A+ A-
Yorum
10

Taraftar seviyor… Camia seviyor... Başarılı... Peki imza için ne bekleniyor?

Yayın Tarihi: 29.03.2019 - 12:24
Bu soruyu Trabzonspor’un eski yöneticisi Süleyman Hacısalihoğlu’na sorduk…
ÜNAL BAŞARILI DEĞİL ÇOK BAŞARILI

Dünyanın önemli kulüpleri gelecek sezonun planlarını şimdiden yapmaya başladı. Buna en son örnek Ada’nın popüler kulübü Manchester United. İngiliz ekibi dün yeni teknik direktörü Ole Gunnar Solskjaer ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı…

Bu durum sosyal medyada bordo-mavili taraftarları harekete geçirdi. Nedeni ise Ünal Karaman ile henüz kontrat yapılmaması. Bu durum, “Ünal hocayı biz seviyoruz… Camia seviyor… Futbolcular seviyor… Peki hala neden imza attırılmıyor?” sorularına yol açtı…

Aynı soruyu biz de bir dönem Trabzonspor’da yöneticilik yapmış, camianın önemli isimlerinden birisi olan Süleyman Hacısalihoğlu’na sorduk. Hacısalihoğlu da tıpkı taraftarlar gibi, “Kısıtlı kadroyla, kısıtlı imkanlarla Ünal hoca başarılı değil, çok başarılı” dedi.

Trabzonspor, bu sezon yaşanan onca sıkıntıya karşın, ligde kendine ilk 4 sırada yer bulmayı başardı. Kalan 8 haftada bu sıra daha yukarılar olabilir. Hedef ise elbette Avrupa ama bu Devler Ligi’ne katılım olursa hani denir ya ‘tadından yenmez’ diye. Bu başarıda aslan payı ise teknik direktör Ünal Karaman’ın. Tecrübeli teknik adam elindeki kısıtlı imkan ve kısıtlı kadroya karşın, yapılabileceğini üzerinde bir performans sergiledi. Ancak sezonun bitimine 8 hafta kalmasına rağmen yönetimin, Ünal Karaman ile yeni sözleşme imzalamaması kafa karıştırıyor.

Bu durum sosyal medyada doğal olarak taraftarların tepkisini çekiyor. Öyle ki; Jose Mourinho’nun ardından göreve getirilen Ole Gunnar Solskjaer’in Manchester United ile 3 yıllık sözleşme imzalamasını örnek gösteren bordo-mavili taraftarlar, “Ünal hocayı biz seviyoruz. Camia seviyor. Futbolcular seviyor. Başarılı. Yeni kontrat için yönetim daha neyi bekliyor?” sorularını soruyor. Biz de aynı soruyu bir dönem Trabzonspor’da yöneticilik yapmış, camianın sevilen isimlerinden Süleyman Hacısalihoğlu’na sorduk.

Hacısalihoğlu, “Kısıtlı kadroyla, kısıtlı imkanlarla Ünal hoca başarılı değil, çok başarılı” diye başladı ve söyle devam etti: Ünal Karaman önemli işlere imza attı. Elindeki imkanlar belli. Buna rağmen büyük bir cesaretle gençleri takıma koydu ve onları kazanmayı bildi. Yönetimin bir an önce Ünal hocaya imza attırması gerekir. Ya da maçların bitiminde hemen yeni sözleşme yapılmalı. Ancak bu imzanın gecikmesi akıllara, farklı şeyleri de getirmiyor değil. Belli ki yönetimde birileri Ünal’a karşı ki buna karar veremiyorlar…”

Haber: Osman BAŞKIR