SON DAKİKA



Haber > Spor > Zağnosspor gururla sunar

Zağnosspor gururla sunar

17 Nisan 2017 Pazartesi - 11:43




Kırmızı-Mavililer play-off’un bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti, bir yıl aradan sonra yeniden Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi.





EKİP RUHUYLA

Zağnosspor’da bayram havası. Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig’den düşen Kırmızı-Mavililer antrenör Mehmet Derya Mazlum liderliğinde mutlu sona ulaşarak şampiyonluğunu ilan etti. Play-off’un tamamlanmasına iki hafta kala bu büyük mutluluğa ulaşan Kırmızı-Mavililer bu güne kadar oynadığı tüm karşılaşmalarda tek yenilgi aldı. Antrenör Mehmet Derya Mazlum, şampiyonluğu başkanından malzemecisine kadar bütün birimlerin birbirleriyle koordineli çalışmasına bağladı.

İLK YILIMIZDA

Birkaç sezondur bu mutluluğu finalde kaybettiklerini hatırlatan Mazlum, Zağnosspor ile ilk yılında şampiyonluğu elde etmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Mazlum, şöyle devam etti: “Zağnosspor geçen yıl büyük harcamalar yapıp talihsiz şekilde amatöre düştü. Sezon başında görevi devralmadan güçlü bir kadro kurulacağı ve hedefimizin şampiyonluk olduğu söylenmişti. Sağ olsun yönetimimiz her türlü fedakarlığı yaptı. Bizim üzerimize düşen de takımı düşmüş olduğu yere tekrar yükseltmekti.

ZORLUKLARI AŞTIK


Bu yolda oyuncularım büyük fedakarlık yaptılar, birliktelik örneği gösterdiler. İyi çalıştık, istedik, gerisini Allah’a bıraktık. Şükürler olsun Rabbim de bize şampiyonluğu nasip etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şampiyonluk tamamen ekip ruhuyla geldi. Başkanından malzemecisine kadar bütün birimler birbirleriyle koordineli çalıştı. Çok iyi bir ekip çalışması oldu. Çok zor günler de geçirdik. Ama bu zorlu günlerin hep birlikte aşılacağını biliyorduk. Birbirinden çok ayrılmadık, aramıza şeytanı sokmadık. Bu şampiyonluk da bu şekilde bizim tarafımıza geldi.”

Kalite için takım sayısı azaltılmalı

Amatörde kalitenin düştüğüne dikkat çeken Mazlum, şunları kaydetti: “Çok takımlı liglerin yerine az takımlı ve kaliteli bir lig olması gerekiyor. 14 takımlı Süper Lig şart. Bu lig iyi kadrolarla, iyi bütçeli takımlarla kurulmalı. Bu müsabaka dönemini en başta bitiren takım BAL’a çıksın. Oynuyorsunuz puanınızı 60 yapıyorsunuz, sonra puanları sıfırlıyorsunuz ve 30 puan almış takımla yarışa giriyorsunuz. Futbol günlük bir oyun. O gün kim iyiyse o kazanır. Böyle oldu mu sizin yapmış olduğunuz emekler, masraflar bir anda çöpe gidebiliyor. Dolayısıyla emeğin karşılığının alabilmesine müsaade etmek lazım. Bu da lig sonundaki sıralaması neyse o olması gerekiyor.”

Akılcı yatırımlar yapılması gerekiyor

Gelecek yılla ilgili planlamaların yapılacağına dikkat çeken Mazlum, “Şu anda yönetim kurulumuz gerekli planlamaları yapıyorlar. Henüz oturup paylaştığımız, belirlenmiş bir çizgi yok. Her zaman şunu söyledim: BAL’a çıkmak önemli değil. 3.Lig’e çıkacak kadro yapısının profesyonele adım atması önemli. Trabzon’a fabrika yok. Trabzon’daki bacasız fabrika futbol kulüpleridir. Dolayısıyla bizim liglerden düşen takım sayısını azaltmak yerine oradaki takım sayısını artırmak gerekir. Trabzon’un bu yönde akılcı yatırımlar yapması gerekir. Bizim de amacımız nasipse BAL’da kurulacak iyi bir kadroyla Zağnosspor’u 3.Lig taşımak ve bacasız bir fabrika haline getirmek” diye konuştu.


Her takımın yerine iyi takımlar oluşmalı

PLANLAMA YAPILMALI

Amatör kulüplere mesaj veren Mazlum, “Altyapılarının tekrar gözden geçirilmesi gerekir. Her takımın her lige katılma zorunluluğundan ziyade iyi takımlar kurulup yaş gruplarında iyi organizasyonların yapılması tercih edilmelidir. Biz her grupta varız ama planlama yapıyoruz. Planlamada çocukların oynadığı maç sayısının yeterli olmadığını görüyoruz. Dolayısıyla planlamanın çok daha iyi yapılması gerekiyor” dedi.

EĞİTİM VERMELİYİZ

“Günü kurtarmaya çalışıyoruz” diye öz eleştiri yapan Mazlum, “Günlük elde ettiğimiz şampiyonluklarla yetiniyoruz. Bir yıl önce şampiyon olan takımın bir sonraki yıl şampiyon olamadığını görüyoruz. Oyuncular 17 yaş grubunda çok iyiyken 21 yaş grubuna geldiklerinde ortadan kayboluyorlar. Bir şeyler eksik. Bu eksiklikler planlama ve eğitim. Kesinlikle eğitim. Oyuncularımızın sadece futbolunu değil mental olarak beyinlerini de eğitmemiz gerekiyor. Onları geleceğe hazırlamak zorundayız” şeklinde konuştu.


GELECEĞE HAZIRLAMALIYIZ

Mazlum, “Futbolun sadece bir oyun olduğunu onlara anlatmak zorundayız. Sahalardaki çirkefliğe müsaade etmemeliyiz. Eğitimci olarak baktığımızda oynadığımız oyunun gerçekten güzel bir oyun olduğunu, topluma çok büyük enerji verdiğini ve olumlu kullanıldığında da toplumları çok iyi yerlere sürükleyeceğini biliyoruz. Ama biz hep olumsuz tarafındayız. Başarı nasıl olursa, ne şekilde olursa olsun başarı zihniyetiyle baktığımız sürece hayal kırıklığı yaşamaya devam edeceğiz. Planlama, planlama, planlama. Eğitim, eğitim, eğitim” dedi.

Oyuncu psikolojisine önem verdik

Futbolda yaşanan gerginliklere değinen Mazlum, “Hata samur kürk olsa kimse üstüne giymez, cümlesinden hareket edersek tek taraflı hata olmaz. Hata elbette çift taraflıdır. Biz bunu kulübümüzde işledik. Sağ olsun genel kaptanım Rıfat Genç ve arkadaşım Hayri Aydoğan ile kamplarımıza iki tane uzman doktor getirdik. Psikolojik performans danışman getirterek çocuklara bir saat sunum yaptırdık. Bir psikologla çocuklarla grup seansı yaptırdık. Özellikle play-offlarda ve müsabaka dönemlerinde psikolojinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Rakibin olmazsa olmaz olduğunu futbolcuya iyi anlatmak gerekiyor. Hakemin ise bu müsabakanın oynanabilmesi için yeter şart olduğunu söylüyoruz. Dolayısıyla eğer fark ettiyseniz biz bu sene oyuncularım sağ olsunlar hakemle de rakiple de çok uğraşmadılar. Sadece işlerine organize olmaya çalıştılar. Bence başarımızın altında yatan artı bir detay da buydu. Çok vurgu yaptık. Çok çalıştık bu alanda. Çünkü bu yolda eksik kalmak, maçı eksik oynamak takımları hem yoruyor hem de eksiye düşürüyordu. Biz bundan uzak tuttuk oyuncularımızı. Bütün sporculara da şunu söylüyorum: Futbol çok güzel bir oyun. Oynadığınız oyundan zevk alacak şeyleri yapın. Hakemle oynamak, rakiple kavga etmek kesinlikle zevk alınacak durum değil. Umarım ve diliyorum bundan sonra çalışacağımız takımlarda da oyunculara hep bunu öğütlemeyi amaç edinmeye çalışacağız” dedi.

Teşekkür ediyorum


Mazlum bir de çağrıda bulundu: “Tüm kulüplere, yöneticilere teşekkür ediyorum. Oyuncuları tebrik ediyorum. Daha iyi bir Trabzon için, daha iyi bir gelecek için, daha iyi bir futbol, daha iyi bir eğitim için herkesi el ele vermeye kardeşliğe çağırıyorum. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap