SON DAKİKA



Haber > Spor > Sahada istikrar olmayınca...

Sahada istikrar olmayınca...

25 Nisan 2015 Cumartesi - 10:58








Futbolun sahadaki en önemli etkeni oynanan oyun kalitesinin sahada haftalara bölündüğünde seyredene verdiği görüntünün aşırı derecede zigzaglar yapmamasıdır. Bu değişken sadece oyun sistem kalitesi için değil; sahada yer alan futbolcunun oyunlar enstantenesi boyunca ortaya koyduğu performansın da belli bir çizgi üzerinde olması gerekmektedir. Yani bir hafta 8 numaralık futbol oynayan bir oyuncunun müteakip haftada yerlerde sürünmesi günün maddi şartları içerisinde futbol oynayan bir oyuncu için son derece gülünç ve düşündürücüdür.

Bu konuda bir sürü örneğin Trabzonspor nezdinde ortada günbegün durması da ayrı ve önemle düşünülmesi gereken konudur. Öyle ya, şu tabloya bir bakar mısınız! Ersun YANAL, Türkiye şartlarında şahsen takdir ettiğim, futbola bilimsellik katan, anlamayanlara bilimin futboldaki konumunu izah etmeye çalışan bir hoca. Trabzonspor’a gelir gelmez İstanbul’da ve kendi seyircisi önünde bu Galatasaray takımına üç gol atan ekibin hocası. Sonra gelen haftalar Trabzonspor’un İstanbul’da Galatasaray gibi bir takımı net bir skorla yenen takım tablosundan geriye ne kaldı? Hiç.

Şimdi bu aklın ve mantığın alacağı bir mesele mi? Sonra da bazı oyuncularla bir sürü polemik çıkıyor; bazıları kadro dışı kalıyor, bazıları iki gözün nuru oluyor. Olmasına ama, bakıyorsunuz isimleri kalsın, iki hafta sonra bununla da yer, mevki ve kadro değişimi içerisinde adeta gezginleri oynuyorlar. Şimdi de Trabzonspor’un son iki haftasına göz atalım. Galatasaray lider, sahamızdaki maçı 2-1 kazanıyoruz. Bir hafta önce Konya’ya yeniliyorsun, gel kendi stadında oynadığın maçlara bak, iki ileri bir geri... Olmuyor.

Sen git ligin lider takımı yen, sonra gel alttan ikinci ve küme düşme adayı takımdan üç veya dört ye olacak iş mi? Takım istikrarı yok. E oyuncu istikrarı ise olmazsa olmaz. Kadro istikrarını bir türlü şu veya bu sebepten yakalayamazsak puanlar da iki ileri bir geri... O zaman ne yapmak gerekir? Bunu da teknik ekip düşünecek tabii. Elbette Ersun hoca da bu istikrarsızlığın farkında amma çözüm üretmesi gereken lider de kendisi değil mi? Bu şekilde şampiyonluğun kovalanması mümkün mü?

ÖNEMLİ NOT: Trabzonspor internet sitesi tam bir arapsaçı. Başı sonu belli değil. Bir tarihçe tutturmuş gidiyorlar. Geçen haftalarla ilgili maç sonuçlarına veya bazı bilgilere ulaşmak ise tam bir muamma veya imkânsız. 30 yıllık bilgi işlem uzmanıyım, bu kadar düzensiz ve bilimsellikten uzak, programsız bir internet sitesi görmedim. Vallahi Hakkârispor’un internet sayfası bizimkinden daha düzenli ve görselli. İlgililere duyurulur!


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap