yıl sezondan itibaren kredi işlemeye başlayacak. Çelil Hekimoğlu çıktığı bu yarışta fevkalade başarılı olmuştur. Bir iki teknik hamle yapsaydı, seçimin galibi olabilirdi. Sandık sonuçlarına göre; Celil Hekimoğlu Trabzon un sadece spor alanında değil bütün Trabzon un cemiyet, sosyal alanlar ve hatta siyaset alanında kazanımı olmuştur. Yazımı genel bir söylemimle bitirmek istiyorum. Seçimi kazandığın gün, kaybetmeye başladığın gündür. Kaybettiğin gün kazanmaya başladığın gündür. Örnek bir önceki kongre ve bu kongre sonuçları...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap