SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Mehmet Ali Yılmaz: ''Şampiyonluğu keyifle kutladık''

Mehmet Ali Yılmaz: ''Şampiyonluğu keyifle kutladık''

13 Mayıs 2022 Cuma - 15:47




Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz Kadırga Tv’ye konuştu...





Kadırga TV Spor Müdürü Serkan Genç’in moderatörlüğünü yaptığı programa telefonla katılan Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz, bordo-mavili takımın şampiyonluğunu değerlendirdi, Türk futbolunun geleceği ile ilgili önemli tespitlerde bulundu. Uzun yıllar sonra gelen şampiyonluktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz, “Keyifle kutlandı, büyük mutluluk duyduk. Trabzonspor her zaman büyüklüğünü sürdürmek zorundadır” dedi.

Takımların yanlış transfer politikaları nedeniyle 20 yıl geriye gittiğini dile getiren Onursal Başkan, “Tarkiye’de futbolun özer bir yapıya kavuşması için devrim niteliğinde bir yapılanma kurduk. Ancak bu şu anda maalesef bozuldu. Bizim zamanımızda ülkesinde 20 defa milli olmayanlar alınmıyordu, 2 tane alınabiliyordu. Şimdi sıradan oyuncular alınıyor. TFF’nin başında başkan da yok. Milli Takıma oyuncu yetişmiyor” ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR Onursal Başkanı ve Devlet Eski Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, önceki akşam Kadırga TV’de yayınlanan programa katıldı. Moderatörlüğünü Serkan Genç’in yaptığı programda yazarımız ve teknik direktör Sadi Tekelioğlu da yer aldı. Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz, kendisine yönetilen sorulara içtenlikle yanıt verdi:

Son resmi şampiyonluk sizin döneminizde geldi, şimdiki şampiyonlukla ilgili neler söylemek istersiniz?

Ne güzel işte keyifle kutlandı. Türkiye’yi birbirine katladık güzel oldu. Hayırlı olsun.. Trabzonspor her zaman büyüklüğünü sürdürmek zorundadır. İyi olsun, güzel olsun şaibelerden kurtulsun. Transfer politikası yabancılar politikası ne ise. Bizim zamanımızda ülkesinde 20 defa milli olmayanlar alınmıyorduk. 2 tane alınıyordu. Şimdi sıradan alınıyor. Bütün kulüplerde şaibe oluşturuyor. Daha net ve bilinçli olalım, bizim çocuklarımıza milli takımın önü açılmalı, giderek spor geri gideceğine ileri gitmeli. Son 20 yılda hiçbir şey ileri gitmedi gibi görünüyor, 5-6 federasyonumuz var. Dünyada ve ülkede yaptığımız yarışmalar futboldaki yarışmalarımız hep kısır geçti. Hiç Avrupa da söz sahibi olamadı. Milli takım olmadı. Milli Takım bu kadar yabancı olunca olmaz.

Sadi hoca daha iyi olur alt yapıdan üst yapıya kadar. Şimdi kendileri biliyor, kulüpler nasıl istiyorsa öyle yapsınlar.

Özerk yapıya kavuşturan sizsiniz. Türk futbolunda gelinen yapıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türk futbolu özerk yapıda idi ama son zamanlarda özerklik kayboldu. Tarafsız seçim ve organizasyonlar yapılmadı. Şimdi de başkan yok. Giderek daha özerkleşmesi ve kök salması gereken yapılaşmaydı giderek o ciddiyet ve bilinç uzaklaştı biraz. Kulüplerinde zafiyetleri arttı. Kendilerini toparlayabilir, borçlardan kurtulabilir ise kulüpler. Futbol yarıştır. Yarışta giderek güçlenmek gerekir, dünyada kendimizi gösterebilme şansımız olur belki diye düşünüyoruz, ama son yıllarda uluslararası hiçbir başarımız yok. Milli takımımızın ve kulüp takımlarımızın da başarısı yok. Amatör branşlarımız da da yok. Dünya gelişirken biz biraz gelişmemişiz herhalde.

Şampiyonluk kutlamalarına davet edildiniz mi? Geçmişle ilgili bir kırgınlığınız var mı?

Bundan önceki kutlamalara davet edilmedik. Trabzon’da yapılacak olan kutlamalara davet edildik. Bugüne kadar yapılanları biz de teşvik ettik.

Beğendim
4
Sevdim
0
Beğenmedim
3
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap