SON DAKİKA



Haber > Spor > Trabzonspor kongresinin tarihi sorumluluğu

Trabzonspor kongresinin tarihi sorumluluğu

05 Aralık 2015 Cumartesi - 09:49








BORÇ KISKACI

Trabzonspor’un borcu yaklaşık 400 milyon TL. Her ay üzerine ekliyor. Eğer çok acil müdahaleler yapılmazsa, dönüştürülebilir olmaktan çıkacak. Kulübün bu duruma gelmesinde yanlış transfer politikası ve yanlış yönetim anlayışının büyük etkisi var. Kulübün gelir gider dengesinin bir disipline kavuşması, yani bütçe dengesinin sağlanması şart. Ancak orta ve uzun vadede gelirler arttırılamazsa, çok daha acı sorunlarla yüz yüze kalınabilir. Bu arada Akyazı Stadı’nın isim hakkından gelecek kaynakla, havalimanının genişletilmesi çalışmaları kapsamında Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri için ödenmesi gereken kamulaştırma bedelini unutmayalım. Belki de en önemli güvence bu.

SPORTİF BAŞARISIZLIK

Son yıllarda üst üste başarısız sonuçlar alındı. Takım bu sezon daha şimdiden şampiyonluk hedefinin çok uzağında, orta sıralarda tutunma savaşı veriyor. Trabzonspor’u var eden ve iddialı kılan ‘kendi kaynaklarına güven’ anlayışından geriye bir şey kalmamış.

AŞILABİLİR


Her şeye karşın bu iki temel sorun da aşılabilir. Akılcı, sürdürülebilir, planlı, çağdaş bir muhasebe ve kulüpçülük anlayışı ile borçlar sorunu çözülebilir. Kendi kaynaklarını ve Trabzonspor’un değerlerini öne alan, bilimsel, çağdaş; mücadele, dayanışma ve başarıyı esas alan bir sportif anlayışla saha başarıları sağlanabilir.

EN ÖNEMLİ SORUN

Trabzonspor’daki en büyük sorun, camiadaki bölünme, kaybedilen saygınlık, taraftardaki inanç yitimi ve kulübün siyasetin bir malzemesine dönüştürülmesi. Çözümü en zor sorun bu. Ancak çözüldüğünde yukarıdaki ana iki başlık da içinde olmak üzere tüm sorunların aşılmasını sağlayacak anahtar. Bunun yolu da birlikten, dayanışmadan, sevgiden geçiyor.

ŞİKE SÜRECİ

Trabzonspor’un şampiyonluğu şike ile çalındı. İkinci yargılamada, olayların gerçekleştiği dönemde yasaların farklı olması gerekçesiyle bir mahkumiyet olmadı. Buraya da bir siyasal etki olduğu iddiaları yapılıyor. Ama sportif açıdan ortada bir şike var. UEFA-CAS karar ve cezalarına karşın Türkiye Futbol Federasyonu, siyasal baskı ve müdahalelerle şikecileri cezalandırmadı. Trabzonspor’un çıkarları ne yazık ki yeterince savunulamadı. Şikecileri koruyan siyasal irade omuzlara alınıp, bizzat başkan tarafından mevcut iktidarı eleştirenler hain ilan edilince, camia bölündü, Trabzonspor’un ağırlığı ve inandırıcılığı kalmadı.


ÜYENİN SORUMLULUĞU

Trabzonspor, bugün başlayan kongre ile tarihi bir karar verecek. Kongre, bordo-mavili kulübün temel sorunlarını çözecek, Trabzonspor’u ülke çapında yeniden en saygın ve lider konuma getirecek, camia ve taraftarlar arasındaki parçalanma ya da ayrışmayı ortadan kaldıracak, geleceğe coşku ve umutla bakılmasını sağlayacak bir irade ortaya koymalıdır. Üye, kulübün içinde bulunduğu ağır sorunları ve çözüm yollarını, Trabzonspor’u yaratan ve yaşatan değerleri düşünerek oy kullanmalıdır.

KİM KAZANIRSA KAZANSIN

Bu seçimde kim kazanırsa kazansın, bu hedefleri gerçekleştirmek için herkese kucak açmalıdır. Yoksa kulübü çok karanlık günler beklemektedir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap