A+ A-
Yorum
10

Trabzonspor'a ihanet edilmiştir!

Yayın Tarihi: 11.05.2016 - 14:16 | Güncelleme Tarihi: 11.05.2016 - 14:14
1967 Trabzonsporlular Derneği Başkan'ı Alaattin Hatayoğlu,İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin kulübe ihanet edercesine borçlanma yaptığını söyledi.

Hatayoğlu yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Mevcut Başkan Muharrem Usta ve yönetiminin 4 ay önce ciddi anlamda hem ekonomik hem de futbolcu kadrosu olarak enkaz devraldıkları bir gerçek. Başkan Usta ve yönetiminin nasıl bir tablo ile karşılaşacaklarını aşağı yukarı biliyorlardı. Trabzonspor'un Hacıosmanoğlu'ndan kalma bilinçsizce ve bence Trabzonspor'a ihanet edercesine bir borçlanması var. Borcun 400 milyon olduğu söyleniyordu ama gerçek borcun 600 - 800 milyon civarında olduğu dillenmeye başlandı. Usta ve yönetimi özel müfettişler vasıtasıyla Trabzonspor'un defterlerini inceliyorlar. Gelir - gider bütçesini ve gizli borçları inceliyorlar. Bu tabloyu yapan İbrahim Hacıosmanoğlu'dur. 2,5 senelik icraatlarda Trabzonspor'a aşırı borçlanmayla bilerek veya bilmeyerek, Trabzonspor'a ihanet edildiği bir gerçektir. Trabzonspor'a UEFA'dan bir yaptırım geleceğinin duyumunu aldık. Umarım çok fazla abartılı cezalarla karşılaşmayız. Avrupa, kupalarına katılmama ya da transfer yasağı gelmesi söz konusu. Eğer bu cezalar gelirse tek sorumlusu Hacıosmanoğlu'dur. Bunun da hesabını onların vermesi gerekiyor."

"ALTYAPIDAN BİR KEMİK KADRO OLUŞTURULMASI LAZIM"

UEFA'dan bir ceza geldiğinde yönetiminde bu cezaya göre strateji izlemesi gerektiğini belirten Hatayoğlu, "Bu yükün altından nasıl kalkabileceklerini bilmeleri gerekiyor. Olası bir transfer yasağı geldiğinde transfer yapamayacak. Mevcut kadro ile devam etmek zorunda ve etmesi de bence daha doğrusu. Ekonomik olarak daha fazla zarara girmemiş olur. Şu anda tribünde oturup yıllık birkaç milyon alan ve oynamayan futbolcular var. Rizespor maçında gördük ki alt yapıdan gelenler sahada koşarak, mücadele ederek Trabzonspor ruhunu yaşayarak, seyredilebilir bir Trabzonspor oluşabileceğini bize gösterdiler. Bence bu genişletilerek devam edilmesi gerekiyor. Kesinlikle çok büyük paralara içeriden ve dışarıdan transfer yapılmamalı. Hacıosmanoğlu ve yönetimi 2,5 senede 66 futbolcu transfer etmiştir. 20 civarında futbolcu parasını aldı ama topa bile vurmadı. Burada futbolcuları da suçlamıyorum, planlama yapılmadan yapılan transferlerden dolayı yönetimi ve teknik ekibi suçlu buluyorum. Bir çoğu gitti bir çoğu da tribünlerde oturuyor. Bu Trabzonspor'a ihanettir" dedi.