A+ A-
Yorum
10

Trabzonspor’da Umar Sadiq iddiası!

Yayın Tarihi: 23.06.2024 - 10:30 | Güncelleme Tarihi: 23.06.2024 - 11:49
Real Sociedad’a yakınlığı ile bilinen İspanyol gazeteci Pablo Barea’dan flaş iddia...

Onuachu için umutlarını koruyan ve Nijeryalı forveti yeniden kadrosuna katmayı planlayan Trabzonspor için İspanya’dan ilginç bir golcü iddiası geldi. Real Sociedad’ı takip eden gazeteci Pablo Barea, bordo-mavili kulübün golcü Umar Sadiq ile görüşmelerde bulunduğunu öne sürdü.

Pablo Barea sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Umar Sadiq şansız bir sakatlık yaşadığı için Afrika Kupası’na Onuachu çağrılmıştı. Trabzonspor Kulübü, belinde sorunları olan (Lumbago) Sadiq için detaylı bir sağlık taraması istiyor. Bu kontrollerden temiz çıkarsa, pazarlık masasına oturulacak” ifadelerini kullandı. Barea, Trabzonspor’un Umar Sadiq için Nijerya Milli Takım Teknik Direktörü Finidi George'dan bilgilere aldığını da paylaşımında yer verdi.

Belinde ağrıları olan ve bu nedenle sezonun son bölümünde sürekli kulübede oturan Umar Sadiq’ın Real Sociedad ile 2028 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Ancak Sociedad Kulübü, 27 yaşındaki oyuncunun bir başka takıma gitmesi halinde bonservisinde kolaylık sağlanacağını bildirdi. 27 yaşında 1.91 boyunda olan Umar Sadiq, geride kalan sezon toplamda 36 maça çıktı. 3 gol atan Nijeryalı forvet 1 de asist yaptı. Sadiq, Roma, Bologna, Glasgow Rangers gibi önemli takımların formasını da giydi.

ALMERİA’DA 62 GOLE KATKI YAPTI

Umar Sadiq, en başarılı dönemini Almeria’da geçirdi. Nijeryalı forvet, Almeria’da 84 karşılaşmada 43 gol atıp 19 da asist yaptı. 11 kez Nijerya Milli Takımı’nda oynayan Sadiq, 1 gol kaydetti.



EROL TAŞKIN
 

Muhabir/Editör:Erol Taşkın