SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zor dostum zor
19.05.2023

GEÇEN yıl tarih yazarak şampiyon olan Trabzonspor, tersine tarih yazmaya devam ediyor. Geçen yıl çok başarılı bir sezon geçirdikten sonra transferde yapılan büyük yanlışlar Trabzonspor’u çıkmaz sokmuştur. Ne acıdır ki 38 yıl sonra şampiyon olan Trabzonspor’un bugün itibariyle ne başkanı, ne de teknik direktörü kulüpte değildir. Bu acı gerçek futbol camiasına tez olarak yazılmalı ve sunulmalıdır. Daha çok çeşitli defalarda yazdığımız gibi şampiyon takımla oyuncu üzerinden bu kadar oynarsanız tersine tarih yazmak gayet doğal sonuç olur. Trabzonspor’un özellikle teknik direktör Abdullah Avcı’nın büyük başarısından sonra Trabzonspor’a  büyük talihsizlik yaşatmıştır. Şampiyon kadro bu kadar alakasız , yetersiz oyuncu katarak hem kadrosuna hem de ekonomisine büyük darbe vurmuştur. Hal böyleyken geldiğimiz noktada giden gitmiştir. Gelecek sezonlarda da zor dostum zor şarkısını çok daha söyleriz.

MAÇA gelince yukarda belirtiğim bu sıkıntılardan sonra sahada ki sıkıntıları da dile getirirsek Trabzonspor’un hedefi olan Fenerbahçe karşısında hedefsiz kalmasının sonucu hem skora hem de oynanan futbola yansıması da doğaldır.  Oyuna çok kötü başlayan Trabzonspor, ilk 15 dakikada Fener sahasına geçemedi. Bu sürede de hem gol yedi hem de pozisyonlara maruz kaldı. İlk yarının sonlarına doğru toparlanınca önce Hamsik ile daha sonra Larsen ile iki pozisyondan yararlanamadı.  İkinci yarıda aynı senaryo devam etti. Trabzonspor biraz toparlanır gibi olsa da oyun olarak bir gelişme gösteremedi. Uğurcan üç gol yemesine rağmen en az 5-6 pozisyon kurtarması olayın vahametinin ne derecede olduğunu ortaya koymuştur. Bu sezon zaten bitmiştir. Bu oyuncuların çoğu gözden çıkarılmıştır. 

VE bütün bunlardan sonra gelecek sezonlar içinde Trabzonspor adına tek güvencenin yönetimin yerinde bir karar vererek getirdiği teknik direktör olacaktır diye düşünüyorum. Ülkesi Hırvatistan ve çevresinde ki ülkelerde futbol ve futbolcu piyasasına hakim olan Nenad Bjelica kulübe genç ve ekonomik oyuncular katarak sözde para etmiş ve edecek oyuncularla yolunu ayırmalı. Ve 3-4 sene sonrayı hedeflemelidir.  Bundan dolayı da Ertuğrul Başkan ve yönetim hocanın arkasında durmalı. Durmaz ise aynı şarkıyı gelecek yıllar da çok söyleriz. Zor dostum zor… Yinea

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap