A+ A-
Yorum
10

Trabzonspor'un 54. Olağan Divan Genel Kurulu yapıldı

Yayın Tarihi: 29.10.2023 - 13:35 | Güncelleme Tarihi: 29.10.2023 - 12:29
Kadir Özcan Tesisleri'nde gerçekleştirilen Divan Genel Kurul Toplantısı, saat 12.00'de başladı.

ATAMAN: GÖZÜMÜZ HEP ZİRVEDE OLDU

Trabzonspor eski başkanı ve en yaşlı Divan Kurulu Üyesi Ahmet Celal Ataman toplantı öncesi Divan Başkanı Ali Sürmen tarafından onore edilerek alkışlatıldı.

Burada genel kurula seslenen Ataman: Başta Atatürk olmak üzere bize silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Sayın başkan ve üyelerine teşekkür ediyorum. Sevgi hanım da Cumhuriyete yakışan en büyük an olarak görüyorum. Cumhuriyet aslında bir halk devrimidir. Halk devrimine eşlik eden bir spor camiası var o da Trabzonspor’dur. Biz asansör takım hiç olmadık. Fukara olduğumuz dönemler oldu ama gözümüz hep zirvede oldu. Hepinize çok teşekkür ediyorum.

WhatsApp Image 2023-10-29 at 12.17.13

 

SÜRMEN: YAŞASIN CUMHURİYET

 Trabzonspor Divan Başkanı: Filistin’de yaşanan katliamı kınıyoruz. Özgür bir milletin kazanılmış değerini bize Atatürk Nutuk’ta anlatmış ve emanet etmiştir. Nutuk’da 3 sihirli kelimeyi duyuyoruz. Vatan toprağı ulus ve bayrak. Vatan toprağı eğer müdahale edildiğinde savaş ilan edilecekse vatan toprağıdır. Kanla gözyaşıyla mücadeleyle kazanılmışsa vatan toprağıdır. Ulus Eğer bir toplum başka bir topluluklara hitap ederken biz binlerce yıldır bu topraklarda vardık daha önce de vardık. Biz bir bayrak altında toplanmayı biliyorsak diyorsak toplumdur Bayrak sözü fazla uzatmaya gerek yok istiklal marşında anlatılmıştır. Uğrunda kan verilmemişse ne bayrağınız ne de toprağınız vardır. Bir ülke bayrağının yanında başka bayrak asılıyorsa o bez parçasıdır. Atalarımız bunu sahiplenmiş ve Cumhuriyeti ilan etmiştir. Atalarımız bize bugün bile maçlarda sık sık dinlememize rağmen o mücadelenin hakkı olan İstiklal Marşı’nı yazmışlar ve hala her ortamda söyleyip dinliyoruz. Yaşasın Cumhuriyet, nice 100. yılları görmeyi diliyorum.

 

ERTUĞRUL DOĞAN ‘BUGÜN EN GÜZEL, EN GURURLU, EN MUTLU GÜN’

İstanbul’daki maçta olması nedeniyle Divan Kurulu toplantısına katılamayan Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan ise kurulu mesaj gönderdi.

Doğan’ın mesajında şu ifadeler yer aldı. 

Çok değerli camiamız. 

Bugün, en güzel gün…

Bugün, en gururlu gün… 

Bugün, en mutlu gün…

Bugün, 100. yılımız… 

Ama ilk günki aşkla nice yüzyıllara yürüyeceğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıldönümünün coşkuyla kutlandığı gün…

Bugün, Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yazılan kutsal destanın varış noktası olan Cumhuriyetimizin bir güneş gibi doğduğu gün…

Bugün ve bugünler… Birliğimizin, beraberliğimizin, dayanışmamızın daha da sağlamlaştırılması gerektiğini bizlere hatırlatırken, O’nu yüceltme ve yaşatma görevini nesilden nesile sürdüreceğimizi güçlü bir şekilde vurgulamak isterim. 

Trabzonspor Camiası olarak, Cumhuriyetimizin temel ilkelerine her daim sahip çıktık, sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Kurucu Liderimiz Atatürk’ün, Trabzon’u ziyaretindeki o ifadeleri pusulamızdır.
“İlk defa Samsun'a ayak bastığımda bana kalp kuvveti verenlerin ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım.”

Bu vesile ile Trabzon’un dünya markası olan Trabzonsporumuzun tüzüğünün amacımızı ifade eden 7’inci maddesindeki şu ibareyi de hatırlatmaktan geçemeyeceğim:

 “Trabzonspor Kulübü, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda çağdaş spor anlayışını ve ahlakını yaygınlaştıran, olgunlaştıran ve gelişmesini sağlayan…”

 Geleceğe daha büyük ümit ve inançla baktığımı, azim ve kararlılıkla temel ilkelerimizden ayrılmadan yürümeye devam edeceğimize dair kararlılığımızı vurguluyor, Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. 

Kulübümüzün Onursal Üyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Nice Yüzyıllara… 
Yaşasın Cumhuriyet!

AHMET METİN GENÇ ATATÜRK’ÜN TRABZON NUTKUNU OKUDU

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: Cumhuriyetimizin 100. yılını hep beraber sizinle kutlamanın sevincini yaşıyorum. Atatürk’ün Trabzon nutku çok kıymetlidir. Atatürk, 3 kez bu şehre teşrif etmiş bu şehri önemsemiş. Atatürk Alanında bir anıtla beraber oraya nakşettiğimiz Trabzon nutkunu şu sözlerle ifade etmiş. ‘Arkadaşlar, beş yıl önce ilk defa Samsun’a ayak bastığım zaman bana gönül gücü veren vatandaşlarımın ilk safında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım. Sakarya büyük kanlı savaşında, üçüncü tümen ile yetişen Trabzon çocuklarının savaş alanında gösterdikleri fedakârlıkların kıymetli anısı daima aklımda işlenmiş kalacaktır.

Bu vatansever halka, o kahraman çocuklara sahip olan bu kıymetli memleketimizi bir Ermenistan kapısı veya hayal edilen bir Pontus krallığı ülkesi yapmak istek ve tehditleri ne uğursuz idi. Şüphesiz o kâbuslar sonsuza dek hayal olmuştur. Efendiler, vatanın birliğini, hürriyet ve kurtuluşunu sağlayan milletimizi Cumhuriyet yönetimine kavuşturan inkılâbımız; iktisadî huzur ve mutluluğumuzu, çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri de sağlayacaktır. Bu verimli, halkı zeki, girişken, çalışkan olan Trabzonumuzu az zamanda içeriye trenle bağlanmış, güzel rıhtım ve limanlarla donatılmış görmek son anda bile isteğimdir.

Trabzon Türk toplumunda cumhuriyetin zengin, güçlü, duygusal ve çok önemli güven kaynaklarından biridir. Böyle bir cumhuriyet şehri gelecekte gerektiği bütün mutluluk ve ilerleme araçlarına sahip olacaktır. Sözlerime son verirken saygıdeğer Trabzonlulara sevgi ve saygılarımın, gösterdikleri içten duygularından dolayı teşekkürlerimin ulaştırılmasına aracı
olmanızı rica ederim.’ 
Hepinize sabırla dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene… 

Trabzon Eski Milletvekili Hüseyin Örs: Bu anlamlı günde bu toplantının tertip edilmesi Trabzonspor camiasından Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlama etkinliği yapılması gerçekten çok önemliydi. Aramızdan bulunamayan Ertuğrul Doğan’ın mesajını çok dikkatli dinledim. Sayın başkanımız mesajında Trabzonlu Trabzonsporlu için Cumhuriyetin hangi anlama geldiğini ifade eden bir mesaj yayınladı ona da teşekkür ediyorum.

Bu toplantının yapılmasında emeği geçen herkese yönetim kurulundaki arkadaşlarıma divandaki değerleri büyüklerime ve kulüp çalışanlarına teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. İnşallah Trabzonsporumuzda şanlı tarihine yeni başarılar ekleyerek yoluna devam eder’

KEMALERTÜRK: EKONOMİDE RAHATLAMA DÖNEMİNE GİRİYORUZ


Trabzonspor Genel Sekreteri KemalErtürk açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir asra, yani 100 yılına erişen bu tarihi günde, Trabzonsporumuzun  Divan Kurulu üyeleri ile böyle bir toplantıda bir araya gelme fırsatını elde etmiş olmamız, hiç şüphesiz bizler için onur ve gurur kaynadığıdır.

Böyle bir günde sizlerle birlikte olmaktan büyük haz duyacak Başkanımız Ertuğrul Doğan’ın, bugün İstanbul’da oynanacak olan Karagümrük maçı nedeniyle bundan mahrum kaldığını belirtip, selam ve hürmetlerini sizlere iletmek istiyorum.

Milli mücadelede omuz verdiği arkadaşlarından aldığı destekle, 29 Ekim 1923’de insan onuruna yakışan Cumhuriyet rejimini Türkiye’ye kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bu vesile ile rahmet ve minnetle anıyorum.

“Cumhuriyet Fazilettir” diyerek, bizlere insan ve Türk Milleti olmanın en önemli mihenk taşlarından birini işaret eden Atatürk’ün Trabzon’a ilk gelişindeki konuşmasında ki şu ifadeler tarihin en eski yerleşim merkezlerinden biri olan bu şehirde yaşayanlar için de gurur kaynağıdır.

“Trabzon; Türk camiasında Cumhuriyet'in zengin, sağlam ve duyarlı en önemli güven kaynaklarından biridir.”

Türk Milletine vasiyetini de bu kadim şehirde yazdıran Mustafa Kemal, İstiklal Mücadelesini kazanıp, Cumhuriyeti kurarken yanında ve yakınında en büyük güç herkesin bildiği gibi Anadolu idi.

İşte bu noktada, Trabzonspor’un bizlere futbolda yaşattığı ilkin adının da Anadolu İhtilali olduğunu hatırlamamız ayrı bir gurur kaynağıdır.

Futbolda şampiyonluğu ilk kez İstanbul dışına çıkararak Anadolu’ya taşıyan Trabzonspor, o nedenle Türk ve Dünya futbol tarihinde çok ama çok önemli bir yere sahiptir.

Trabzonspor'un borcu açıklandı!Trabzonspor'un borcu açıklandı!

Anadolu Hareketi ile Anadolu İhtilali’ni bir tarif de buluşturan bu birliktelik, hiç şüphesiz Trabzonlu ve Trabzonsporlular olarak bizlere önemli görevler de yüklemektedir.

Bu önemli görevlerin başında da Türk futbolunda altyapıya önem ve öncelik vermekle başarı sağlanabileceğini Trabzonspor ile sürdürülebilir hale getirmemiz gelmektedir. 

Bunun merkezi de hiç şüphesiz içinde bulunduğumuz bu salonun da yer aldığı alt yapıdır. Tümüyle Özkan Sümer Futbol Akademisi’dir.

Yeri gelmiş iken Mart 2023’de göreve getirilen Ertuğrul Doğan başkanlığındaki yönetim kurulumuzun aradan geçen 7 aylık sürede özellikle kulüp ekonomisine rahatlama getiren çalışma ve çabalardan kısaca söz etmek istiyorum.

Bu dönemde sonuçlanmış, birçok reklam ve sponsorluk anlaşması hayata geçirilmiştir. Bu anlaşmalardan en önemlisi hiç şüphesiz bizzat Başkanımızın yürüttüğü çalışmalar sonucu gerçekleştirdiğimiz, Papara firması ile imzalamış olduğumuz, “Stadyum İsim Hakkı Ve Reklam Hakları Sözleşmesi” olmuştur. Kulüp tarihimizin en yüksek bedelli sözleşmesi olarak kayıtlarda yerini alan bu işbirliği ile kulübümüze çok ciddi tutarda bir gelir yaratılmıştır.

Stadyumun yanı sıra birçok reklam sponsorluk sözleşmesi gerçekleştirilmiş ve ciddi loca satışları da yapılarak kulübümüzün ekonomik olarak rahatlaması sağlanmıştır. 

Kısa süre önce kamuoyu ile de paylaşılan sermaye arttırımımızdan yüzde yüz başarı sağlanmıştır. Bununla halka açık şirketimiz olan TS Sportif A.Ş’nin sermayesi 500 milyon TL’den 1 milyar TL’ye yükseltilmiştir.

Bunların dışında kulübümüze kalıcı gelir getirecek olan büyük çaplı birkaç projemizde de ciddi mesafeler alınmıştır. Bundan sonra da aynı şevk ve heyecanla olumlu mesafeler alınmaya devam edileceğinden şüphemiz yoktur.

Trabzonsporumuzun bize verdiği heyecanı da, sizin gibi bu kulübe çeyrek asrını vermiş üyelerimizin dilek ve temennileri ile birleştirerek  
Türkiye’nin T’si olarak tarif edilen Trabzon için çok çalışıp, çok çaba sarf ederek başkanımız Ertuğrul Doğan’ın önderliğinde bordo mavili bayrağı daha yukarılara taşıyacağız, taşımalıyız.

Cumhuriyet ve Trabzonspor ile nice asırlara diyerek, hepinizi sevgi ve saygılarla selamlıyorum.

Eski yönetici Suat Şen: Baktığımız fikirlerin borcumuzu izah ediyor. Trabzonspor’un sadece peşinden koşmak kültüre yardımcı olmamak, Trabzonspor’un sadece transferle devam etmesi ciddi sorunlara itmiştir. Trabzonspor’un AKSA’ya elektirik borcu var mıdır. Hocayla beraber 17 transfer yapıldı. Bunu sponsorluk anlaşmasıyla telafi ettik demek başarılı bir yöneticilik ifade etmez. Kimse Trabzonsporun kuruluş felsefesine yakın aksiyon almakta imtina ediyor. Bütün camianın Trabzonspor’u önceleyerek Trabzonspor’un maddi anlamda kurtulması için çaba sarf etmesini temenni ediyorum.

HABER İÇİN DETAY SONU REKLAM

Muhabir/Editör:Hamdi Usta