SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor'da kimler geldi? kimler gitti?

Trabzonspor'da kimler geldi? kimler gitti?

08 Ağustos 2023 Salı - 12:25




Karadeniz Gazetesi, Trabzonspor’un bu sezon yaptığı transferleri ve gönderdiği isimleri masaya yatırdı...





Şampiyonluk sezonu sonrasında 14 yeni transfer yapan ve büyük hayal kırıklığı yaşayan Trabzonspor bu sezon ayağını yorganına göre uzatıyor. Şu ana kadar 8 futbolcuyu renklerine katan Bordo-Mavililer, 9 futbolcuyla ise yolları ayırdı. Transfer edilen futbolcular için şimdiye kadar kasadan toplamda 16.1 milyon Euro (478 milyon 100 bin TL) ve 35 milyon TL çıkmış olacak.

Bruno Peres ve Vitor Hugo ile daha önceden anlaşarak fesih yoluna giden Trabzonspor, Taha Altıkardeş’i Göztepe’ye, Marc Bartra’yı Real Betis’e, Flavio’yu Al-Taawoun’a, Abdulkadir Parmak’ı Sivasspor’a Lahtimi’yi Wydad Athletic’e, Dorukhan Toköz’ü Adana Demirspor’a Kerem Baykış’u ise yeniden 1461 Trabzon FK’ya gönderdi. Fırtına’da, yeni transferler ve ayrılıklar devam edecek.

İŞTE YENİ İSİMLER

DİMİTRİS KOURBELİS (Orta saha)

29 yaşındaki Dimitris Kourbelis Panathinaikos'tan ayrıldı ve bedelsiz geldi. Yunan orta saha ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandı. Kourbelis bu sezon 950 bin, gelecek sezon ise 1 milyon Euro kazanacak. Opsiyon kullanılırsa 1 milyon 100 bin Euro daha ödenecek.

JOAQUİN FERNANDEZ (Stoper)

27 yaşındaki Joaquin Fernandez Moreno, Trabzonspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. İspanyol stoper bu sezon 1 milyon 300 bin Euro, gelecek sezon ise 1 milyon 400 bin Euro garanti ücret alacak. Fernandez’e serbest statüde olduğu için bonservis bedeli ödenmedi.

MİSLAV ORSİC (Sol kanat)

30 yaşındaki Mislav Orsic, Southampton’dan 2 milyon 400 bin Euro bonservis bedeli ile alındı. 2+1 yıllık sözleşme yapılan Orsic her sezon için 1 milyon 600 bin’e Euro alacak. Çapraz bağları kopan Hırvat sol kanat oyuncusu en az 7 ay yok.

FİLİP BENKOVİC (Stoper)

26 yaşındaki Filip Benkovic, Udinese’den satın alma opsiyonlu kiralandı. Udinese’ye kiralama bedeli olarak 500 bin euro ödenecek. Bonservisi alınırsa 2.5 milyon Euro daha verilecek. Benkovic ise bu sezon 1.2 milyon Euro, gelecek sezon 1.3 milyon Euro, opsiyon kullanılırsa 1.3 milyon Euro alacak.

TONİO TEKLİC (On numara)

23 yaşındaki Tonio Teklic, Hırvatistan’ın NK Varazdin takımından 1 milyon euro bonservis bedeli karşılığında alındı. 3 yıllık sözleşme imzalanan Teklic’e ilk yıl 600, ikinci yıl 700, 3’üncü yıl ise 800 bin Euro garanti ücret ödenecek.

ONURALP ÇEVİKKAN (Kaleci)

17 yaşındaki genç kaleci Onuralp Çevikkan için kulübü Altınordu’ya 700 bin Euro bonservis bedeli ödenecek. 3 yıllık sözleşme imzalayan Onuralp Çevikkan ise her yıl için 300’er bin TL garanti ücret alacak.

GÖKTAN GÜRPÜZ (Orta saha)

20 yaşındaki Göktan Gürpüz Alman ekibi Borussia Dortmund'dan bedelsiz transfer edildi. 3+2 yıllık anlaşma imzalayan Göktan Gürpüz’e, ilk sezon 7 milyon TL, ikinci sezon 8 milyon 800 bin TL, üçüncü sezon için 11 milyon lira garanti ücret ödenecek.

MEHMET CAN AYDIN (Sağ bek)

21 yaşındaki sağ bek Mehmet Can Aydın, Alman ekibi Schalke 04’ten satın alma opsiyonuyla kiralandı. Schalke’ye kiralama beledi olarak 350 bin Euro ödenecek. Opsiyon kullanılırsa 1.4 milyon Euro daha verilecek. Mehmet Can Aydın bu sezon 8 milyon 100 bin TL alacak. Opsiyon kullanılırsa gelecek sezon 18 milyon TL, 3’üncü sezon ise 20 milyon 250 bin TL daha ödeme yapılacak.

İŞTE GİDENLER

MARC BARTRA (Stoper)

Geçtiğimiz sezon transfer edilen Marc Barra ile karşılık anlaşma sağlanarak yollar ayrıldı. Bartra yıllık 1.5 milyon Euro garanti ücret alıyordu.

MONTASSİR LAHTİMİ (Kanat forvet)

Sezon başı kampına katılmayan Montassir Lahtimi, Wydad Athletic’e 100 bin Euro karşılığında kiralandı. Fas ekibi, Lahtimi’ye kadrosuna katarsa 400 bin Euro daha ödeyecek. 21 yaşındaki kanat forvet, Union Sport'tan 600 bin euro bonservis bedeli ödenerek alınmıştı

FLAVİO (Orta saha)

Al Taawoun Saudi FC'ye kiralanan Flavio için Arap kulübü 200 bin dolar ödeme yapacak.

DORUKHAN TOKÖZ

Karşılıklı anlaşma sağlanarak yollar ayrıldı. Dorukhan Trabzonspor’dan 16 milyon TL garanti ücret alıyordu.

A.PARMAK (Orta Saha)

Son iki sezon kiralık olarak Kayserispor ve Gaziantep FK’da oynayan Abdulkadir Parmak, 100 bin Euro fesih bedeli karşılığında Sivasspor’a 2 yıllık imza attı.

KEREM BAYKUŞ (Orta saha)

Geçtiğimiz sezonu 1461 Trabzon Futbol Kulübü’nde geçiren Kerem Baykuş bir kez daha, 2’nci Lig ekibine kiralandı.

Haber: Erol TAŞKIN 

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap