SON DAKİKA



Haber > Spor > Oyun ve sonuç, sıkıntıları dondurdu...

Oyun ve sonuç, sıkıntıları dondurdu...

02 Ekim 2017 Pazartesi - 09:20








Oğuzhan, Atiba ve Quaresma gibi 3 etkili oyuncusundan yoksun başlayan ve de yorgunluğu da ikinci yarının son bölümlerine doğru aşikar olarak gözüken Beşiktaş karşısında, Trabzonspor aldığı beraberlikle, teknik adamın gitmekle kalmak arasındaki durumunu anlaşılan o ki şimdilik buzdolabına kaldırmıştır.

Hele hele, 85’ten sonra oynanan 9 dakika içinde Trabzonspor’un yakaladığı 2’si çok net, 3 pozisyondan biri gol olmadı ise, bunu oyuncuların beceriksizliklerinden çok, son dakikaların stresine vermek lazım. Ersun Yanal’ın, ilk 11’i kurarken yaptığı hesabın içinde muhakkak ki, Beşiktaşlı futbolculara yönelik yapılacak müdahaleler önemli yer tuttu. İlk kez sol savunmada oynayan Hubocan, son haftalardaki Mas’tan çok daha iyiydi. Onazi’nin istenilen düzeyde olmasa da Kucka ile birlikte hareket etmesinde ısrar etmekte yarar var. Gelelim Sosa’daki ısrara... Sosa’nın kariyeri belli, tecrübesi ortada.

Oyuna etki yapıyor. Ancak maalesef sonuca etki noktasında yok denecek kadar az bir katkısı söz konusu. Bir de benim takılıp kaldığım, “serbest atışları Sosa mı, yoksa Yusuf mu daha iyi kullanıyor?” sorusuna cevap aramak var ki! Bu maçta da “Yusuf’u çok arattı” deyip de, “2’si direkt kaleyi cepheden gören, 3’ü de yanlardan olmak üzere kullandığı 5 serbest atışın hiçbiri tehlike yaratmadı” diye eklesem haksızlık etmiş olur muyum? Hayır.

Kullanılan atışlar ortada. Golü atan Olcay ile golcü Burak’ın, düşük kapasite ile oynadıklarını söylemek için kahin olmaya gerek yok. Bir de, Ersun Yanal’ın Beşiktaş karşısında maç içinde yaptığı değişiklik ve müdahalelerin de bu kez tam anlamıyla doğru olduğunu da. Keşke bundan önceki maçlarda da böyle olsaydı.

Bu değişiklikler zaten Trabzonspor’un sahaya hakim olmasını sağladı. Sonuçta da yüzde 55 ile bordo-mavili bir hakimiyet söz konusu oldu. Gelelim hakem Fırat Aydınus’un kartlarına... Tamamına yakınının doğru olduğunu söylemek lazım. Ama Pepe’nin elle yaptığı açık oynamada sarı kartı es geçince, sonrasında verdiklerinin hepsini tartışılır hale getirdi.


Hele hele bir pozisyonda “Neden sarı kart göstermedin?” diye Beşiktaşlı 5-6 futbolcunun yüzüne karşı “kart kart” işaretini neredeyse 1 dakika süreyle yapmalarına seyirci kalması yok mu? “Pes doğrusu” dedirtmedi değil. Ez cümle, sonuç itibariyle alınacak bir mağlubiyetin Trabzonspor’u darmadağın hale getireceği aşikar olan maçın kaybedilmemesi, sil baştan olmasa da, “kaldığımız yerden devam” anlamına gelecektir. Bundan sonra olup biteni de sahada ve dışında izlemeye, yaşamaya devam edeceğiz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap