SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor Avrupa'da seri başı!

Trabzonspor Avrupa'da seri başı!

13 Haziran 2024 Perşembe - 10:14




UEFA Avrupa Ligi’ne 2’nci ön eleme turundan başlayacak olan Trabzonspor kuraya seri başı olarak katılacak





Trabzonspor, 1 sezonunun ardından bu yıl yeniden ‘Avrupa Arenası’nda yer alacak. Kupa şampiyonluğunu kaçıran ve Avrupa Ligi maçlarına play-off’tan katılma şansını tepen bordo-mavililer, kurası 19 Haziran’da çekilecek olan turnuvaya 2’nci ön eleme turundan başlayacak.

Trabzonspor, kura çekiminde seri başı olacak. 2’nci ön eleme turunda maçlar 25 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında oynanacak.

Avrupa’da hedefini ilk etapta gruplarda yer alabilmek olarak koyan Trabzonspor, bunu gerçekleştirebilmek için 3 tur birden geçmek durumunda.

Kura çekiminde adı ilk çıkan takım, ev sahibi olacak. Bu turda elenen takım yoluna Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu ile devam edecek. Elbette aklımızdan geçirmiyoruz ancak Trabzonspor, bu kategoriye (Konferans Ligi) düşerse burada da seribaşı olacak ve ülke puanı en yüksek takım olan BK Hacken (İsveç) ile eşleşecek.

Trabzonspor’un 2’nci ön eleme turundaki muhtemel rakipleri ise şöyle: Maribor (Slovenya), Tobol Kostaney (Kazakistan), FC Kilmarnock (İskoçya), Silkeborg IF (Danimarka), Panathinaikos (Yunanistan), FK Vojvodina (Sırbistan), Wisla Krakow (Polonya), Pafos FC (Güney Kıbrıs) ve Paksi FC (Macaristan). Trabzonspor, Avrupa Ligi ön eleme maçları nedeniyle sezona 24 Haziran’da başlayacak.


EROL TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap