A+ A-
Yorum
10

Taylor Swift konserini kana bulayacaklardı! Dikkat çeken Türk detayı

Yayın Tarihi: 08.08.2024 - 23:03
ABD’li pop yıldızı Taylor Swift’in Viyana’daki konserlerine saldırı hazırlığı yapanlardan biri Türk çıktı. 17 yaşındaki saldırganın stadyumda çalıştığı öğrenildi. Olayla ilgili 15 yaşındaki başka bir Türk genci daha gözaltında.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Dünyaca ünlü ABD’li şarkıcı Taylor Swift’in Viyana’da çarşamba, perşembe ve cuma günü vereceği konserlere saldırı hazırlığı yapan IŞİD bağlantılı militanlardan biri de Türk kökenli çıktı.

19 yaşındaki Kuzey Makedonyalı ele başının ifadeleri doğrultusunda, inşaat iskelesi kurma işi yapan ve konserler öncesi stadyumdaki hazırlıklara katılan 17 yaşındaki yardımcısı da gözaltına alındı.

TÜRK VE HIRVAT ASILLI GENÇ

Türk ve Hırvat asıllı bir çiftin çocuğu olduğu belirtilen 17 yaşındaki genç tutuklandı ve evinde arama yapıldı. Gencin evinde, IŞİD bağlantılı çok sayıda delil ele geçirildiği belirtilirken, aynı gencin daha önce Viyana’daki çete savaşlarında da yer aldığı ve Suriyelilere karşı olan bir grubun içinde bulunduğu belirtildi. 17 yaşındaki kişinin bu amaçla da polisin takibinde olduğu öğrenildi. Aynı çetede 15 yaşındaki başka bir Türk gencinin de yer aldığı ve onun da gözaltında bulunduğu belirtildi.

İKİSİNİN EVİNDEN DE DELİLLER ÇIKTI

19 yaşındaki saldırganın IŞİD bağlantıları tespit edilirken, 17 yaşındaki Türk kökenli gencin evinde de benzer materyaller bulunduğu, ayrıca saldırıda kullanılacak yöntemle ilgili bilgilerin ele geçirildiği belirtildi. 19 yaşındaki saldırganın, stadyumda çalışan 17 yaşındaki suç ortağı ile birlikte yaklaşık 20 bin kişinin arasına arabayla dalmayı planladığı; bıçak, pala gibi kesici aletlerle saldırdıktan sonra bomba patlatmayı düşündükleri ortaya çıktı. Ayrıca kaçışı kolaylaştırmak için bir araca takılmak üzere mavi ışıklı lamba hazırlandığı belirlendi.

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANIYOR

Öte yandan Avusturya Milli Güvenlik Kurulu, önümüzdeki bir kaç gün içerisinde özel gündemle toplantıya çağrıldı. Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner, Avrupa’da terör saldırıları tehdidinin arttığını belirtirken, en önemli hedeflerden birinin de konserler olduğunu vurguladı.

Etiketler