SON DAKİKA



Haber > Rizespor > Formayi alan geri vermesin!

Formayi alan geri vermesin!

01 Kasım 2017 Çarşamba - 14:43




Çaykur Rizespor teknik direktörü İbrahim Üzülmez, bundan önce teknik direktörlük yaptığı takımlarda herkese eşit şans verdiğini belirterek, ‘Benden fo





Boluspor’u mağlup ederek üzerindeki kara bulutları dağıtan Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör İbrahim Üzülmez, devre arasına kadar aynı kadroyla mücadele edeceklerini ifade etti. Üzülmez, “Hepsine eşit şans veriyorum. Hangi oyuncudan nasıl verim alırım hesabını yapıyorum. Eski çalıştırdığım takımlara bakıldığında herkese eşit şans verdiğimi görürsünüz. Burada önemli olan o formayı alıp götürmektir, bana geri vermemektir” dedi.

Edomwonyi’nin performansını arttırması gerektiğini belirten Üzülmez, “Çok daha iyi olması gerekiyor. Mevcut kadrodaki tüm oyuncular kendilerini göstermeli. Sıraları geldiğinde şanslarını iyi kullanmalı. Rizespor büyük bir camia ve bu oyuncular yaşanan sıkıntıların üzerinden gelmeyi bilmeli. Beş haftalık periyotta maç kazanamama endişesi oyuncularımı mental anlamda etkiledi. Oyundan çok Bolu maçında alınan üç puan benim için çok önemli. Defansif anlamda oyuncularım görevini yerine getirdi ama hücum anlamında biraz daha üretken olmalıydık” dedi.

Rahatlıktan uzaklaşmalılar

Çaykur Rizespor forması giyen oyuncular tesiste yaşamaması gerektiğini belirten Üzülmez, “Tesiste yemekler güzel, ortam güzel, saha güzel. Rizespor’un kadrosu içinde yer alan yerli veya yabancı oyuncuların rahatlıktan uzaklaştırmak lazım. Süper Lig’den gelen kontratı devam eden tüm oyuncularım üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Tesiste yaşanan rahatlığı oyuncu yaşamaması lazım. Oyuncu sahaya çıktığı zaman nasıl ki ben ve ekibim saha kenarında kazanmayı isteyen bir görüntü veriyorsak onlarda saha da aynı agresifliği, mücadeleyi göstermeleri gerekiyor. Kazanamama psikolojisinden uzaklaşıp, bundan sonraki süreçte kazanmayı alışkanlık haline getiren bir takım olmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

Daha iyisini yapabilirler


Süper Lig tecrübesi bulunan Süleyman, Oğulcan ve Halil İbrahim’in ortaya koydukları performanstan memnun kalmadığı dile getiren Üzülmez, bu oyuncuların daha iyisini yapabileceğini söyledi. Üzülmez, “Lig tecrübesine sahip oyuncularım var. Jakob, Süleyman, Oğulcan, Halil İbrahim Süper lig tecrübesine sahip oyuncular. Bu kadar lig tecrübesine sahip ayaklar daha iyisini yapmaları gerekiyor. Bu futbolcuların şuana kadar verdiği görüntü bana yeterli gelmedi. Uzun lig maratonunda zor maçlar oynuyoruz. Hepsine ihtiyacım var ve daha iyisini yapmaları gerekiyor. Oyuncularım bireysel anlamda kaliteli ama o kalitelerini sahaya göstermeleri şart. Özellikle 3. bölgede çok daha hareketli olmamız lazım” cümlesini kullandı.

Bu köprünün altından çok sular akacak

Boluspor maçı galibiyetini elbette kendi içlerinde yaşayacaklarını dile getiren Üzülmez, “Futbolda bir seri yakalamak gerekiyor. Hafta sonu Adana deplasmanında çok önemli bir maça çıkacağız. Oyuncularımla yapacağım toplantıda bu ligde yol almamız gerektiğini ve seri galibiyetlere ihtiyacımızın olduğunu onlara söyleyeceğim. Ben işimi seviyorum, önemli olan futbolcuların iyi şekilde mücadele etmeleri. Bu ligde köprünün altından çok daha sular geçer. Burada önemli olan bizim kadro bütünlüğü altında kazanma özgüvenini yakalamak. Yeterince puan kaybı yaşandı ve artık bir galibiyet serisine başlamaya ihtiyacımız var, bu ligde bu köprünün altından çok sular gelir, geçer. Önemli olan bu kısa zaman içinde devre arasına kadar maksimum puan toplamak” ifadesini kullandı.

Rizespor’da izin yok

Beş hafta sonra üzerine dolaşan kara bulutları Boluspor maçını kazanarak biraz olsun dağıtan Yeşil–Mavili takımda hafta sonu oynanacak olan Adanaspor maçı hazırlıkları ara verilmeden başlandı. Boluspor maçında forma giyen oyuncuların rejenerasyon çalışması yaptığı antrenmanda diğer oyuncular koşu ve pas oyunu yaparak idmanı tamamladı.


Robin Yalçın Adana’da Yok

Sarı kart sınırında yer alan Robin Yalçın’ın Boluspor maçının son dakikaları içinde gördüğü sarı kart ile cezalı durumu düştü. Orta saha oyuncusu hafta sonu oynanacak olan Adanaspor maçında görev alamayacak.

İhtiyacımız olan bir üç puandı

Boluspor’u 1-0 mağlup eden Çaykur Rizespor’da Başkanvekili Hasan Kartal , Boluspor karşısında ihtiyaçları olan bir galibiyet aldıklarını söyledi. Kartal, “Boluspor maçının özellikle ikinci devresinde daha çok arzulu, istekli oynayan ve kazanmayı düşünen taraf bizdik. İhtiyacımız olan bir galibiyet aldık. Ligin ilk dört haftasında sağlam bir giriş yaptık ama son beş hafta ortaya konulan futbol ve alınan sonuçlar bizleri oldukça üzdü. Boluspor maçı tamamen kazanmamız gereken bir maçtı ve öylede oldu. Bu galibiyet oyunculara özgüven verecektir. İnşallah bu galibiyetin devamı gelecektir. Haftalar sonra alınan galibiyette teknik kadro, futbolcular ve emeği geçen herkesi kutluyorum” ifadesini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap