Çalımbay: "Kimsenin kaprisini çekecek değiliz"
Yayın Tarihi: 21.12.2017 - 13:21 | Güncelleme Tarihi: 21.12.2017 - 13:18
Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligin ikinci yarısında telafisi olmayan maçlar oynayacaklarını, ilk yarı kazanımlarını sileceklerini belirterek, O yüzden kimsenin kaprisini, yedek kalıpta suratını çekecek durumda olmadıklarını söyledi. Çalımbay, N'Doye, Pereira ve Uğur Demirok'un sözleşmelirinin uzatılması noktasında yönetimden talepte bulunduğu belirtti.
Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde haftalık basın toplantısı düzenleyerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yılın son basın toplantısını düzenlediklerini belirten Çalımbay, toplantıya başlamadan önce yeni yılda mutluluk dilediğini söyledi. Tecrübeli teknik adam, son düdüğe kadar mücadele eden bir takım istediğini belirterek, "Öncelikle taraftarımızın mutlu olacağı, her şeyini sahaya yansıtan bir takım ortaya koymak istiyorum. Kafası burada olmayan mutsuz olan arkadaşlarla hiç bir zaman çalışmak istemem.
Takımda görmek istemem. Kurduğum takımımda hakemin son düdüğüne kadar mücadele eden bir takım istiyorum. Bunu kurmak için tabi ki sezon başı gelmen gerekiyor. Sezon başı hazırlık dönemini çok iyi yapmanız gerekiyor. 8. hafta baktığımız zaman bizim geldiğimiz tarihten bakıldığı zaman şu anda lideriz. Mükemmel bir grafik çizdik. Attığı fazla yediğimiz 6 gol var. 3 golü de istemeyerek kendi kalemize attık. Önemli olan bunu sonuna kadar getirmek. Devre arası kısa bir zaman ama bu devre arasında ortaya bir şeyler koymamız gerekiyor. Hem defansif hem de ofansif olarak bir şeyler koymamız gerekiyor. Biz maçları kazanırken her şeye toz pembe bakmıyoruz. Kazandığımız maçlarda iyi ve kötü olanları biz görüyoruz. Bunların düzelmesi gerekiyor. Her şeyin farkındayım. Bunları düzeltmek için bir zaman gerekiyor. Saha dışındaki saha içine yansıyor. Onun için bunları engellememiz ve tamamen yok etmemiz gerekiyor.
Sezon başı bunun düzeleceği en iyi zamandır. Ben her sezon başı başlamadığım zaman, benim kendime göre düşüncelerim vardır ve bunları madde madde futbolcu arkadaşlarımla paylaşırım. Kendime göre disiplin yöntemim vardır. Onun için bunları sezon başında yapsaydık, saha dışındaki bazı şeyleri yaşamamış olurduk. Çok önemli değil. Benim çok güzel bir ekibim var. En son Mehmet Yılmaz kardeşimizi yanımıza aldık. Onun da bize katkısı var. Herkesten faydalanıyoruz. Oynadığımız maçlarda istediğimiz şekilde gittik. Sadece benim şanssızlığım Malatlaspor maçıydı. Onun dışında arkadaşlarım maçtan kopmayarak mücadele ettiler. Birlik ve beraberlik içinde oldular. Buna yönetim de dahil oldu ama bize en çok bu başarıyı sağlayanların başında da taraftar geliyor. Dün Vakfıkebir'e gittim ve çok büyük bir ilgi gördüm. Orada bir kez daha gördük ki beklentiler fazla ve çok iyi şeylere layıklar. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Başarılı olmak için ne gerekiyorsa hepsini yapacağız" şeklinde konuştu.
"Fikstür bizim için büyük bir avantaj"
Rıza Çalımbay, 'Diğer takımlara bakıldığında şampiyonluk şansınızı nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusuna ise, "Fikstür bizim için büyük bir avantaj eğer biz yukarıyı hedefliyorsak bundan daha güzel bir şey olamaz. Her şeyden önce arayı mükemmel bir şekilde geçirmemiz gerekiyor. Hem çalışarak, hem konuşarak hem de anlatarak. Belki yapabilirsek takviye yaparak iyi geçirmeye çalışacağız. Ama öncelikle bizim Karabükspor maçını geçmemiz gerekiyor. Bu maç kolay bir maç olmayacak farkındayız. Ondan sonra da burada oynayacağımız maçlar bizim için büyük bir şans, bunları en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Bunun başka bir yolu yok" ifadelerini kullandı.
"İkinci yarı kimsenin kaprisini ve suratını çekecek değiliz"
'Takımdan gönderilecek isimleri belirlediniz mi' sorusuna ise Çalımbay, "Ben futbolcu arkadaşlarımla toplantı yaptığımda bu kadronun çok geniş olduğunu söyledim. Burada memnun olmayan arkadaşlarımız devre arasında ayrılabilir dedim. Bizim ikinci yarıda telafisi olmayan maçlar oynayacağız. O yüzden kimsenin kaprisini, yedek kalıpta davranışını, suratını çekecek durumda değiliz. Biz Trabzonspor olarak ikinci yarı biz varımızı-yoğumuzu ortaya koyacağız. Biz ilk yarı kazandıklarımızı sileceğiz. Bizim için ikinci yarı yeni bir lig başlayacak.
Taraftara ihtiyacımız var. Kafa yapısı iyi olan oyunculara ihtiyacımız var. Kafası burada olmayacak oyunculara ihtiyacımız yok. Burada herkese görev düşüyor. Oyuncuların daha hırslı olmasını istiyoruz. Yönetimin oyuncularla ilgili her şeyi tamamlamasını istiyoruz. Sorunsuz bir şekilde ikinci yarıya girmek istiyoruz. Onun için de sahanın dışındaki şeylerin de hazır olması gerekiyor. Mevcut oyuncularımızın maddi açıdan sıkıntısı var ise ben transfer yapmam. Kulübümüzde maddi sıkıntı var ise ben transfer yapmam. Zaten sıkıntı olan bir yere katmak istemiyorum. İkinci yarıya bizim çok iyi başlamamız için bunları yok etmemiz gerekiyor" diye konuştu.
"Gitmek isteyen arkadaşlara izin verebiliriz"
Bongonda'nın ailesiyle ilgili bir mahkeme olayı olduğu için kendisinden izin istediğini belirten Çalımbay, "Ben de izin verdim. Kadroya girdi ve maçtan sonra ayrıldı. Ama onunla ilgili gitti anlaştı diye bir şey yok. Gidebilir de, gelip teklif getirirse gidebilir. Hangi arkadaşımız gitmek istedikten sonra yönetim ile görüşüp, karar verdikten sonra izin verebiliriz. Karabükspor can derdinde olan bir takım. Onlar için de bizim için de çok önemli bir maç. Yeni bir yönetimleri var. Biz iyi bir şekilde bitirmek istiyoruz. Biz iki maça takımı motive etmek istiyoruz. Bizim Karabükspor ve Konyaspor maçlarını çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Kolay olmayacağını biliyorum. Canlı izledim Karabükspor takımını, çok mücadeleci bir takım çok dikkatli olmamız gerekiyor" açıklamasını yaptı.
"N'Doye, Pereira ve Uğur Demirok sözleşmelerini uzatmak istiyoruz"
Deneyimli teknik adam, ligin son maçlarının çok zor olduğunu belirterek, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:
"Futbolcular tatile gideceği zaman o maçları oynamak zordur. Biz bunun farkındayız. Bizim için her maç final maçıydı. Karabükspor maçı da aynı olacak. Her şeyimizi ortaya koyacağız. Yönetime söyledim. Tekrar söyleyeceğim. Pereira ve Uğur Demirok sözleşmelerinin uzatılmasını isteyeceğim. Bizim için transfer sayılır. Yönetim onlarla görüşecek ve tekrar devam edecekler. N'Doye, Pereira ve Uğur benim beğendiğim oyuncular. Bu oyuncularla bir sorunumuz yok hepsi takımda oynuyor. Onlarla konuşulduktan sonra mukavele imzalanacaktır."
"Bizim burada olmamız altyapı için bir şans"
Antalya kampına alt yapıdan 4-5 arkadaş katacaklarını belirten Çalımbay, "Altyapıya gereken önemi veriyoruz. Oyuncularımızın verilen şansı iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Onlar için bizim burada olmamız bir şans. Faydalanmak için elimizden geleni yapıyoruz. Savunma oyuncusu Hüseyin aldık. Mustafa Akbaş'ın durumu ve Durica'nın ağıları var. Direk Karabükspor maçında Hüseyin ile başlayabiliriz. Bunlar olmayacak şeyler değil. Başka arkadaşlarımız da çıktığı zaman yine alacağız" diye konuştu.
"Defans yapmayan oyuncu istemiyorum"
Rıza Çalımbay, savunmadaki başarı ile ilgili gelen soruya ise, "Gol yemek iyi bir şey değil. Biz her takıma gol atarız ve pozisyona gireriz. Ben hiçbir zaman defansı düşünen biri değilimdir. İlla defans yapma düşüncem yoktur. Her zaman atak isteyen bir takım ararım. Oyun tek taraflı oynanmaz sadece atakta değil defansta değil. Her ikisini de oynamamız gerekiyor. Takım olarak defans yapacaksak bunun önden başlaması gerekiyor. Orta sahadaki arkadaşların yapması gerekiyor. Ben defans yapmayan bir oyuncu istemiyorum. Bunu bütün halinde yaptığınız zaman o zaman sıkıntılar ortadan kalkar. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz" yanıtını verdi.