SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Instagram'da ücretli abonelik dönemi başladı!

Instagram'da ücretli abonelik dönemi başladı!

17 Temmuz 2022 Pazar - 15:04




Sosyal medya fenomenleri, Instagram’ın abonelik tabanlı sistemine geçmeye başladı. Instagram CEO'su belli kişilerin ücretli gönderi ve Reels paylaşımı yapabileceğini söyledi.





ShiftDelete'den aktarılan bilgilere göre; geçtiğimiz yıl başlatılan abonelik hizmeti, hızla genişlemeye devam ediyor. Instagram CEO’su Adam Mosseri tarafından yapılan açıklamaya göre, artık bazı gönderileri de gizlemek mümkün olacak. Bu gönderileri görmek isteyen kullanıcılar, ücretli abone olmak zorunda kalacak.

Daha önce Story (veya Hikaye) için sunulan abonelik tabanlı özellik, içerik oluşturucuların Instagram’dan daha fazla para kazanmasını mümkün hale getiriyor. Son güncellemeyle birlikte gönderiler ve Reels videoları da gizlenebilecek.

Instagram CEO’su Adam Mosseri’nin açıklamasına göre, yalnızca aboneler tarafından görülebilen gönderilerin şimdilik sınırı bulunmuyor. Mosseri ayrıca abonelik üzerinden gizli gönderi ve Reels paylaşma yeteneğinin, şimdiye kadar en fazla alınan talep olduğunu söyledi.




İçerik oluşturucuları, profillerinde bir abonelik sayfası da oluşturabilecek. Bu özel sayfa sayesinde içerik oluşturucusuna abone olan kullanıcılar, gizli tüm Reels ve gönderileri tek bir ekranda görebilecek.

Yeni abonelik güncellemesiyle birlikte içerik oluşturucularına birtakım mesaj hakkı da tanındı. Buna göre, aynı anda 30 aboneye kadar mesaj göndermek mümkün olacak. Adam Mosseri, Instagram’ın içerik oluşturucularının para kazanacağı en iyi yer olacağını söyledi.




TÜRKİYE İÇİN ABONELİK FİYATI NE KADAR?

Daha önce Instagram abonelik Türkiye fiyatı 60,99 TL’den başlayıp 84,99 TL’ye kadar çıkıyordu. Ancak yeni fiyatların ne zaman resmi olarak duyurulacağını şimdilik bilmiyoruz.

Abone rozeti: Abone olduğunuz hesaba mesaj gönderdiğinizde ve paylaşımlarına yorum yaptığınızda kullanıcı adınızın yanında size özel bir rozet gözükecek.




Abonelere özel hikaye ve canlı yayın: Hesabın sadece abonelerine açık olacak şekilde paylaştığı hikayeleri ve canlı yayınları görebileceksiniz.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap