SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Hakan Ayaz; 'Nevzat Şakar ve Hasan Yener'e hakkımı

Hakan Ayaz; 'Nevzat Şakar ve Hasan Yener'e hakkımı

02 Kasım 2018 Cuma - 11:02




Dr. Hakan Ayaz spor koordinatörümüz Nihat Erence ve yazarımız Tevfik Kaynar'a samimi ve içten açıklamalarda bulundu.





Adı: Hakan Ayaz.

Mesleği: Spor hekimliği.

9 takımda görev yapmış ancak Türkiye onu daha çok Trabzonspor’la hatırlıyor. ‘Süper Lig’in Evliya Çelebisi’ desek yanlış söylememiş oluruz. Birçok takımda ‘Hayat kurtaran adam’ olmuş. Birçok takımda ‘İyileşmez’ denen futbolculara sihirli ellerini değdirip onları sahalara döndürmüş. ‘Mucize doktor’ yakıştırması yapanlar da var ancak o bunu kabul etmiyor. Gülüyor, ‘Mucize yok, bilim var’ diyor. ‘Kendime güveniyorum, Chelsea’de doktorluk yapabilirim’ diyecek kadar da meslek bilgisine güveniyor. ‘Trabzonspor diyorum’ önce susuyor. Sonra gözleri ışıl ışıl oluyor. Biraz ıslak, biraz hiddetli o günlere dönüyor: ‘Hak etmediğim şekilde kovuldum’ diyor ve ekliyor:

NEVZAT ŞAKAR VE HASAN YENER’E HAKKIMI HELAL ETMiYORUM

“Yaşanan olay üzerinden beni yargıladılar. Kovulduğumu internet sitelerinden öğrendim. Bunu hak etmedim. Yapılanları unutmayacağım.” Trabzonspor’la ilgili sorularımızda hep, ‘Haddime değil’ diye başlıyor ve çok akıl dolu yanıtlar veriyor Dr. Hakan Ayaz. Ya da kendi tanımıyla ‘Çilli Hakan.’ ‘Yusuf neden hep sakatlanıyor, bakmıyor mu kendine?’ diyorum. Cevabı hem politik hem de iğneleyici. ‘Elbette gezecek tozacak, ama asıl işini unutmayacak’ sözleriyle karşılık veriyor. ‘En çok hangi teknik adamla çalışırken rahat ettiniz?’ diye sorduğumda ‘Hepsiyle iyi mesailer yaptım ama benim için Şenol Güneş, Hamza Hamzaoğlu ve Kemal Özdeş çok farklıydı. Hele Hamza hocanın benim yaşamımdaki yeri çok farklı’ diyor. ‘Peki en zorlandığınız teknik adam kimdi’ soruma çok düşünmeden cevabı yapıştırıyor: Hikmet Karaman. ‘Trabzonspor nasıl kurtulur?’ diye sorduğumda ‘Tabii ki haddime değil’ diyerek başlıyor ve devam ediyor: Sosa, Kucka ve Burak gibi yüksek maliyetli futbolcular satılmalı. Yerine maliyeti düşük oyuncular alınmalı ve kendi çocuklarımız olmalı. ‘Ahmet Ağaoğlu devam etmeli mi’ diyoruz, ‘İyi niyetle çalışıyor, iyi işler yapıyor, devam etmesi gerekir’ diyor ve devam ediyor: ‘Ancak Hayrettin abi (Hacısalihoğlu) mutlaka olmalı..’ Basketbol en büyük tutkusu. Üzülüyor basket kulübünün kapanmasına. Ancak çözümler de üretiyor. Sanmayın o herkesin merak ettiği ve unutamadığı olayı sormadığımı. Çok özel şeyler anlattı o olayla ilgili ancak özel kalması koşuluyla. Bir gün, olur da izni olursa elbet paylaşacağım bunları da.


İŞTE DR. HAKAN AYAZ, NAMI DİĞER ÇİLLİ HAKAN’LA YAPTIĞIMIZ O DOYUMSUZ SOHBET:

BASKETBOL KULÜBÜ NEDEN KAPANDI?

Karadeniz: Basket oynamışsınız. Koskoca Trabzon’da basket takımı kapandı. Bu konuda neler söylersiniz?

Hakan Ayaz: Sen-ben çelişkileri içerisinde bir şekilde yok edilmeye giden Trabzon basketbolü var. Bizim zamanımızda bırakın 1.Lig’i, 2.Lig’e bile çıkmak için cebimizden sporcu olarak para vermeye razıydık, yeter ki Trabzon’dan 2.Lig’de takım olsun da orada oynayalım. Ama bana o dönemlerde 1.Lig’den teklifler geliyordu. Bu hayalleri biz kuruyorduk. Ama biz bugün o hayalleri kuran çocukların ellerinden o hayalleri alıyoruz. Hiç kimse Trabzon’da ‘bu bardak dolacak, buna inanıyoruz’ demiyor. Yağmur yağmıyor. Şehir kurudu. O bardak daha dolmaz. O bardağa yağmur yağdırmak dua ile olmaz.

9 TAKIMDA GÖREV YAPTIM 17 TEKNİK DİREKTÖRLE ÇALIŞTIM


Karadeniz: Sizi tanıyabilir miyiz?

Hakan Ayaz: Süper Lig ve TFF 1.Lig’de birçok takımda doktorluk yaptım. Trabzonspor, Boks Milli Takım, Güreş Milli Takım, Malatyaspor, Konyaspor, Akhisarspor, Balıkesirspor, Rizespor, Bursaspor, Osmanlıspor ve en son Antalyaspor’da çalıştım. 9 takım ve 17 teknik direktörle çalıştım.

Karadeniz: En rahat çalıştığınız hoca hangisiydi?

Hakan Ayaz: Hamza Hamzaoğlu, Kemal Özdeş ve Şenol Güneş ile rahat çalıştım. Hepsi ile keyifli zamanlar yaşadım. Ben en zor insanlarla bile iyi ilişkiler kurdum. Hikmet Karaman zor insandır ama onunla bile iyi ilişkiler kurdum.

ŞENOL GÜNEŞ ‘İŞ OLSUN’ DİYE TRABZON’A GELMEMELİ


Karadeniz: Şenol Güneş için geri dönecek diye konuşmalar var. CEO olarak konuşuluyor

Hakan Ayaz: Şenol Güneş Trabzon için bir değerdir. Burada olmalı. Ama iş olsun diye gelmez. Gelmemeli de. Bir şey veremeyecekse o da gelmez zaten.

Karadeniz: Mucize doktorlar var mıdır?

Hakan Ayaz: Bir kişinin bir şeyi bir anda başarmış olması, en iyi olduğunu göstermez. Başarılı bir kişinin arkasında süreç olmalı. Mucize diye bir şey yoktur. Bilimsellik vardır. Bir bakarsın bir hastaya ne yaparsan yap iyi olmaz. Diğer yandan büyük hastalığı olan biri tek tedavi ile ayağa kalkar.

YUSUF YAZICI SAKATLIĞI İÇİN KENDİNİ SORGULAMALI


Karadeniz: Yusuf Yazıcı önemli bir değer. ara verdi. Oynamadan sakatlandı. ne oldu?

Hakan Ayaz: Öncesini ve idmanlarını bilmeden yorum yapmak doğru değildir. Ben bir oyuncu ile çalışırken tüm verilerini tutarım. Yeterli sıvı alımı, dengeli beslenme, doğru antrenman ve doğru malzeme kullanımı. Bir de antrenman dışı olan zamanı da doğru kullanma. Kitap okumak, kendine iyi bakmaktır. Bir sporcunun performansında düşüşler varsa tıbbi kaynağı ne olabilir? Performans kriterleri diye bir şey var. Kuvvet, dayanıklılık, çabukluk ve esneklik olmazsa olmaz. Doğru değilse istenileni veremez size. Mentör doğru bir olay. Bireysel olarak kullanmak doğru bir olay.

TÜRKİYE’DE KENDİLERİNE EN İYİ BAKANLAR EGEMEN VE UMUT’TUR

Karadeniz: Kendilerine çok iyi bakan veya kendine ihanet edebilen kişilerden kimler var aklınızda?

Hakan Ayaz: Umut Bulut, Egemen Korkmaz kendilerine çok iyi bakan figürler. Bu oyuncular her zaman daha iyi olmak ve daha iyi nasıl gelişirim düşüncesindeler. Formasına, performansına ve gollerine hayran olduğum Burak ile Barcelona’da bizleri temsil etmiş Arda’nın bu işlerle anılması beni üzer. Onlarla konuşsanız belki onlar da ‘hoş olmadı’ derler. Bazı futbolcularda güç zehirlenmesi olabiliyor. İnsanı yöneten, kaygıları ve korkularıdır.


İYİ BİR SPOR HEKİMİYİM HER YERDE GÖREV YAPARIM

Karadeniz: Bir sohbetinizde ‘Chelsea’dE doktorluk yaparım’ demişsiniz. Hazır mısınız buna?

Hakan Ayaz: Ben dünyanın en iyi doktoru değilim elbet ancak işim spor hekimliği. Bu konuda kendimi sürekli geliştiriyorum. Böyle bir imkan olur mu (yine gülüyor), olursa tabii ki o zaman konuşmak ve değerlendirmek en doğrusu olur. Ancak mesleğim konusunda her yer için kendimi hazır görüyorum.

TRABZONSPOR’UN KADROSU ŞAMPİYONLUK İÇİN YETERSİZ

Karadeniz: Trabzonspor’un kadrosu, ekonomisi şampiyon olabilecek kapasitede mi?

Hakan Ayaz: Bence şampiyon olabilecek kapasitede değil. Bu, kadronun kötülüğü veya hoca veya yönetimle ilgili değil. Ekonomik konumla birlikte kadronun uyumsuzluğu şampiyonluk için yeterli değil.

HACIOSMANOĞLU SEÇİLMEDEN ÖNCE ÜNİVERSİTE MEZUNU MUYDU?

Karadeniz: Bu kulübe en fazla zararı kim verdi?

Hakan Ayaz: A, B ve C’nin doğrularını, yanlışlarını eleştirerek bir yere varamayız. Bunları eleştirirken benim başkanlık yapmam lazım. Ben başkanlık yapmadım. Biz 2010-2011’de de güç zehirlenmesi yaşadık. Hakkımız olan kupayı alamadık. Bunun getirdiği bir travma var. Hacıosmanoğlu efendim ilkokul mezunu falan. Ya seçilmeden üniversite mezunuydu da, seçildikten sonra mı ilkokul mezunu oldu? Biz vermedik mi oy? Yanlışları konuşarak neyi geri getireceğiz? Trabzonspor için bundan sonra neler yapılmalı, onlar konuşulmalı. Pahalı futbolcular azaltılmalı. Maliyeti düşük futbolcularla içerideki yerliler kaynaştırılıp ekonomik olarak başkalarına olan bağımlılıktan kurtulup, karar verici hale gelinmeli. Bir yönetici olarak ben 30 milyon euro veriyorsam, başkan olarak karar alırken beni yok sayamazsınız. Ben ne kadar biliyorum peki işi? Trabzonspor’un Burak, Kucka ve Sosa transferleri gerekli miydi? O dönem bakarsanız kağıt üzerinde şampiyon olabilecek bir kadro kuruldu. Mantıkla ve duygu ile yapılmış transferler. Ama sonuca bakıldığında zarar veren işler oldu ekonomik yönden.

TRABZON VEFALI BİR ŞEHİR AMA BİRLEŞEREK VEFASIZ OLUYOR

Karadeniz: Trabzon vefalı mı? vefasız mı?

Hakan Ayaz: Bunu anlamak çok zor. Bu şehirde birinin yanına gidince o kişinin vefasını görürsünüz. Ama yanından ayrılınca vefasızlığını görüyorsunuz. Aslında çok vefalı bir şehir ama birleşerek vefasız oluyor.

AVNİ AKER’İN İSMİNİ BAŞKA BİR YERE VEREBİLİRİZ

Karadeniz: Avni Aker yıkıldı. İsmi de kayboluyor görüntüsü var...

Hakan Ayaz: Avni Aker Stadı ismi Şenol Güneş Stadı ismi ile değişti. Bakıldığı zaman seni büyük yapanlardan birisi Şenol Güneş. Kaleci olduğu dönemde 6 şampiyonluk kupasını kaldırdı. O 6 şampiyonlukla sen bugün büyük oldun. O 6 şampiyonluk olmasa Avni Aker Stadı’nın ismi Hakan Ayaz da olsa tartışılmazdı. Avni Aker ismini de Araklı ya da Akçaabat Fatih Stadı gibi yerlere verebilirsin. Az aklımla benim önerim budur. Geçenlerde birisi sosyal medyada, ‘Şenol Güneş başarısızdır’ diye yazdı. Ben de ‘Neden’ dedim. ‘Trabzonspor’da şampiyonluğu yok’ dedi. Ben de ‘2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor diyorsun, nasıl yok’ dedim. Eğer 2010-2011 şampiyonu Trabzonspor ise Şenol Güneş’in Trabzonspor’da şampiyonluğu vardır. Şenol Güneş’in Trabzonspor’da şampiyonluğu yok diyenler 2010-2011’i yok sayanlardır.

AĞAOĞLU DEVAM ETMELİ HAYRETTİN ABİ KESİN OLMALI

Karadeniz: Ahmet Ağaoğlu devam etmeli mi?

Hakan Ayaz: Sezon başından beri doğru işler yapıyorlar. Doğru adamları doğru yerlere getiriyorlar. Kişileri konuşmak doğru değil. Şirket yapılanmasını yapacaksınız. Ondan sonra CEO getireceksiniz. CEO’nun ne olduğunun tanımını yapacaksınız. Kişilere ve konumlara göre CEO’ların otoritesi değişir. Doğru işleri yapmak için para lazım. Para yoksa doğru işleri nasıl yapacağız?

KOVULMAK AYIP DEĞİL, BUNU KOVANLARA SORMAK LAZIM

Karadeniz: Trabzonspor’dan ayrılma hikayenizi anlatır mısınız?

Hakan Ayaz: Benim yaşadığım kırgınlık Trabzonspor’dan kovulmaktır. Burada isim de verebilirim. Nevzat Şakar ve Hasan Yener’dir. Hakan Ayaz Trabzonspor’dan ayrıldı diye haber okudum. Telefonla arayıp ‘Kovuldu diye düzeltin’ dedim. Kovulmak kötü bir şey mi? Hak etmediyseniz kovulduysanız çok iyi bir şeydir. Bu sefer ayıplanan kovanlardır. Bir iftira nedeniyle kovuldum. Bunu hak etmedim. Bu kişilere hakkımı helal etmiyorum. Konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum.

Haber / Röportaj: Nihat ERENCE

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap