SON DAKİKA



Haber > Spor > Usta yanlış yolda

Usta yanlış yolda

10 Mart 2016 Perşembe - 14:09




Trabzonspor’un eski asbaşkanları Onur ve Hacısalihoğlu yazarımız Aras Perekli’ye önemli açıklamalarda bulundu.





Hacısalihoğlu, “Usta yönetimi, göreve talip olduğu zaman, kulağa hoş gelen yaldızlı ve afaki hedefler ortaya koyarak, olması ve gerçekleşmesi mümkün olmayan vaatlerde bulundu” dedi.

Onur, “Şimdilik en büyük sıkıntı hatta saha sonuçlarının sıkıntısı, iyi olmayan yönetim tarzının meyvesidir.  Şu an yönetim ne yazık ki gelecek için umut vermediği gibi daha da kötüye gidiyor her şey” diye konuştu.

Trabzonspor, bu sezon başında lige fırtına gibi bir giriş yapmasından sonra, bir yerlerden Bordo-Mavililer’in hızını kesmek için gözün görmediği fakat gönüllerin hissettiği, eserlerini fark ettiği bazı provoke olaylarla karşı karşıya kaldı. Herkesin tam derin bir nefes alıp, gönlünce bir Trabzonspor seyredeceği zaman, Trabzonluların tüm hevesi kursağında bırakıldı. Bu hareketleri izledik, iki yıldan beri süre gelen sürecin peşinde özellikle bu sezon yaşadığımız sendromların ve başarısız sürecin sebeplerini, Trabzonspor’da asbaşkanlık yapmış iki duayen yönetici arkadaşımızla bir araya gelip konuları enine boyuna tartıştık. Tartışmamız esnasında eleştirilerin daha ziyade yol gösterici mahiyet taşımasına, bu iki eski asbaşkanımız özenle dikkat edilmesi konusunda sık sık sözü “Bu kulüp hepimizindir” ortak noktasına getirip, hem doğruları ortaya koymak hem de yönetici arkadaşlara karınca kararınca yol gösterebilmek için bir hayli gayret sarf ettiler. Öyle ya; bu iki isim de Trabzonspor için yıllarını harcamış uzun zaman Bordo-Mavili renklerin başarısı için uğraşmış, eleştirilmiş, yerilmiş fakat elde yılların kendilerine verdiği birikimlerin yeni beyinlere intikalini, sırf Trabzonspor sevdası için eteklerindekileri de ortaya döktüler. Bu isimler hepimizin tanıdığı Hikmet Onur ve Hayrettin Hacısalihoğlu. Bugünlerde belli bir köşede tüm sohbetler elbette Trabzonspor ağırlıklı idi. Bendeniz de bu müstesna iki arkadaşı masalarında yakalayarak, “Trabzonspor sohbetimizi koyulaştıralım” dedim. Sağ olsunlar beni kırmayıp, sorularıma içtenlikle cevap verdiler. Öncelikle Hikmet Onur’a şöyle bir girişle ”Hikmet bey, Trabzonspor’un bu yıl özellikle şu son maçlarda adeta kadro sıkıntısı çekmesinin sebepleri nedir? Biz buna ‘varlıkta darlık çekmek’ şeklinde yorum yapabilir miyiz?” diye bir soru ilettim.

H.ONUR; “Olmaz, olmaz. En önemli sebep, transfer politikaları baştan sona yanlış. Ta geçen yıldan gelen yanlışlara bu yönetim de devam etti. Alınan oyuncular mevki, sayı, kalite, kapasiteleri hiç hesap edilmeden; kim, nerede, nasıl oynayacakları düşünülmeden, transferler sırf bazı ‘işi bildiğini söyleyen’ isimlerin tavsiyelerine uyularak yapılmıştır. Alınan adamlar, Trabzonspor’u asla bilinen hedeflere taşıyacak vasıfta değillerdi. Elbette hepsi bizim evladımız fakat gerçek olan bir şey varsa; Trabzonspor’un menfaatleri söz konusu olduğunda, gerisi baştan aşağı teferruattır” diye konuştu. Konu transferlere değinince, zaten tüm taraftarın da şikâyeti bu noktada idi. Aynı soruyu Hayrettin Hacısalihoğlu’na da yönelttiğimde...

H.HACISALİHOĞLU; Evet, evet. Özellikle mevkii konusunda ihtiyaçlar göz önüne alınmadan yapılmıştır transferler. Bakın halen daha savunmanın ihtiyacına cevap verecek, forveti taşıyabilecek bir adamımız olamadı. Yapılan transferler araştırılmadan, oyuncular takip edilmeden, birilerinin kısa zamanda tavsiyesi ile yapıldı. Yaşı geçmiş, futbola doymuş adamların takıma alınması ise Malodou ile başlayan bir süreçtir. Menajerlerin dolduruşuna gelinmiş, özellikle işi iyi bilmeyen kimselerin yanlış organizeleri sonucu, gereksiz ve lüzumsuz yapılan transferler, Trabzonspor’u futbolcu yığınağına çevirdiği gibi, buna paralel mali olarak ta çok büyük külfetlerin altına girilmiştir” dedi. Bir de son 2 yılda 6 hoca değişilmesinin Trabzonspor’un son dönem başarısızlıklarına etkisi olur mu?” diye Sayın Hacısalihoğlu’na sorduğumda;


H.HACISALİHOĞLU; “Hocalar alınırken kısa vadeli, zevaiti kurtaracak başarılar hedeflendi. Bu kısa vadede beklenilen başarılar da gelmeyince, sık sık hoca değişikliğine gidildi. Trabzonspor’un çektiği sıkıntıların ana sebebi işte burada yatmaktadır. Kısa vadeli hedefler, olmaması gereken en uzak faktör. Kökten düzenli bir yapılanmaya gidilmesi gerekirdi. Şu anda da Usta yönetimi aynı hatalı yolu izlemektedir” diye konuştu. Bu arada Hikmet bey’e döndüm ve “Hikmet bey malumunuz taraftar içerisinde ‘acaba küme düşme ihtimali olur mu?’ şeklindeki endişelere ne dersiniz?” soruma...

H.ONUR; Hayır, hayır, asla. Trabzonspor için böyle bir sonucu aklınızın ucundan dahi geçirmeyin. Zaman zaman üç büyüklerde dahi bu denli sendromlar yaşamıştır. Elbette Trabzonspor kötü yönetildiğinden o da bu denli sıkıntıları şimdilik yaşıyor fakat küme düşme meselesinin bizim için olması, asla mümkün değil. Biz bu sıkıntıyı aşarız. Önemli olan yönetim kurulunun kulüpte stabil bir yönetim ve disiplin kurmasıdır. Şimdilik en büyük sıkıntı hatta saha sonuçlarının sıkıntısı, iyi olmayan yönetim tarzının meyvesidir. Şu an yönetim ne yazık ki gelecek için umut vermediği gibi gittikçe de daha da kötüye gidiyor her şey” şeklinde endişelerini dile getirdi. Bu ara Sayın Hacısalihoğlu’na dönerek, “Hikmet bey’in ifadelerini irdeler misiniz?” dedim.

H.HACISALİHOĞLU; “Usta yönetimi, göreve talip olduğu zaman, kulağa hoş gelen yaldızlı ve afaki hedefler ortaya koyarak olması ve gerçekleşmesi mümkün olmayan vaatlerde bulundu. İlerleyen zamanda ise bu vaatlerin gerçekleşemeyeceği belli oldu. İşte bu olması mümkün olmayan vaatler, hem taraftar nezdinde hem de kendileri nezdinde sıkıntılara sebep oluyor. Şu andaki kadro zaafının yanında en büyük boşluk, beklentilerin ne yazık ki gerçeklerin uzağında kalmasından kaynaklanıyor” dedi.

H.ONUR; “Maddi ve teknik olarak istenen güce kavuşabilmemiz için mevcut kadronun elbette bir miktar eritilmesi gerekir. Bütçenin, alınacak bazı radikal tedbirlerle stabil hale getirilmesi gerekirken, sadece Trabzon kaynaklı hareketlerin ve tedbirlerin Trabzonspor’un açık veren günün bütçesini düzeltmek asla mümkün değildir. Yapılan stadın isim hakkının satılması, dahilinde kulübe kaynak olabilecek yerlerin satılıp veya kiraya verilmesi son derece dikkatle dağıtılmalıdır. Bir de her ikisinin de ittifak ettiği bir noktaya değindiler. Şu anda Başkan Usta’nın son haftalarda verdiği beyanatta; Elde 5-6 oyuncunun kalabileceği, diğerlerinin ise satılabileceği şeklinde olunca, takım olarak fevkalade büyük sıkıntı yaşadık. Zira bu denli beyanların zamansız olduğu görüşündeyiz. Bu zamansız beyan hem oyuncuların satışında bazı sıkıntılar doğuracak hem de bundan böyle oynanacak 13-14 maçın bu oyuncularla sürdürülmesi mecburiyetini düşündüğünüzde, ters motivasyona sebep olacak ve tehlikeli bölgeye düşmemek için gerekli puanların toplanmasını da zorlaştırabilir. İşte biz mevcut yönetimin bu iş için yetersiz olduğunu, bu gibi sebepleri ileri sürerek iddia ediyoruz. Yoksa hepsi bizim hemşehrimiz, arkadaşımız fakat Trabzonspor’un kesinlikle iyi yönetilmesi mecburiyetinin de unutulmamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Sayın Hikmet Onur ve Hayrettin Hacısalihoğlu’na teşekkür edip, yanlarından ayrılıyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap