SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Facebook’un yeni tasarlanan ana sayfa akışı çok dikkat çekecek

Facebook’un yeni tasarlanan ana sayfa akışı çok dikkat çekecek

24 Temmuz 2022 Pazar - 13:54




Dünyanın en çok aktif kullanıcıya sahip sosyal medya platformu olan Facebook, yeni güncellemesiyle birlikte farklı bir konuma evriliyor.





Sosyal medya denildiğinde akla gelen ilk isim olan Facebook, her ne kadar Z kuşağında yeterli karşılığı bulamasa da, hala dünyanın en çok aktif kullanıcıya sahip platformu konumunda. İşte bir taraftan elindeki kullanıcıları tutabilmek diğer taraftan ise Z kuşağına daha fazla hitap edebilmek isteyen ünlü isim, yeni bir güncellemeyi müjdeledi.

Bizzat Mark Zuckerberg tarafından duyurulan yeni özellik, Facebook’u mobil cihazlardan kullananların deneyimlerini tamamen değiştirecek. Buna göre hala test aşamasında olan özellik genel kullanıma sunulduğunda, kullanıcılar gönderileri filtreleme yeteneğine kavuşacaklar. Yani artık ana sayfada görülen içerikleri tarihe göre, sevdiğiniz paylaşımcılara göre veya başka parametrelere göre sıralayabilecekler.

Facebook’un yeni tasarlanan ana sayfa akışı çok dikkat çekecek

Benzer özelliğin Instagram’a da geleceğini müjdeleyen Zuckerberg, bu özellikler sayesinde artık kullanıcıların ana ekranlarını istedikleri gibi özelleştirebileceklerini ve sadece kendi ilgilerini çeken kişi veya sayfaların gönderilerini görebileceklerini söyledi.

Yapılan son araştırmalara göre Facebook’un dünya genelinde hala 2,5 milyar civarı aktif kullanıcısı bulunuyor. Lideri 2,4 milyar kullanıcısıyla YouTube izlerken üçüncü sırayı 1,7 milyar kullanıcıyla WhatsApp, dördüncü sırayı 1,4 milyar kullanıcıyla Messenger ve beşinci sırayı ise 1,3 milyar kullanıcıyla WeChat alıyor.

Instagram ve Twitter’ın 6 ve 7. Sıralarda yer aldığı listede gözleriniz Twitter’ı arıyorsa bunun için ilk 10’un dışına bakmalısınız. Yapılan araştırmalara göre Twitter’ın 430 milyon civarı bir kullanıcı sayısı mevcut ve bu sayı onu ancak ilk 15 içerisine sokabiliyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap