SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yıkım Devam Ediyor
9.04.2023

GEÇEN yılın şampiyomnu Trabzonspor yaptığı hataların bedelini ödemeye devam ediyor. Önce Avrupa’da elenip, ardından lig ve kupada saf dışı kalan Trabzonspor’da yıkım devam ediyor. Sezon başında şampiyon takıma 15 transfer yaparak başlayan yanlışlar hocanın ayrılmasının ardından takımı yardımcısına emanet ederek devam etti. Oysa kupa hedefimiz varken yola emanet antrenör ile devam edilmemesi lazımdı. Trabzonspor, sezon başında yaptığı yanlış transferlerle kasada  masada da sahada da büyük kayıplara uğramıştır. Toparlanması da zordur. Korkarım bu yıkım seneye devam etmez. Son 27 maçta 27 değişik kadro ile sahaya çıkmak neyin nesi ? Ayrıca son 5 maçta Kasımpaşa maçı hariç 3 mağlubiyet, 2 beraberlik son 6 deplasman maçında Kasımpaşa hariç galibiyet yok. Yanlış ve alakasız istatisliklere en çok pas yapan takım Trabzonspor en az pas yapan takım ise Kasımpaşa imiş. Oysa sahada görünen Kasımpaşa'nın çok net galibiyeti ve kaçırdığı pozisyonlardı. Trabzonspor, bu sıkıntılı süreçten moral olarak kurtulması gerekir. Gelecek maçlarda toparlanması lazım. Ancak görünen o ki oyuncular sadece sezonu bitirmemiş Trabzonspor’da ki geleceklerini de bitirmişler.

AMASIZ, isteksiz en önemlisi çok sorumsuz davranmaktadırlar. Trabzonspor için bu sezon zaten bitmişti. Bu oyunculardan kalacak gidecek sirkülasyonunu iyi yapıp. Kalan sağlar bizimdir diyip yeni sezona bakmamalılar. Gönderilecek olanları da bir an evvel göndermeli. Sonuç olarak zarar ettiğimiz sezonu ekonomik olarak çok zarar etmeden bitirmeliyiz. Abdülkadir’in ilk yarıda kenarda oynatılması da son derece yanlıştı. Daha sonra bu hatadan dönüldü. Oysa Abdülkadir’i kenarda oynamaması gerektiğini İhsan hoca ve teknik ekip  çok iyi bilmeliydi. Müsabakada eli ayağı düzgün oyuncu yok dersek yerindedir. Alanı bize bırakıp, sahasına çekilen Kasımpaşa’nın müsaade ettiği ölçüde pas yapmayı futbol olarak kabullenmek mümkün değildir.

YAZININ başında da belirtiğim gibi futbol istatistiklere sığacak kadar küçük bir oyun değildir. Alakasız pasları pas diye sayarsak yerimizde sayarız. Yeni yönetime de şunu belirtmek isterim. Bu sezon kaybedilmiştir. Kulübü ve ekonomiyi kurtarmak için biran önce yeni teknik direktör ile anlaşılmalı. Gidecek olanın kalacak olanın gelecek olanın hesabı yapılmalı. Ekonomik olarak batakta olan kulübümüzü saha sonuçları ile de batırmamamız lazım. Trabzonspor, dengeli transferle hem yarışa hem yaşayabilir.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap