A+ A-
Yorum
10

Trabzonspor ona hayat verenlerin hayatıdır

Yayın Tarihi: 22.02.2021 - 13:15 | Güncelleme Tarihi: 22.02.2021 - 13:10
Büyük bir dramdan pırıl pırıl bir genç futbolcu çıktı… İşte 75 numaralı Faruk Can Genç’in hikayesi…

Başakşehir maçında savunmanın soyunda görev yapan 21 yaşındaki Faruk Can Genç, adını Trabzonspor için kazada yaşamını yitiren amcası Faruk Genç’ten aldı. Faruk Can, kazadan 24 yıl sonra bordo-mavili formayı giyerek amcasının adının bir kez daha gururla anılmasını sağladı

“Trabzonspor, ona hayat verenlerin hayatıdır…” Bu anlamlı söz sanki, bordo-mavili takımın genç sol beki Faruk Can Genç için söylenmiş… Size şimdi 21 yaşındaki Faruk Can’ın yaşam hikayesinden bahsedeceğiz. Yaşanan bir dramdan nasıl pırıl pırıl bir futbolcu çıktığını anlatacağız.
İşte o duygu dolu hikaye…

Bordo-mavili renklere sevdalı Faruk Genç, 17 Nisan 1997’de Trabzonspor’un Kocaelispor ile oynayacağı final maçı için taraftar gruplarıyla birlikte minibüsle İzmit'e gitti.

Karşılaşmanın ardından dönüşte Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde meydana gelen kazada Faruk Genç ile 4 taraftar daha hayatını kaybetti.

Kazadan 3 yıl sonra, Faruk Genç'in kardeşi Ömer Genç'in erkek çocuğu dünyaya geldi. Bebeğe aile büyükleri tarafından amcasının adı verildi.

Genç ailesi, küçük yaşlardan itibaren futbola ilgi duyan Faruk Can'ın hep Trabzonspor'da oynamasını hayal etti.

Trabzon Cudibey Okulu'nda 8 yaşında Trabzonspor altyapısı seçmelerini kazanan Faruk Can Genç, kendisini kanıtlayarak 18 Yaş Altı Milli Takımı'na çağrıldı.

Bordo-mavililerin 21 yaş altı takımında başarıyla görev yapan sol kanat oyuncusu sezon başında A takım kadrosuna katıldı.

Trabzonspor ile 5 yıllık sözleşme imzalayan 21 yaşındaki futbolcu, ilk olarak amcasının mezarını ziyaret etti.

Genç oyuncu maçlarda, 1975 yılında doğan amcasının anısına "75" numaralı forma ile mücadele ediyor.

.. Ve Faruk Can’ın beklediği fırsat 19 Şubat Cuma günü Başakşehir ile oynanan karşılaşmada geldi. Hocası Abdullah Avcı, 21 yaşındaki Faruk’a ilk 11’de görev verdi. Faruk Genç sanki bu formayı yıllardır giyiyormuş gibi son derece başarılı bir maç çıkardı. Gelecek haftalar adına da Avcı’ya ‘Hazırım, her maç bana görev verebilirsin hocam” mesajını verdi.

Baba Ömer Genç de hem duygulu hem de gururlu. Aile olarak oğluyla gurur duyduklarını dile getiren Ömer Genç, “Ağabeyimin Trabzonspor sevdasını anlatamayız. Faruk'u sahada görünce gözyaşlarımızı tutamadık. Buruk bir mutluluk yaşadık" ifadelerini kullandı.

Muhabir/Editör:Hamdi Usta