SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Eddie Newton'dan Trabzonspor itirafları!

Eddie Newton'dan Trabzonspor itirafları!

13 Ekim 2021 Çarşamba - 10:43




İngiliz teknik direktör Eddie Newton, Trabzonspor günleriyle ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu.





Trabzonspor'da Hüseyin Çimşir'in ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Eddie Newton, takımı Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaştırmasına karşın ertesi sezon alınan kötü sonuçlar nedeniyle görevinden alınmıştı. İngiliz teknik adam, Fırtına'daki kısa süreli macerası sırasında yaşadıklarını Goal'e verdiği röportajda anlattı. İşte 49 yaşındaki antrenörün Bordo Mavililer'e dair çarpıcı itirafları:

"Chelsea'deki işim zorlaşmıştı. Beni gözlemci yapmaya karar verdiler ama artık bu iş bana göre için değildi. Çünkü zaten oradaydım ve bunu yapmıştı. Sonrasında ise Trabzonspor'da çalışma fırsatı ortaya çıktı ki açıkçası ilk başta biraz tereddüt etmiştim. Çok sevdikleri bir Türk antrenörleri vardı ve benden Türk olmayan oyuncularla ilgilenmemi istediler. Sonunda Chelsea'den menajerleriyle konuşmak için izin istedim. Onlar da beni orada görmek istedi. Ben de Trabzon'a gittim.

Lig şampiyonluğu için yarışıyorduk ve buna yaklaşmıştık. Sonlara doğru birkaç beraberlik aldık. Türkiye'de işler çok duygusal ilerliyor. Futbolun her yerinde duygusallık var ama Türkiye'deki çok başka. Bitime iki maç kala başkan teknik direktörü kovdu. Teknik direktörü!

Dürüst olmak gerekirse afalladım. Bence buna gerek yoktu. Olan oldu ve başkan beni aradı. Teknik direktörün işine son verildiğini ve yarın görevi devralacağımızı söyledi. 'Ama son iki maçı da kazanmalısınız.' dedi. Neyse ki ligi ikinci bitirmemizi sağlayan ilk maçı ve kupa finalini kazanan biz olduk. Çok keyif aldım. Daha sonra başkan beni yaz boyunca tam zamanlı antrenör olarak çalıştırdı. Ne yazık ki o zamanlar birlikte çalıştığım kadro dağılmıştı.

Beş-altı tecrübeli oyuncuyu kaybettik. Başkanın transferler üzerinde gerçek bir kontrolü yoktu ve gelen isimlerin yeterince iyi olmadığını düşünüyordum. Bu oyuncularla elimden gelenin en iyisini yaptım ve bazı genç oyuncuları geliştirmeye çalıştım ama bu çok zordu. Başkan yedinci haftada beni de kovdu. Ne yazık ki başladığımız şeyin üzerine koyamadık. Bizden sıfırdan bir şeyler inşa etmemiz bekleniyordu. Takım yönetmek zor bir işti ama öğreniyorsunuz. Bu, piyasayı ve işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenmem için bir yol oldu. Bir dahaki sefere daha iyi olacağım."


Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap