SON DAKİKA



Haber > Spor > Trabzonspor'da Tekelioğlu seçimi

Trabzonspor'da Tekelioğlu seçimi

11 Aralık 2015 Cuma - 10:55








Yıllardır, hep "Yerli veya mümkünse yerlinin yerlisi" dışındaki transferlerin bize asla ilaç olmayacağı tezini ileri sürdük. Fakat Trabzonspor’un yönetimine gelenler içerisinde ne dinleyen ne de anlamak isteyen olmadı. Nedense tüm ikazlarımıza rağmen ille de Güney Amerikalı ve Afrikalı tacirleri tercih(!) eder oldular... nedense. Takımın teknik direktörlüğü konusu da ayrı bir muamma iken, son haftalarda dahi şu an takımın başında bulunan Sadi TEKELİOĞLU hoca için yazdık, yazdılar, söyledik, söylediler, bu arkadaşın teknik direktörlük konusunda sizin adını ettiğiniz hiçbir "Kimseden geri kalır tarafı, ne kişilik yönünden ne de teknik ve tecrübe yönünden noksanı yok" dedik. Diğer taraftan, Trabzonspor’un aslına dönüş tezine uygun olan adı geçen bazı yerli isimlerin muhalifi de asla olmadık.

Zamanı gelince elbette onlar da bu hizmette yer alırlar. Fakat Trabzonspor’un yazboz tahtası haline gelmesinin de mahsurlarını bizim mahalle pazar esnafına dahi kabul ettirmişken Trabzonspor’un yöneticilerine bir türlü anlatamadık. Bir teknik direktör için takımın başında geçen üç maçlık temaşa yeterli en az zamandır. Sadi hoca bu devreyi de atlatmış iken, en azından yıl sonuna kadar onun görevde devamının fayda ve gereğini anlayamamak olsa olsa işi hiç bilmemek anlamı taşırdı. Şu an, bu yıl şampiyonluk sloganını, güldürmeden millete sindirtebilmek ihtimali ise "Kaf Dağı arkasında Zümrüt-ü Anka misali" olduğuna göre.

Sil baştan yeni bir teknik adamın Trabzonspor’un maddi ve manevi olarak altını üstüne getireceğini de bilmek için bilgiç olmaya gerek yoktu. "Altını üstüne getirecek"teki kastimiz ise, Trabzonspor’u reorganize etmek yerine kendi ikbali adına yine olmadık bazı yabancı bezirgân futbolculardan medet ummak yanlışıdır. Gelelim Tekelioğlu seçiminin gerekçelerine. Üç maçın hitamında dahi Sadi hoca bu takıma en azından bir aday oyuncu adapte etmeye başladı. Nedeni ise, alt yapının performansını ve eldeki adamların kalitesini ondan iyi bilen var mı? Yok.

Trabzon futbolunun alt yapı cevherini bilen elde kalmış belki de "Son Mohikan" ve Trabzon futboluun rahle-i tedrisatında defalarca imtihan vermiş bir kişi. Geri kalan yirmi maçta iki oyuncu daha kadroya katsa işte size gelecek üç yıl için en az 15 milyon Euro. Neyse ki, Usta yönetimi belki de en doğru operasyon ile geleceği gördü. Ha gelelim gelecek yeni sezona, geçecek 20 maçta o zaman da Sadi Tekelioğlu’nun performansına veya katkısına bakarsınız, ya devam veya tamam diyerek "Hoca sen yine buyur alt yapıya" da diyebilirsiniz.

Fakat şu an "Sadi hoca ile devam en doğru karar idi". Umarız, yeni yönetimimiz yeni sezona herkesin gönlünde yatan "Tekaütlükleri gözükmüşken son anda Milli Piyango’dan Türkiye tatiline göbek atan yabancılar yerine" az ama kaliteli yabancılarla yerli ağırlıklı kadro ile başlama imkânı yakalar.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap