SON DAKİKA



Haber > Spor > Saadane'nin Rize aşkı!

Saadane'nin Rize aşkı!

28 Nisan 2017 Cuma - 09:04




Çaykur Rizespor’un Fas asıllı orta saha oyuncusu Marwane Saadane, Yeşil-Mavili kulübü tercih etmesinde birçok etken bulunduğunu açıkladı.





Selim DENİZALP-Mustafa BAYRAK

ŞAMPİYON OLUNCA

Çaykur Rizespor’un Fas asıllı orta saha oyuncusu Marwane Saadane, kendisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Rizespor’a gelme serüvenini anlatan Saadane, “FUS Rubat takımında oynarken kulüp başkanımdan söz aldım. Sezon sonu şampiyon olmamız halinde yurt dışında futbol yaşantımı sürdürebileceğimi söyledi. Fas liginde şampiyon olurken yolumuz Rizespor ile kesişti” dedi.

SPORCU AİLE

Sporcu bir aileden geldiğini belirten Faslı futbolcu, şunları kaydetti: “Spor yaşantıma voleybolcu olarak başladım. Daha sonra hocalarımın yönlendirmesi ile parkelerden, yeşil sahalara geçip ve bu günlere geldim. Ailem sayesinde futbolcu olmaya karar verdim. En büyük abim de uzun yıllar Hindistan ve Bangladeş’te top koşturdu. Sporcu aileden geliyorum...

İLKLERİ YAŞADIM


Türkçe konuşmayı çok seviyorum. Rize’nin havasına tam olarak alışamadım. Fas iklimine göre daha değişiklik gösteriyor. Rize’de tek düşüncem futbol ve Rizespor’a yararlı olmak. Karlı zeminde ilk kez top koşturdum. Türkiye’yi tercih etmemde en büyük etken buranın Müslüman bir ülke olması. Rize’nin ismini ilk kez duyduğumda Fas gibi deniz kenarı olan bir il olmasından mutlu oldum.”

Tekliflere açığım

Rizespor forması altında kupa kaldırmayı çok istediğini belirten Saadane, “Burada göstereceğim performansla yeniden Fas Milli Takımı’na çağrılmak istiyorum. Çaykur Rizespor formasıyla da kupa kaldırmayı çok istiyorum. Hedefim Avrupa Ligi. Sezon sonunda ise kendime gelecek birçok teklifi değerlendirebilirim” dedi.

Erdoğan sevgisi Fas’ta da var

Saadane, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fas’ta da sevildiğini belirterek, “Fas’ta Erdoğan sevgisi çok büyük. Onun liderliğine büyük saygı duyuyorlar. Erdoğan’ın memleketinde top koşturmak, o şehirde yaşamak benim için çok büyük bir gurur. Kısaca Fas’ta Türkiye denildiği zaman tüm Faslıların aklına ilk gelen isim Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

17 numaranın öyküsü

17 numarayı giymek istediğini belirten Saadane, “Maalesef Mehmet Akyüz giydiği için 16 numarayı aldım. 17 numara Fas’ta oturduğum şehir Muhammediye’nin plakası, bir de doğum tarihim olduğu için o numarayı çok istemiştim” dedi.

Hikmet hoca bu ligi tanıyor

Ligin ilk devresinde birçok şanssız maçlar kaybettiklerini belirten Saadane, “Çok iyi bir hocamız var. Ligi iyi tanıyan bir hocamız. Hep böyle gitmeyecektir. Biz de çıkışa geçeceğiz, taraftarımız yanımızda olsun, ligi iyi bir yerde tamamlayacağız” ifadelerini kullandı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap