A+ A-
Yorum
10

Selçuk Çebi’ye yakışır!

Yayın Tarihi: 29.08.2024 - 13:53
Güreşte Trabzon ve Türkiye’nin gururu Selçuk Çebi’ye Federasyon Başkanlığı için baskı yapılıyor.

Trabzon’un Araklı ilçesinde doğan, eski milli güreşçi Selçuk Çebi’nin ismi Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı için geçiyor. Şu ana kadar adaylığını açıklamayan Çebi'ye, hem güreş camiasından hem de spor kamuoyundan yoğun bir baskı yapılıyor. Tevfik Odabaşı'nın başkanlık için adaylığını açıklamasının ardından, güreş dünyasında Selçuk Çebi'nin de bu yarışa katılması yönünde güçlü bir talep oluştu. Çebi'nin, Türk güreşine yeni bir ivme kazandırabileceği ve federasyon başkanlığına seçilmesi durumunda önemli projelerle güreşi daha da ileriye taşıyacağına inanılıyor.

Şu anda Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı görevini yürüten Selçuk Çebi, etrafından aday olması konusundan yoğun bir baskıyla karşılaşsa da adaylık konusunda henüz net bir açıklama yapmadı. Buna rağmen, güreş camiasından gelen yoğun baskılar ve destekler karşısında Selçuk Çebi'nin nabız yoklamaya başladığı ve Türk güreşi için büyük sorumluluklar üstlenmeye hazırlandığı ifade ediliyor. Önümüzdeki günlerde Çebi'nin bu konuda bir karar vermesi bekleniyor.

SELÇUK ÇEBİ KİMDİR?

1982 yılında Trabzon'da doğan Çebi, 1994 yılında Araklı İmam Hatip Lisesinde okurken babasının teşvikiyle güreşe başladı. 19 Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulundan mezun olan Çebi, spor hayatında çok sayıda başarılara imza attı. Üç kez dünya şampiyonu olarak rekoru elinde bulunduran Çebi, aynı zamanda Dünya Güreş Birliği tarafından kendi sıkletinde dünyanın en iyi güreşçisi seçildi. Çebi, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları sonrası aktif güreşi bıraktı.

Muhabir/Editör:İsmail Düzgün
Etiketler