SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Uğurcan Çakır'a dev kanca

Uğurcan Çakır'a dev kanca

26 Ocak 2022 Çarşamba - 17:44




Trabzonspor, Galatasaray karşısında Bakasetas ve Visca’nın golleriyle 3 puana uzandı ancak derbinin bir diğer belki de en önemli ismi Uğurcan Çakır oldu.





25 yaşındaki kaleci özellikle ikinci yarıda yaptığı mükemmel kurtarışlarla 3 puanın gelmesinde başrol oynayan isim oldu.

6 ŞUTUN 5'İNİ KURTARDI!

GALATASARAY'IN kalesine gönderdiği altı şutun beşinde gole izin vermeyen Uğurcan Çakır sadece Alexandru Cicadau'nun penaltısını engelleyemedi.

Sarı-Kırmızılılar karşısında yüzde 83'lük kurtarış oranıyla oynayan Uğurcan galibiyette büyük pay sahibi oldu ve istikrarını sürdürdü.

ZİRVEYE ADINI YAZDI

UĞURCAN Çakır, Süper Lig ve 5 büyük ligdeki yüksek kurtarış yüzdesine sahip kaleciler arasında yüzde 82 ile zirvede yer aldı. Bordo mavili takımın kalecisi zirveyi Konyaspor 'un kalecisi Sehic ile paylaşırken Avrupalı meslektaşları Uğurcan’ın gerisinde kaldı. Wolverhamtpon’un kalecisi Jose Sa yüzde 81’le 3’üncü, Freiburg’un file bekçisi Mark Flekken ise yüzde 81 kurtarışla 4’üncü sırada kendine yer buldu. Uğurcan’ın bu başarısı Avrupa devlerinin ona olan ilgisini yeniden alevlendirdi.

Gelen bilgilere göre İnter, Valencia, Newcastle United, Leicester City, gibi takımlar Uğurcan Çakır’ı yakın takibe almış durumda. Altın Eldiven’in Trabzonspor’u şampiyon yaptıkan sonra sezon bitiminde bu kulüplerden birisine imza atmayı düşündüğü gelen bilgiler arasında. Piyasa değeri şu anda 17 milyon euro olarak gösterilen Uğurcan Çakır’ı Trabzonspor 20 milyon euro’nun üzerinde bir rakama satmayı planlıyor. Uğurcan’ı isteyen Avrupa devlerinde ise son durum ise şöyle:

VALENCİA: 1. Sınıf bir kalecileri yok ama Uğurcan’ı transfer edecek kadar bütçe oluşturamayabilirler.

INTER: 1. Kalecisi Samir Handonovic 37 yaşında ve sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. 2. Kalecisi ise Ionut Radum ise fazla şans bulan bir isim değil.

NEWCASTLE UNİTED: Suudi prensi Bin selman satın aldı. Şu an Avrupa’nın en zengin kulübü. Yeni kadro kuracaklar. Kalecileri üst düzey değil.

LEİCESTER CİTY: 1. kalecisi Schmeichel 35 yaşına geldi. 2. Kalecisi Dany Ward çok üst seviye değil.

Beğendim
33
Sevdim
11
Beğenmedim
4
Üzgün
4
İnanılmaz
2

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap